Bruynzeel Keukens gaat volledig circulaire keukens leveren in Cartesius

Tijdens de BouwBeurs 2023 heeft Bruynzeel Keukens op donderdag 9 februari de overeenkomst getekend met Cartesius Utrecht, een gebiedsontwikkeling van MRP en Ballast Nedam Development, voor de implementatie van de volledig circulaire keuken.

BouwBeurs Cartesius Circulair

Cartesius, geïnspireerd op de wetenschappelijke theorie van de Blue Zones, wordt een levendige, duurzame en gezonde stadswijk in Utrecht met circa 3.000 woningen, van sociale huur en starterswoningen tot grote appartementen en luxe stadswoningen. In Cartesius draait het om langer gezond en gelukkig leven.

20% van hoe lang we leven wordt bepaald door onze genen. 80% wordt bepaald door onze leefstijl en de keuzes die we dagelijks maken.

In Cartesius worden de ingrediënten geleverd om je goed te voelen. Het CAB als huiskamer van de wijk met een supermarkt met biologisch en gezond assortiment, horeca en ruimte voor cultuur, een plek om gezond eten te halen of op het terras af te spreken. Het Cartesius park waar je elkaar tegenkomt of even lekker wegdroomt in het gras. Een gezamenlijke moestuin, want vers eten uit eigen tuin of keuken is het allerlekkerst. En de perfectie uitvalsbasis met comfortabele, duurzame woningen die klaar zijn voor de toekomst.

Ballast Nedam Development en Bruynzeel Keukens
Eveline Keizer, Operational Director bij Ballast Nedam Development: “De lancering van de Circo! keuken in de ambitieuze gebiedsontwikkeling Cartesius Utrecht is ons op het lijf geschreven. De bewuste manier van leven, gezond en gelukkig oud worden in een warme gemeenschap vertalen wij samen met Bruynzeel nu ook door achter de voordeur. De keuken wordt niet voor niets het hart van het huis genoemd”.

MRP en Bruynzeel Keukens
Ron van den Berg, CCO Bruynzeel Keukens:” In 1938 introduceerden wij als eerste in Nederland de Piet Zwart keuken, een functionele keuken die betaalbaar én mooi was. En dat is altijd ons uitgangspunt gebleven. We willen de keuken op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze maken die bij past bij de wensen van de klant. Door samen te werken met Ballast Nedam Development en MRP sluit onze duurzame visie volledig aan bij de uitgangspunten van Cartesius”. De circulaire Bruynzeel keuken, Circo! sluit naadloos aan op de uitgangspunten en duurzame visie van Cartesius. Het is dé biobased keuken waarmee Bruynzeel Keukens het verschil wil maken. Eveline Keizer, Operational Director bij Ballast Nedam Development: “De lancering van de Circo! keuken in de ambitieuze gebiedsontwikkeling Cartesius Utrecht is ons op het lijf geschreven. De bewuste manier van leven, gezond en gelukkig oud worden in een warme gemeenschap vertalen wij samen met Bruynzeel nu ook door achter de voordeur. De keuken wordt niet voor niets het hart van het huis genoemd”.

Paul Trip, Special Advisor Development bij MRP: Als consortium hebben wij een bewuste keuze gemaakt om de Circo keuken van Bruynzeel in Cartesius te integreren. Met deze extra duurzame plek in je huis dragen we bij aan het welzijn van de mens en minder impact op onze aarde. Cartesius is een toonaangevende gebiedsontwikkeling en zal ook hiermee nationaal en internationaal nieuwe standaarden zetten.”

Over het project Cartesius
Van oude keuken naar een nieuwe circulaire Bruynzeel keuken zonder toevoegingen van kunstmatige stoffen of virgin materiaal, dat is onze visie en duurzame gedachte achter Circo! Zo is de keuken bijvoorbeeld ontworpen met een kweekkast waardoor er altijd verse groenten en kruiden bij de hand zijn. Zelf voedsel verbouwen is een van de 9 kenmerken van de Blue Zones. Daarnaast biedt de dispenserkast ruimte aan alle verpakkingsvrije boodschappen waardoor direct een bijdrage wordt geleverd aan het verminderen van de enorme afvalberg die Nederland kent.

Bruynzeel Keuken Cartesius

Door gebruik te maken van een gepatenteerde bio-sources plantaardige harstechnologie en een 100% natuurlijke houtvezel, laat Circo! de natuur intact en bieden we een keuken aan die zowel het milieu als de gezondheid respecteert zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het product.

In Cartesius komt een gedifferentieerd en inclusief woonmilieu en een ruimtelijke omgeving waar ontmoeten en natuurlijk bewegen centraal staat met een geheel eigen identiteit en hoge ambities. Minimaal 30% van de wijk wordt groen ingericht om van te genieten maar ook om de klimaatadaptatie en de biodiversiteit van het gebied te bevorderen.

Naast de grote focus op het stimuleren van een community en onderlinge verbinding wordt ook in de gebiedsontwikkeling de focus gelegd op de maatschappelijke verantwoordelijkheid. In en rondom Cartesius leven mensen op harmonieuze wijze met elkaar, met de stad en de natuur.

Cartesius ligt naast station Utrecht Zuilen en is verbonden met de omringende wijken zoals het naastgelegen Werkspoorkwartier, wat momenteel transformeert tot een aantrekkelijk vestigingsgebied voor ondernemers en wat dé circulaire en culturele broedplaats van Utrecht wordt. Er komt veel ruimte voor groen en er wordt volop ingezet op deelmobiliteit, wandelen en fietsen.

Cartesius

 

Lees hier meer over Cartesius

Doe mee!
Ook koploper worden in de transitie naar een circulaire economie? Vraag uw contactpersoon bij Bruynzeel Keukens naar de mogelijkheden en voorwaarden. 

Contact opnemen

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?