Werken aan een volledig circulaire economie

Co2-Prestatieladder niveau 5

Sinds 12 juli 2023 heeft DKG, waar Bruynzeel Keukens onderdeel van is, als eerste Nederlandse keukenfabrikant het hoogste niveau op de CO2-Prestatie ladder behaald. Met het niveau 5 certificaat toont DKG aan de nodige stappen te hebben gezet voor de reductie van CO2-uitstoot binnen de gehele keten. Hiermee is DKG voorloper op het gebied van duurzame initiatieven in de keukenbranche.

Het duurzame initiatief van DKG sluit aan op de ambitie van de Nederlandse overheid om in 2050 een volledig circulaire economie te realiseren. Hiervoor moeten duizenden kleine- en grote bedrijven in de bouw- en vastgoedsector omschakelen naar een nieuwe manier van werken.

Een mooi voorbeeld van deze omschakeling is de ontwikkeling van de circulaire keuken. Als marktleider in de branche wil DKG het goede voorbeeld geven door hét verschil te maken en klaar te zijn voor de toekomst. Zo is het binnen de projectmarkt al mogelijk om, middels het circulaire keukenproces, reststoffen te hergebruiken voor nieuwe grondstoffen ter productie van keukens.

Bekijk het certificaat

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?