Compenseren CO2-uitstoot

April 2024

Om bij te dragen aan de oplossingen voor het klimaatprobleem, reduceren we als DKG, moederbedrijf van Bruynzeel Keukens, onze CO2-uitstoot en compenseren we onze onvermijdelijke CO2-uitstoot in klimaatvriendelijke projecten. Een van deze initiatieven is Trees for All.

Bij het compenseren van onze CO2-uitstoot hebben we gekeken welke initiatieven passen bij ons als bedrijf, maar ook initiatieven waarbij de omgeving (people, planet, prosperity) baat heeft van de compensatie en waar we ons voor meerdere jaren aan kunnen verbinden. We zijn een houtbewerkingsbedrijf en hebben de CO2-uitstoot uit onze biomassaketel via Trees for All gecompenseerd. Bomen voor bomen! Deze CO2-compensatie vindt plaats in het door Trees for all gecertificeerde project in Mexico. In 2023 hebben we hierdoor 835 ton kunnen compenseren. Zo kunnen bedreigde hellingbossen worden hersteld en wordt voor schaduw gezorgd in de koffiegaarden: een belangrijke inkomstenbron voor lokale boeren.

Een verantwoord herbebossingsprogramma is essentieel in de strijd tegen de klimaatcrisis. Niet alleen is het de meest effectieve manier om CO2 uit de atmosfeer te halen, maar het heeft ook tal van andere voordelen die verder reiken dan alleen het verminderen van broeikasgassen. Bossen fungeren als belangrijke opslagplaatsen voor koolstof. Door bomen te planten en bestaande bossen te beschermen, kunnen aanzienlijke hoeveelheden koolstof worden vastgelegd, waardoor de opwarming van de aarde wordt verminderd. Maar het belang van bossen gaat verder dan koolstofopslag alleen. Ze bieden een habitat voor een breed scala aan dieren, waardoor de biodiversiteit wordt bevorderd en inheemse fauna wordt beschermd. Bovendien leveren bossen een onschatbare ecologische dienst door de lucht te zuiveren en de temperatuur te reguleren, wat essentieel is voor het behoud van een gezond milieu.

Trees for all

Herbebossingsprogramma's zijn ook cruciaal voor het tegengaan van erosie en het voorkomen van natuurrampen zoals overstromingen en modderstromen. Door de wortels van bomen wordt de bodem steviger verankerd, waardoor de kans op bodemerosie wordt verminderd en de stabiliteit van het landschap wordt verbeterd.

Kortom, verantwoorde herbebossingsprogramma's zijn een krachtig instrument in de strijd tegen de klimaatcrisis en bieden een scala aan voordelen voor zowel het milieu als de mensheid. 

Meer te weten komen over onze MVO initiatieven?

Meer lezen
 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?