Keuken

Koelkasten

Als je op zoek gaat naar een nieuwe koelkast, is het belangrijk je persoonlijke situatie te inventariseren. Waarvoor ga je de koelkast gebruiken, hoeveel opbergruimte heb je nodig om producten in jouw huishouden te koelen? Kook je veel met versproducten en zuivel die koeling nodig hebben of bewaar je het merendeel van je voorraad gewoon in de kelder? Afhankelijk van de uitkomst van deze vragen, kun je bepalen hoe groot de inhoud van je koelkast moet zijn. Zo heb je tafelmodellen van 120 tot 140 liter die geschikt zijn voor een tweepersoonshuishouden tot Amerikaanse koelkasten van bijna 400 liter inhoud voor hele grote gezinnen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Modellen koelkasten

Koelkasten zijn er net zoals alle andere keukenapparatuur in verschillende modellen en maten. Waar het tafelmodel vaak over een klein vriesvak beschikt, kun je ook nog kiezen voor bijvoorbeeld de side-by-side koelkast waarbij het koel en vriesgedeelte naast elkaar geplaatst worden (zoals de Amerikaanse koelkast). Daarnaast heb je de keuze uit de koelvriezer (een koelkast met kleine vriezer erin), het barmodel (een kleine koelkast met ruimte voor flessen en kleine producten) of de koel-vriescombinatie waarbij je koelen en vriezer in één apparaat combineert met aparte gedeeltes voor koelen dan wel vriezen.

Type koelkasten

Vind je de vormgeving van je koelkast belangrijk? Dan kun je kiezen voor een design-model. Je kunt de koelkast natuurlijk ook onopvallend integreren in de keuken of ervoor kiezen de koelkast volledig uit het zicht in de keuken te plaatsen. Houd wel rekening met de omgevingstemperatuur. Want bij een te koude of te warme omgeving werkt de koelkast niet optimaal. 

Koelkasten en klimaatklasse

De klimaatklasse van een koelkast geeft aan binnen welke omgevingstemperatuur het apparaat optimaal werkt. Er zijn verschillende klimaatklassen te onderscheiden: SubNormaal (SN), Normaal (N), SubTropisch (ST) en Tropisch (T). In Nederland zul je sneller kiezen voor de klasse SubNormaal vanwege een gemiddelde minimumtemperatuur van 10 graden een maximumtemperatuur van 32 graden. Bij Normaal is de minimumtemperatuur 16 graden. 

Energieverbruik

Om een indruk te krijgen van het energieverbruik van koelkasten, is elke koelkast tegenwoordig uitgerust met een energielabel. De labels lopen van energieklasse A tot en met G waarbij klasse A het meest energiezuinig is. Nieuwe koelkasten zijn nagenoeg allemaal voorzien van een A-label. De plusjes die achter de A staan geven ook binnen de klasse aan welk apparaat zuiniger is dan het ander. Hoe meer plusjes, hoe zuiniger. 

Extra opties

Nog meer wensen? Je kunt je koelkast ook nog uitbreiden met een automatisch ontdooisysteem, climat control en ijsdispenser tot ingebouwde televisie. Net wat jij wil. 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?