Keuken

Oven

Wil je een oven in je nieuwe keuken verwerken? Dan is de inbouwoven ideaal. Houd bij de aanschaf van een inbouwoven echter wel rekening met een aantal zaken zoals de inbouwmaat, kastruimte en de plek waar je de oven wilt monteren. En heb je kleine kinderen? Kies dan voor een inbouwoven op werkhoogte of voor een inbouwoven met inwendige koeling zodat het apparaat na gebruik snel afkoelt. Of, nog beter, voor een oven waarbij het glas niet zo warm wordt.

Afmetingen

Een inbouwoven heeft voldoende ruimte rondom nodig zodat hij zijn warmte kwijt kan. Hier wordt meestal in de omringende keukenkasten rekening mee gehouden. Zo zie je vaak wat vrije ruimte of wordt een ventilatierooster geplaatst. De inbouwmaat van de oven is dus altijd kleiner dan de afmetingen van de kast waar hij in geplaatst wordt.

Plaatsing oven

Ook de plaatsing is belangrijk als je op het punt staat een inbouwoven te kopen. Bij een oven op ooghoogte is een zwenkdeur bijvoorbeeld handig. Wanneer je zou kiezen voor een deur die naar beneden kantelt moet je je ovengerechten op hoogte over dit deurtje tillen. Plaats je de oven op beenhoogte dan is dit echter wel een fijne optie. Je benadert de oven van boven en zo pak je eenvoudig je gerechten uit dit keukenapparaat. Dit is alleen met kleine kinderen weer af te raden. 

Benodigd: extra elektragroep

Een oven plaats je natuurlijk in de buurt van elektra en/of een gasaansluiting. Voor de meeste moderne inbouwovens wordt echter een aparte elektriciteitsgroep geadviseerd al dan niet met krachtstroom. Het is dus handig om dit in verband met mogelijk meerkosten van elektra in je achterhoofd te houden.

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?