DKG investeert in modernisering keukenfabriek

De keukenfabriek van DKG in Bergen op Zoom behoort met een oppervlakte van 56.000m2 tot één van de grootste van Europa. Om klanten een echt kwaliteitsproduct te leveren wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van eersteklas materialen en de nieuwste technologieën. Om voorop te blijven lopen qua technologie én om de productiecapaciteit af te stemmen op de toenemende vraag, zijn er onlangs diverse investeringen gedaan.

Zaaginstallatie en restplatenmagazijn
In december 2021 is een compleet nieuwe zaaginstallatie in gebruik genomen. Een indrukwekkende lijn met een gekoppeld restplatenmagazijn. Door een slimme technologie kunnen enkelstuks onderdelen nu met veel minder zaagverlies geproduceerd worden. Om de capaciteit nog verder op te voeren zijn er twee kantenlijmmachines besteld (levering 2023). Deze nieuwe installatie is geschikt voor zowel kleine series als enkelstuks en kan zowel laser als smeltlijm-onderdelen produceren. Deze machine wordt gekoppeld aan de bestaande zaaginstallatie.

Zaaginstallatie en restplatenmagazijn

Hoge/speciale kastenlijn
De huidige productielijn voor speciale kasten wordt vervangen door een nieuwe lijn die meer dan het dubbele van de huidige installatie kan produceren. Bijzonder: de eindmontageband wordt zo ergonomisch mogelijk gebouwd, de hoge kasten ‘zakken in de grond’ zodat de bovenkant van de kast eenvoudig afgemonteerd kan worden. Ook deze lijn wordt in 2023 verwacht.

Klimaatinstallatie lakkerij
In december zijn tevens nieuwe klimaatunits geplaatst in de lakkerij waarmee de vochtigheid en temperatuur gedurende alle seizoenen van het jaar constant kan worden gehouden. Deze investering zorgt voor een constante lakkwaliteit doordat het buitenklimaat geen invloed meer heeft op het binnenklimaat. Bijkomend voordeel is dat medewerkers ook ergonomisch werken omdat de temperatuur in de zomermaanden lager blijft dan tot nu toe het geval was.

Klimaatinstallatie lakkerij

Schuur- en stofverwijderingsinstallatie
De klimaatinstallatie is een eerste van drie grote investeringen binnen de lakkerij die de aankomende maanden gerealiseerd gaan worden. In het eerste kwartaal komt er een compleet nieuwe schuur-fladdermachine en in kwartaal twee een-oppervlakte stof-verwijderingsinstallatie voor de vlakspuit- installatie. Alle drie de investeringen zullen vooral bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van gelakte en gebeitste keukens.

Naast de uitbreidingen in de fabriek bouwt DKG in 2021 een compleet nieuw hoofdkantoor in Bergen op Zoom. In 2021 werd al het DKG Inspiration Centre gerealiseerd, een eigentijdse showroom voor business-to-business relaties. Met deze investeringen rondt DKG een periode van vernieuwingen af, die startten na de integratie van Bruynzeel en Keller keukens in 2015. Eind deze zomer verwacht DKG de feestelijke opening van het totaal vernieuwde bedrijfscomplex te kunnen vieren.

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?