Piet Zwart en de eerste Bruynzeel keuken

Zeg je Bruynzeel, dan zeg je Piet Zwart. Hij was jaren lang de hoofdontwerper van Bruynzeel en was degene die zorgde in de jaren 30 voor het eerste functionele keukenontwerp. Hij deed uitgebreid onderzoek naar het leven in en om de keuken en bleef 30 jaar lang onze hoofdontwerper. Zijn focus lag op functionaliteit, wat nog steeds het speerpunt is voor alle keukenontwerpen.

Piet Zwart
Het keukenvraagstuk: in de periode van 1920 tot 1936 ziet Cees Bruynzeel steeds meer aandacht voor de keukenruimte ontstaan. Door het gebrek aan dienstbodes komen steeds meer vrouwen in hun eigen keuken te werken en zien ze hoe ongemakkelijk deze ruimte is ingericht. Ze beseffen zich hoeveel tijd en moeite het huishouden eigenlijk kost. In deze zelfde periode bestudeert Piet Zwart, hoofdontwerper van Bruynzeel, het leven in en om de keuken en komt in 1937 dan ook met een keukenontwerp waarin functionaliteit en gebruiksgemak centraal staan. In 1938 komt de keuken op de markt. Onze eerste échte Piet Zwart. Nu jaren later produceren elke week 250 keukens in onze eigen fabriek, allen nog steeds met oog voor functionaliteit en gebruiksgemak.

Monta Z

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?