De U-keuken

De U-keuken

Wanneer je gaat kijken naar de opstelling van je keuken zijn er veel mogelijkheden, afhankelijk van de ruimte. Ga je voor een rechte keukenopstelling, een kookeiland, een L- opstelling, of toch voor de speelse U-keuken? Bij Bruynzeel Keukens hebben we een ruim aanbod beschikbaar van U-keukens in verschillende stijlen. Graag maken we een vrijblijvend ontwerp van een U-keuken op maat voor jou.

Wat is een U-keuken? 

De naam U-keuken komt voort uit de vorm van de keuken. De keuken is namelijk opgebouwd uit 3 rechte zijden, waardoor er een U-vorm ontstaat. Bij de traditionele U-keuken is iedere zijde van de keuken tegen een wand geplaatst. Tegenwoordig zijn er meerdere variaties mogelijk. Zo is het mogelijk een U-keuken met bar te laten ontwerpen. Benieuwd of de U-keuken past in jouw keukenruimte? Vraag de aankoopadviseur in de winkel naar de mogelijkheden. Hij of zij kijkt met je mee naar de beschikbare keukenruimte en hoe deze praktisch kan worden ingedeeld.

Atlas Trend marmergrijs

Bruynzeel keuken Jura chanello

Optimaal gebruik maken van de keukenruimte

Doordat er gebruik wordt gemaakt van maar liefst 3 zijden, is er in een keuken met een U-opstelling lekker veel plaats voor kasten en eventueel extra apparatuur. Een dubbele oven? Voldoende opbergruimte voor je pannenset? Liever geen bovenkasten, maar wel voldoende opbergruimte? De U-keuken maakt het mogelijk! Wanneer je kiest voor een U-keuken, heb je vaak te maken met een raam in de keuken. Tijdens een vrijblijvende ontwerpafspraak denken we graag met je mee hoe we de ruimte zo functioneel mogelijk kunnen indelen. 

Extra veel werkruimte in de U keuken

Houd er rekening mee dat je niet alleen veel opbergruimte, maar ook erg veel werkruimte hebt in een U-keuken. Dit komt door het grote oppervlak aan aanrechtblad. Zo kan er bijvoorbeeld met meerdere mensen tegelijk in de keuken gewerkt worden, is er ruimte voor mise-en-place, kun je met gemak keukenaccessoires op het aanrecht kwijt of kun je er voor kiezen om een extra grote spoelbak of kookplaat aan te schaffen bij jouw nieuwe keuken. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een deel van het keukenblad te gebruiken als bar. Je hebt dan een U-keuken met bar. Wel een keuken met bar maar in een andere opstelling? Of benieuwd naar de vele mogelijkheden? Lees dan meer over de keuken met bar

Atlas acacia

Keukenzones U-keuken

Functionaliteit in de U-keuken

Wanneer we spreken over de functionele keuken, is een keuken met U-opstelling in veel gevallen erg handig. Door deze keukenopstelling leg je minimale afstanden af tijdens het voorbereiden en koken van je maaltijd. En je hebt al je spullen binnen handbereik. 

Aandachtspunten bij  het kopen van een U-keuken

Ondanks het gemak dat een U-keuken je kan brengen, is het belangrijk om goed te kijken naar je beschikbare keukenruimte. De opstelling komt het beste tot zijn recht wanneer er een minimale afstand van 150 centimeter zit tussen de ‘’poten’’ van de U. Op deze manier creëer je voldoende werkruimte, kunnen meerdere keukenkasten tegelijk worden geopend en kan er met meerdere personen tegelijk in de keuken gewerkt worden. Wil je een U-keuken kopen? Dan raden we een vrijblijvend ontwerpadvies bij een van onze aankoopadviseurs aan. Zij kijken kritisch naar jouw keukenruimte, leefsituatie en wensen op het gebied van stijl, materialen en apparatuur. Na de afspraak ontvang je een gratis 3D-keukenontwerp en een transparant offerte mee naar huis. Zo kun je rustig nadenken over jouw keukenwensen. 

Afspraak maken

Ontwerpgesprek
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.