Kookplaten

Natuurlijk, elk onderdeel van een goede keuken telt. Maar het draait om de kookplaat. De plek waar u experimenteert met nieuwe ingrediënten, technieken en recepten. Daarom geven we u juist hier de ruimte. Een beetje kok werkt tenslotte met meerdere pannen tegelijk. Dus of u nu gaat voor gas, inductie, keramisch of zelfs een combinatie, elk ontwerp nodigt uit tot intensief gebruik.

Inductiekookplaten

Inductiekoken is de snelste manier van koken en heeft bovendien slimme en vooruitstrevende elektronische bediening en functies. Samengebracht in mooie ontwerpen, uitgevoerd in het krasbestendige en slijtvaste vitrokeramisch glas. Bij inductiekoken wordt niet de kookplaat verhit, maar wordt de pan via een elektromagnetische spoel direct verhit. Door het zeer hoge rendement is de aankooktijd circa de helft van de aankooktijd bij standaard gasbranders. Inductiekoken biedt daardoor een perfecte combinatie van controle, snelheid en overzicht.

Kookplaat atag


Voordelen van inductie

Andere belangrijke voordelen van inductie zijn het makkelijk schoonmaken van de kookplaat en de veiligheid. Doordat de kookplaat niet direct wordt verhit, wordt inbranden na overkoken voorkomen en zult u zich niet snel branden aan hete kookzones.

ATAG inductie onderscheidt zich van standaard inductietechniek met slimmere intuïtieve bedieningen, meer ruimte voor de pannen en een hogere prestatie, omdat we de lat hoger legger door toepassing van normen uit de professionele restaurant wereld. Dit resulteert in een hoog vermogen dat constant kan worden afgegeven. Daarmee is de power van ATAG inductie het meest betrouwbaar, wat essentieel is voor de professionele wereld én voor de veeleisende thuiskok.

Keramisch glas

Het glas van de inductiekookplaten bestaat uit hoogwaardig keramisch glas, met een fraaie tweekleurige bedrukking voor de aanduiding van de bediening en de zones. De randafwerking is met metalen profielen rondom, voor extra stootvastheid.

Touch Control

Met de Touch Control bedient u de inductiekookplaat. U gebruikt deze om de warmtestand in stappen te regelen of de ‘boost’ stand te activeren, waarmee uw gerechten extra snel klaar zijn. Met de Fast Forward functie regelt u in drie stappen per keer het vermogen.

Iris Slide Control

De juiste warmte op het juiste moment is essentieel voor het slagen van een gerecht. Met ATAG’s unieke Iris Slide Control® kunt u voor elke kookzone het gewenste vermogen instellen. Nauwkeurig, intuïtief en snel, een lichte veeg van de vingertoppen met de klok mee. De LED-lampjes onder de Iris Slider geven meteen aan wat er gebeurt. In het midden van de slider wordt de vermogensstand met een cijfer weergegeven. U kunt kiezen uit 12 warmtestanden en daarbovenop nog de supersnelle boost-stand. De Iris Sliders zijn in dezelfde layout aangebracht als de kookzones, als het ware een cockpit, waardoor in één oogopslag te zien is welke slider voor welke kookzone is.

Matzwarte inductiekookplaat

Omdat elke thuiskok een andere smaak heeft en dus zijn keuken op een andere manier inricht, biedt ATAG een discreet en stijlvol alternatief voor de zwart glanzende glasplaat. De nieuwe matzwarte inductiekookplaten met uniek geborsteld patroon hebben een toplaag van een zeer slijtvaste emaille. Dit levert niet alleen een stijlvolle, moderne en tijdloze look op, maar heeft ook een paar unieke eigenschappen. Het is slijt- en krasvast, gemakkelijk streeploos schoon te maken en pannen blijven er stevig op taan door de antislip eigenschappen.

Makkelijker koken met automatische programma’s

Bijna alle inductiekookplaten beschikken over utomatische programma’s voor water koken, bakken, braden, wokken, sudderen, warmhouden en grillen. Deze programma’s zorgen ervoor dat u altijd met de juiste temperaturen kookt. Doordat vet niet wordt oververhit, kookt u gezonder.

Installatie

Inductiekookplaten vormen een belangrijk zichtelement in uw keuken. De kookplaat wordt standaard geïnstalleerd als opbouw in uw werkblad. Daarnaast zijn er diverse kookplaten die volledig naadloos ingebouwd kunnen worden, waardoor het volledig vlak geïntegreerd is met het werkblad.

Bridge Induction zones

Pakt u het graag groots aan? Dan is deze inductiekookplaat met rechthoekige kookzones die gekoppeld kunnen worden het overwegen waard. Met een druk op de knop ontstaat er één royale kookzone van 22 x 40 cm. Dat geeft u alle ruimte om vis te bereiden in een langwerpige pan, of te grillen op een teppan yaki plaat. De omtrek van de kookzones zijn duidelijk aangegeven. Binnen dit grote vlak kunt u uw pannen flexibel op elke plek zetten.

ATAG


Automatische panherkenning

Vrijwel alle inductiekookplaten zijn voorzien van automatische panherkenning. Als een pan op een kookzone wordt gezet, licht automatisch de bijbehorende bediening op en wordt de zone al in standby stand gezet. Nu hoeft u alleen nog maar de gewenste kookstand in te stellen. Hiermee is de kookplaat nog intuïtiever; het is altijd meteen duidelijk welke bedieningsunit bij welke kookzone hoort en de kookzone hoeft niet apart ingeschakeld te worden.

Dual Induction zone

De Dual Induction zone is de krachtigste inductiezone die er is met een boostvermogen tot maar liefst 5500 W. Dit wordt bereikt door de dubbele inductiegenerator. De flexibele zone voor zowel kleine als grote pannen past zich automatisch aan op de pangrootte: alleen als met een grotere pan de buitenring bedekt wordt, wordt het maximale vermogen ingeschakeld.

Automatische programma's

Bijna alle inductiekookplaten beschikken over automatische programma’s voor water koken, bakken, braden, wokken, sudderen, warmhouden en grillen. Deze programma’s zorgen ervoor dat u altijd met de juiste temperaturen kookt. Doordat vet niet wordt oververhit, kookt u gezonder.

Digitale timers

Tijd en timing zijn van groot belang voor culinaire hoogstandjes. De inductie- en keramische kookplaten van ATAG zijn voorzien van digitale timers om de kooktijd te programmeren of de verstreken kookduur af te lezen. Als de ingestelde kooktijd is verstreken, schakelt de kookzone automatisch uit. De timer kan ook als onafhankelijke kookwekker gebruikt worden.

Digitale timers

 

Inductie-gaskookplaten

Sommige thuiskoks kunnen niet kiezen en willen het allemaal, het liefst in één keer. Krachtig wokken op de Fusion Volcano wokbrander, koken op inductie kookzones en grillen op twee Bridge Induction kookzones tegelijk. De power van de Fusion Volcano gaswokbrander gecombineerd met de kracht en efficiëntie van de ATAG inductie zones. De inductie-gaskookplaten zijn de ultieme alleskunners.

kookplaat


Fusion Volcano wokbrander

Wie wil wokken zoals men in Azie doet, heeft hoge temperaturen nodig, zodat alle smaken, vitamines en die knapperige beet  van het wokgerecht bewaard blijven. ATAG heeft hiervoor de Fusion Volcano wokbrander ontwikkeld. Een speciale brander met een krachtige, geconcentreerde vlam om een pan met een bolle bodem zonder warmteverlies te kunnen verhitten. Met de Fusion Volcano wokbrander ervaart u de culinaire mogelijkheden van de authentieke wokvlam. Daarmee kunt u eenvoudig en snel een gezond gerecht van verse ingredienten bereiden met de perfecte beet, kleur en smaak. 

Wokbrander


Op de Fusion Volcano wokbrander zit ook een aparte buitenvlam met een vermogen van maar liefst 6 kW. De aparte buitenvlam is apart in te schakelen, zodat u ook aan de slag kunt met uw grote braadpannen met vlakke bodem. Tot slot kunt u de zeer lage sudderstand van de Fusion Volcano wokbrander inschakelen om bijvoorbeeld chocolade direct in de pan te smelten. U kunt met een speciale schakelring rond de knop schakelen tussen de binnen- en buitenvlam.


Zelf een keuken ontwerpen? Dat kan! Met onze online Keukenplanner kun je jouw eigen 3D keuken ontwerpen. Probeer het nu!

Naar de Keukenplanner

Bekijk de keukencollectie

Elke keukenontwerp is uniek en gebaseerd op jouw wensen op het gebied van stijl, kleur, materiaal, keukenruimte en budget. Graag inspireren we jou met onze uitgebreide keukencollectie. Laat je inspireren door het aanbod en bespreek met een van onze ervaren aankoopadviseurs in de winkel welke elementen, keukendeuren, keukenapparatuur en accessoires je terug wilt zien in het ontwerp van jouw ideale keuken. 

Bekijk de collectie

Keuken op maat

Elke keuken is uniek. De keukens die je op de website en in de winkels ziet, zijn bedoeld om jou zoveel mogelijk keuken inspiratie te bieden. Een keuken is wat ons betreft maatwerk: hij moet passen bij jouw stijl en leefsituatie, maar ook bij de beschikbare keukenruimte en het budget. In een vrijblijvend en persoonlijk adviesgesprek ontwerpen we een mooie én functionele keuken die past bij jou. Na afloop ontvang je een 3D keukenontwerp en transparante offerte van ons mee naar huis. Zien we jou binnenkort in een van onze winkels? Of maak je liever gebruik van onze online adviesmogelijkheid? Maak hier direct een afspraak. 
 

Klik hier om terug te gaan naar ATAG

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.