Depot Boijmans Van Beuningen

 

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het depot staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in Museumpark in Rotterdam. Bezoekers zien het resultaat van 173 jaar verzamelen. Meer dan 151.000 verzamelde kunstwerken opgeslagen bij elkaar, gerangschikt en gestructureerd in veertien depotruimten met vijf klimaten. Naast de objecten zijn alle werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie te zien.

Depot
Foto: Ossip van Duivenbode. Depot Boijmans Van Beuningen.

Over het depot
Depot Boijmans Van Beuningen werd 5 november jl. geopend door Koning Willem-Alexander. Het eerste publiek toegankelijke kunstdepot, ontworpen door architectenbureau MVRDV, is uniek in de wereld en staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in het Museumpark in Rotterdam. Nergens ter wereld bestaat een dergelijk werkgebouw, waar naast het openbaar maken van de museumcollectie, een blik achter de schermen van het museumwerk wordt gegeven, waar ook private collecties en bedrijfscollecties in zijn ondergebracht. Het nieuwe depot is een Gesamtkunstwerk; het gebouw en de inrichting van de buitenruimte maken het tot een nieuw Rotterdams icoon.

Ruim 151.000 kunstwerken
De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen is wereldberoemd. Deze verzameling groeit al meer dan 172 jaar en bestaat op dit moment uit meer dan 151.000 kunstwerken, waarvan 88.000 prenten en tekeningen. Van deze verzameling werd slechts zo'n acht procent getoond in het monumentale museumgebouw. Het leeuwendeel van de collectie was opgeborgen, verspreid door Nederland en België in een aantal anonieme depots, afgesloten voor publiek. In Depot Boijmans Van Beuningen zie je nu alles bij elkaar, op basis van klimatologische vereisten en niet op kunststroming of tijd. Lees hier alles over het depot: https://www.boijmans.nl/depot

Depot
Foto: Ossip van Duivenbode. Depot Boijmans Van Beuningen.

Keukens
Bruynzeel Keukens is erg trots om voor zo’n bijzonder project keukens te hebben mogen leveren. De keukens in het depot, kennen verschillende formaten en zijn precies passend ontworpen naar de wensen van het depot alsook de beschikbare ruimte. Er zijn totaal 17 keukens geplaatst in het depot, elk in een andere ruimte met een ander doel. Zo staat er een keuken in de personeelskantine, in elke werkruimte en ook in de ruimtes bij de particuliere en bedrijfscollecties.

In onderstaande video vertelt Tim van der Spoel, hoofd huisvesting en facilitaire zaken, meer over het depot en hoe de keukens van Bruynzeel zijn opgenomen in het depot.

Benieuwd wat wij voor jouw project kunnen betekenen?

Neem contact op

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?