Een kijkje in de keuken van Linda

Sinds 2018 wonen Linda en haar man Ferry met zoons Mick, Levi en Dex in hun huidige woning. Toen ze de woning kochten was het een kleine, verouderde arbeiderswoning uit 1949. Wel hadden ze een flink stuk grond van 417m2. Na een flinke verbouwing, waarbij Ferry en Linda met behulp van familie en vrienden onder meer zelf een aanbouw hebben geplaatst én de badkamer en keuken onder handen hebben genomen, zijn ze nu dolgelukkig met hun woning. 

Van landelijk naar botanisch en industrieel

Dat de keuken een Bruynzeel keuken moest worden, daar was bij Linda geen twijfel over mogelijk. Ze werkt inmiddels alweer jaren bij Bruynzeel Keukens op de afdeling klantenservice. Dit is dan ook haar tweede Bruynzeel keuken. ‘Maar mijn stijl is behoorlijk veranderd door de jaren heen hoor. Mijn vorige Bruynzeel keuken was een Olympia in zandkleur, met een wit blad. In die tijd was de landelijke stijl heel erg in, met de daarbij horende accessoires. Dat is in mijn huidige woning wel anders!’’ lacht Linda. 

Tijdens de verhuizing heeft ze er namelijk voor gekozen om alle oude spullen te verkopen en voor een volledig nieuwe inrichting van haar huis gegaan. De stijl in haar nieuwe woning omschrijft ze als botanisch met industriële accenten. 

De Bruynzeel keuken van Linda

De keuze voor een keuken: op het laatste moment nog geswitcht….

Hoe verloopt het oriëntatieproces nu, als je tijdens je dagelijkse werkzaamheden de hele dag bezig bent met keukens?  ‘’Dit is niet veel anders dan bij ‘de gewone mens’ die een keuken aanschaft. Behalve dat je uitgebreide kennis hebt wanneer het gaat om opstellingen en materialen en dagelijks veel ideeën op doet wanneer je keukens van anderen voorbij ziet komen. Verder haal ik mijn inspiratie ook ‘gewoon’ van Pinterest, uit boeken en magazines. Tijdens de verbouwing was ik daar echt dagelijks mee bezig.’’ aldus Linda. 

''Ik wist al snel dat ik een keuken wilde met een houtlook. Echt een stoere, robuuste houten keuken. Dat was op dat moment nog best een zoektocht binnen Bruynzeel. Uiteindelijk heb ik een mooie Atlas keuken laten ontwerpen in oud eiken natuur. De tekening was eigenlijk al helemaal af en de keuken was klaar om besteld te worden, toen we in een presentatie kregen tijdens de jaarlijkse kick off van de organisatie. Toen ik de Aerdenhout zag was ik meteen verkocht: dat was precies de keuken die ik zocht. Meteen de volgende dag switchte ik en bestelde ik toch nog de Aerdenhout. Eigenlijk heel bijzonder en toevallig dat deze keuken juist op dat moment aan de Bruynzeel collectie werd toegevoegd.'' 

Fornuis in de Bruynzeel Keuken van Linda

Uiterlijk versus functionaliteit

''Een punt waar ik bij het kiezen van mijn keuken sowieso op heb gelet, is het uiterlijk: allereerst wilde ik echt gewoon een hele mooie keuken. Ik heb dus goed gekeken naar een logische volgorde van de kasten, waarbij alles er qua uiterlijk goed uit zou zien. Dat geldt ook voor mijn fornuis. Met het oog op de toekomst en duurzaamheid wilde ik graag een inductiekookplaat. Dit zou er echter voor zorgen dat ik meer dan 5 meter doorlopend aan houten kast zou krijgen. Dat vond ik too much. Binnen Bruynzeel Keukens verkopen we ook fornuizen met een inductiekookplaat, dus dat leek ideaal. Helaas voldeed het uiterlijk van dit fornuis niet aan mijn wens en heeft het me toch doen besluiten om nog een tijdje op gas te blijven koken. Het gasfornuis maakt het totaalplaatje van de keuken en de kookbeleving toch helemaal af. 

Dat is pas een meenemer

Behalve uiterlijk zijn er natuurlijk nog genoeg andere factoren die van belang zijn. Binnen Bruynzeel Keukens staan we voor functionaliteit. Ondanks dat ik in mijn eigen keuken niet alle functionele punten heb meegenomen (soms moet je keuzes maken en in mijn geval ging het uiterlijk dan voor), heb ik er wel op gelet dat het een keuken is waar prettig in kan worden gewerkt. Zo klopt mijn werkrichting (ik ben rechtshandig en heb spoelen, werkruimte en koken achtereenvolgens) en heb ik voor slimme kastindelingen gekozen. Wat helemaal ideaal is, is de ‘meenemer’ de besteklade die los geklikt kan worden van de voorraadlade. Van buitenaf lijkt het alsof je een grotere lade hebt, wat goed is voor het uiterlijk, terwijl je van binnen alsnog meerdere lades hebt. Ook in de voorraadkast heb ik bewust voor lades gekozen: zo kan ik gemakkelijk overal bij.

Besteklade in de Bruynzeel keuken van Linda

De Aerdenhout Bruynzeel keuken van Linda

De ideale opstelling

Ook heb ik natuurlijk gelet op de opstelling passend bij deze ruimte. Mijn eerste voorkeur ging uit naar een U-opstelling: lekker veel werkruimte en een keuken waar in geleefd kan worden. De keuken zou dan zo dicht op de tuindeuren komen, dat de doorloop toch niet helemaal fijn zou zijn. De jongens komen altijd via die deur binnen en het moet wel praktisch blijven. Vandaar dat ik de keuze voor een L-opstelling heb gemaakt. Je kijkt bij het spoelen nog lekker de tuin in en hebt alle werkruimte om je eten te bereiden.'' 

Een keuken waarin geleefd kan worden  

Al met al is het een heerlijke keuken geworden, waar we allemaal met plezier gebruik van maken. Want ondanks het ‘mannenhuishouden’, wordt er ook door de jongens lekker gekookt. Met Kerstavond maken we traditiegetrouw kalkoen en Levi is dan degene die het meest op gaat in het koken. Inclusief het bijhorende commentaar: ‘we mixen het niet te lang, dit houdt het beslag lekker luchtig’. Het is vaak net alsof we bij een live uitzending van 24 Kitchen zitten! En sinds Dex weet hoe de koffiemachine werkt, is hij degene die assisteert bij de kopjes koffie. 

Alles binnen de woning past bij elkaar en is helemaal af. Van kleuren tot vloeren tot raambekleding, accessoires en dekbedovertrekken.  

Binnenkijken bij Linda

Front bekijken in het keukenatelier van Bruynzeel Keukens

Persoonlijk advies over slimme indelingen

Wil je weten welke keukenindeling het best past binnen de ruimte? Breng samen met één van onze aankoopadviseurs jouw wensen in kaart. Samen maken we een keukenontwerp van de keuken die precies aansluit op jouw levensstijl. Uiteraard houden we hierbij ook altijd rekening met de ruimte en het beschikbare budget. Maak een afspraak bij een van de Bruynzeel winkels in de buurt en laat je adviseren! 

Kom langs

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.