Keuken

Gas op glas kookplaten

Deze kookplaat combineert twee werelden: gas en keramisch. Mocht je koken op gas fijn vinden, maar het schoonmaken minder leuk dan is dit een perfecte kookplaat voor jou. Bij een gas op glas kookplaat bevinden de branders zich op een vlakke glas-keramische ondergrond die heel makkelijk te reinigen is. Een nadeel? De gaspitten zijn niet afzonderlijk van elkaar op te warmen en de aanschaf is relatief duur in vergelijking met andere kookplaten.

Vlambeveiliging

Bijna alle gas op glas kookplaten zijn uitgerust met een speciale thermo-elektrische beveiliging. Sinds 2010 zijn echter ook alle gaskookplaten van een vlambeveiliging voorzien. Zo zijn alle branders op dit type kookplaat voorzien van een zogenoemde thermokoppel. Mocht de vlam per ongeluk uit gaan, dan koelt de thermokoppel snel af. De spanning van het gas valt namelijk weg en wordt binnen negentig seconde automatisch afgesloten. Zo ontsnapt er nooit gas en dat is wel een fijne gedachte.

Andere variant: gas onder glas

Je kunt ook kiezen voor gas onder glas kookplaat. Hierbij bevinden de keramische gasbranders die de voorste twee pitten verwarmen zich onder de gasplaat. De restwarmte van de voorste pitten wordt automatisch hergebruikt en naar de achterste pitten geleid. Je kookt dus op de voorste pitten en laat het nagaren op de achterpitten. Of je gebruikt het om je eten warm te houden. Kleine gerechten kun je echter nog steeds op de achterste pitten aan de kook brengen. Het schoonmaakgemak van gas onder glas is vanwege het vlakke oppervlakte hetzelfde dan die van koken op gas op glas.

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?