Keuken

Keramische kookplaten

Wil je een kookplaat met strakke vormgeving die ook nog onderhoudsvriendelijk én energiezuinig is en bovendien een relatief snelle kooktijd biedt? Dan is de keramische kookplaat een optie. Dit type kookplaat kan worden ingebouwd, maar is ook vrijstaand met een fornuis verkrijgbaar. 

Snel op temperatuur

Er worden binnen de keramische kookplaten verschillende opwarmtechnieken gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Quickterm. Deze techniek gebruikt infraroodstraling om pannen gelijkmatig te verwarmen en zorgt dat de kookplaat snel op temperatuur is. Ook keramisch koken op halogeen is mogelijk. Een halogeen element zorgt voor een snelle verwarming van de kookzones evenals een elektrische spiraal. Kies je voor High Trans Glas of High Speed Glas dan verkort je de kooktijd met maar liefst twintig procent waarmee je meteen ook energie bespaart. 

Variabele kookzones

De meeste keramische kookplaten hebben variabele kookzones van verschillende diameters. Ongeacht het formaat van de pan kun je deze toch efficiënt verhitten. De nieuwste kookplaten zijn uitgerust met een autofocus systeem. Hierbij past de kookzone zich automatisch aan de doorsnede van de pan aan. Maar je kunt ook kiezen voor de aankookautomaat. Hiermee breng je gerechten snel aan de kook waarbij de kookplaat zichzelf na die tijd automatisch terugschakelt naar een lagere temperatuur. In combinatie met een overkookbeveiliging brandt je eten nooit meer aan. 

Onderhoud

Omdat keramische kookplaten vlak en strak zijn, zijn deze over het algemeen vrij eenvoudig schoon te maken. Gebruik voor het schoonmaken geen schuurmiddel want de plaat is niet krasbestendig. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen op de markt die bij uitstek geschikt zijn voor keramische kookplaten. 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.