De Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens. Wist je dat niemand honger hoeft te hebben als we voedseloverschotten aan hen geven? Dat is goed voor mens en milieu.
De vrijwilligers bij de voedselbanken verstrekken wekelijks levensmiddelen aan mensen die dat tijdelijk hard nodig hebben. Bedrijven, instellingen, overheden en particulieren doneren met geld, voedsel en diensten.

Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten zorgt iedere week voor circa 150 voedselpakketten, gevuld met producten voor zo'n 200 volwassenen en 230 kinderen.

1 oktober 2021 is de Voedselbank Harderwijk-Ermelo-Putten verhuisd naar een nieuwe locatie op industrieterrein Lorentz in Harderwijk. Het nieuwe adres aan de Nobelstraat 7 is slechts ‘een deur verder’, maar het pand biedt de organisatie veel meer ruimte. Hierdoor wordt dit jaar het winkelconcept geïntroduceerd. 

Het overstappen naar het winkelconcept is de belangrijkste reden voor de verhuizing, stelt voorzitter Coen van Woerkom. Inclusief de verdiepingsvloer is er in het nieuwe pand 1000 m2 ruimte. Ook de infrastructuur is aanzienlijk verbeterd, het pand is aardgasvrij en voldoet aan de Covid ventilatienormen. Zo is er een wachtruimte voor de klanten, een personen- en goederenlift en is het pand geheel ‘mindervalide proof’. Dat betekent dat mensen met een scootmobiel het pand in kunnen rijden. Klanten worden bij binnenkomst ontvangen aan de receptiebalie. Ook is er ruime opslag en een koel- en vriescel evenals een 5 meter lange glazen koel- en vrieskast waaruit de klanten koel-vriesproducten kunnen kiezen. Op de bovenste etage krijgt Nel’s Kledingservice (een kledingbank) 250 m2 tot haar beschikking; zij verhuist medio maart 2022 van de Landbouwlaan in het Nachthok naar de Nobelstraat.

Voedselbank
Fotografie: Marco Jansen

Het winkelconcept wordt medio het eerste kwartaal van 2022 uitgerold. Algemeen coördinator Antoinette Walenberg: “In het voorste gedeelte komen de producten in de stellingen van het aanbod van die week. De Voedselbank is geen winkel, maar een winkelconcept. Dat betekent dat de voorraad bestaat uit wat we gedoneerd krijgen. Broodbeleg, pasta’s, groenten, zuivel, vlees, chips en nootjes. Klanten kunnen bij ons ook non-food, zoals zeep, tandpasta, hygiëne middelen zoals maandverband en dergelijke krijgen evenals wasmiddelen.’’ Daarnaast wordt er aan de kinderen van de klanten van de voedselbank speelgoed verstrekt wanneer zij jarig zijn, sinterklaas of kerstvieren of bij een vriendje of vriendinnetje op verjaardag gaan. Ook het speelgoed wordt door instellingen, bedrijven en particulieren gedoneerd. 

Bruynzeel Keukens is trots om een steentje te hebben mogen bijdragen met het leveren van 3 nieuwe keukens zodat de klanten een kopje koffie kunnen pakken uit de pantry keuken en vrijwilligers een plek hebben om even samen te komen.

  Voedselbank  Kantine      Keuken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?