Onderhoud, gebruik en schoonmaaktips Graag geven we u en uw huurders praktische tips, waardoor een Bruynzeel keuken nog langer mooi blijft. Hieronder delen we kort de belangrijkste tips.Verwijder de beschermfolie direct na montage. Gebruik voor het schoonmaken van de keukenonderelen een mild, in water verdund, bij voorkeur ecologisch huishoudschoonmaakmiddel of een keukenreiniger. Test voor het schoonmaken altijd eerst op een niet zichtbare plaats van de keuken, zo weet je zeker dat het middel dat je gebruikt goed is.Gebruik een schone, zachte, niet pluizende, licht vochtige doek. Gebruik géén schuurmiddel, agressieve of industriële schoonmaakmiddelen, meubelpolish of boenwas, sanitairreinigers, schuursponsjes, of staalwol en vooral géén stoomreinigers.Laat géén vochtige doek of dweil langere tijd op de kastbodems- of planken liggen. Zorg ervoor dat er géén water in de naden kan trekken. Maak de keukenelementen met een zachte, schone doek droog na het schoonmaken. Voorkom overmatige vochtigheid en dampvorming door apparaten zoals waterkokers en koffiezetapparaten onder hangkasten en wandplanken of door een openstaande vaatwasser of oven. Gebruik de afzuigkap tijdens het koken.Plaats nooit hete pannen of voorwerpen direct op het blad, gebruik hiervoor onderleggers. Snijd etenswaren nooit direct op het werkblad, gebruik altijd een snijplank. Wilt u meer weten over het onderhoud van een specifiek keukenonderdeel? Download dan onze handige brochure "Onderhoud, gebruik en schoonmaaktips" voor uitgebreide informatie per keukenonderdeel.Download de onderhoudsbrochure!