Het TD gebouw

Bewoners van het getransformeerde TD gebouw in Eindhoven koken in een Bruynzeel Keuken

Tot de gemeente Eindhoven het besluit nam om het veelbesproken pand in de verkoop te zetten. Veel belangstelling vanuit verschillende hoeken volgde. De gemeente koos voor het plan van Foolen & Reijs Vastgoed, waarna een indrukwekkende transformatie volgde. Eind 2018 trokken de eerste huurders in hun woningen. 

td gebouw
Lee Foolen:

"De woningen zijn met name geschikt voor het midden- en hoog segment. Bruynzeel Keukens voorzag ons van mooie basisopstellingen met daarbij de keuze voor luxere afwerkingen. Ze hebben ons wederom ontzorgd in alle zaken die geregeld moesten worden rondom de keuken."

Foolen & Reijs Vastgoed: gespecialiseerd in de transformatie van kantoorpanden naar woningen

Foolen & Reijs Vastgoedgroep is opgericht in 2007 door Lee Foolen en Marc Reijs, na jarenlange ervaring in de vastgoedontwikkeling. Lee Foolen: ‘’Toen we in 2007 begonnen, lag de focus op kleinere panden. Zo rond 2011 startten we met de transformatie van grote kantoorpanden naar woningen. Daar ligt nu, bijna 8 jaar later, echt onze specialisatie.’’ Foolen en reijs

En dat is te zien, wanneer je kijkt naar de indrukwekkende projecten die Foolen & Reijs op hun naam hebben staan. ‘’We zijn nu met een mooi project bezig: de Philips Bedrijfsschool. Een geweldig monumentaal pand waar we circa 440 lofts en diverse voorzieningen in creëren. Ook de transformatie van De Groene Toren in Eindhoven naar een NH Collection hotel is een project waar we trots op zijn’’. 

Buiten thuisstad Eindhoven werken Foolen & Reijs onder de naam City Pads. En ook daar hebben zij mooie projecten op hun naam staan. Denk bijvoorbeeld aan het World Fashion Center III in Amsterdam en het spraakmakende project ‘The Lee Towers’ in Rotterdam. 

De transformatie van het TD gebouw 

Dat Foolen & Reijs uiteindelijk aan de slag mochten met het TD gebouw, is volgens Foolen te wijten aan het feit dat ze een heel goed plan en goede voorwaarden hadBalkonden. Nadat het pand aan hen was toegekend, werd het ontwerp gemaakt en de verdere procedure in gang gesteld. 

Eind 2018 is het pand opgeleverd: het bevat maar liefst 157 woningen, waaronder 4 penthouses. De beeldbepalende elementen van het TD gebouw zijn behouden gebleven, maar met de toevoeging van nieuwe elementen is het resultaat een opvallend en modern gebouw. Lee: ‘’Iedereen kijkt zijn ogen uit bij het zien van het nieuwe TD gebouw’’. Opvallend zijn de balkons, die aan het gebouw zijn bevestigd: de doorlopende ringen geven het gebouw een vloeiende contour. De rand verwijst in haar vorm naar de originele betonbanden. En ook het uitzicht vanaf de balkons mag er zijn. 

Lee Foolen:

"Bruynzeel kon zowel mooie, kleinere opstellingen als grotere keukens met een luxe afwerking bieden."

Bruynzeel bleek al snel de geschikte partner voor dit project. ‘’De woningen in het nieuwe gebouw, kennen verschillende formaten. Zo heb je een kleinere woning van 45m2, maar ook penthouses van ruim 200m2."

TD


Bruynzeel als keukenleverancier: een prettige samenwerkingspartner

Het is niet de eerste keer dat Foolen & Reijs Vastgoed samenwerkt met Bruynzeel Keukens. ‘’Bij veel van onze projecten gaan we de samenwerking aan met Bruynzeel Keukens. Het is een bekende naam, zeker ook bij huurders, particulieren en beleggers. Een andere factor is de prijs/kwaliteit. Bruynzeel Keukens is niet de allergoedkoopste, maar ook zeker niet de allerduurste. En een Bruynzeel Keuken gaat jarenlang mee. 

Lee Foolen:

"We willen laten zien dat we voor kwaliteit staan en dat we met een bekende naam werken."

TD


We zijn erg tevreden over het contact dat wij met Bruynzeel hebben. Wij maken afspraken met de accountmanager, waarna er vanuit Bruynzeel zelf weer zaken opgepakt worden met de bouwer. Doordat we in dat stukje ontzorgd worden, houden wij weer tijd over voor andere zaken. Dat is echt wel een groot pluspunt, het ontzorgen. Ook willen er nog weleens wat dingen wijzigen: we zijn een jong bedrijf in een dynamische wereld. Bruynzeel beweegt op zo’n moment mee met ons. Het is een organisatie die zich snel en gemakkelijk kan aanpassen. Dat is belangrijk in deze wereld. ‘’ aldus Lee Foolen.

Benieuwd wat Bruynzeel voor uw project kan betekenen? Neem voor meer informatie contact op met één van onze accountmanagers

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?