Keuken

Gaskookplaten

Veel consumenten én koks zweren bij gas. Je vindt de gaskookplaat dan ook terug in tachtig procent van onze huishoudens alsook in de meeste professionele keukens. Omdat deze fossiele brandstof langzaam opraakt, zal de gaskookplaat echter wel langzaam gaan verdwijnen. Veel mensen vinden dat jammer aangezien de hitte van de pitten makkelijk te doseren is: de vlam is immer zichtbaar. Bovendien heb je geen speciale pannen nodig en kun je de meeste kookplaten tot wel acht pitten uitbreiden of voorzien van extra opties zoals een grillplaat, friteuse of wokbrander. 

Gas onder glas

De meeste gaskookplaten beschikken over een handige elektronische ontsteking. Als de vlam uitgaat, stopt de gastoevoer ook. Een groot nadeel is echter dat gaskookplaten moeilijk onder de branders schoon te maken en te houden zijn. Dit probleem heb je niet met gas onder glas kookplaat. Hier zijn de gasbranders namelijk op een vlakke, makkelijk schoon te maken, glasplaat geplaatst. Je reinigt het oppervlakte van de kookplaat dus heel eenvoudig. 

Beveiliging kookplaat

Veiligheid is belangrijk in een keuken. De laatste jaren is er veel geïnnoveerd om hier nog slimmer mee om te gaan. Sinds 2010 moeten alle gaskookplaten voorzien zijn van een thermo-elektrische beveiliging. Dit betekent dat zodra de vlam onverwacht dooft, de gastoevoer naar de brander automatisch afgesloten wordt. Je kunt ook kiezen voor extra beveiliging zoals de FlameTronic. Deze zorgt ervoor dat -wanneer je gasvlam per ongeluk uitgaat- de vlam direct opnieuw  aangestoken wordt. En wat dacht je van een hoofdschakelaar die met één druk op de knop de gastoevoer onderbreekt. 

Modulair kooksysteem

Stel je eigen kookcentrum samen door elementen uit verschillende kookplaten en kooktechnieken met elkaar te combineren. Bijvoorbeeld een gaskookplaat in combinatie met een keramische kookplaat, grill en friteuse. Dit is mogelijk met een modulair kooksysteem: het beste van alle werelden bij elkaar. 

Wokbrander

Wie écht wil wokken heeft hoge temperaturen nodig. Zodat alle smaken, vitamines én die knapperige beet van het wokgerecht bewaard blijven. Kies hiervoor een wokbrander. Deze heeft extra capaciteit en is uitermate geschikt voor jouw wokgerechten. Houd bij je keuze rekening met de positie van de wokbrander. Met een wokbrander links heb je bijvoorbeeld meer ruimte op de andere pitten dan met een wokbrander in het midden van de kookplaat. 

Fusion Vulcano wokbrander

Het merk Atag biedt naast de standaard oplossing ook de zogenoemde Fusion Vulcano wokbrander. Bij de Fusion wokbrander blijft de vlam centraal op de onderkant van de pan gericht. Daardoor verbruikt hij minder energie om méér hitte te genereren. Zo heb je echt een optimale wokbeleving. En het is nog duurzamer ook.

Een kolkende kern

De vlammenpoortjes in de binnenring zijn zo gepositioneerd dat de vlam krachtig, heet, kernachtig én mooi laag blijft. Kortom, de vlam blijft waar die hoort, centraal op de onderzijde van de pan. Bij de oude generatie meerkrings-wokbranders wordt de buitenring eigenlijk warmer dan de kern. Het vuur lekt dan als het ware naar buiten.

Minder verbruik, meer hitte

Bij de Fusion wokbrander blijft de vlam centraal op de onderkant van de pan gericht. Daardoor verbruikt hij minder energie om méér hitte te genereren. Zo heb je echt een optimale wokbeleving. En het is nog duurzamer ook.

Switchen naar sudderen

Met de Fusion wokbrander kun je vanuit de binnenvlam schakelen naar een buitenvlam die heel geschikt is voor grote pannen met een platte bodem. De buitenvlam heeft een vermogen van 6.0 kW. De binnenvlam heeft ook nog een extra lage sudderstand van slechts 0.2 kW, bijvoorbeeld voor het smelten van chocolade. Met deze unieke functies kan je gerecht gewoon niet meer mislukken. Laat je informeren door één van onze aankoopadviseurs.

Afspraak maken 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.