preload

Bruynzeel sponsort duurzame keuken voor SMK 

Op 1 november 2018 verhuisde SMK (Stichting Milieukeur) naar een nieuwe locatie. SMK ontwikkelt en beheert criteria voor het Nederlandse keurmerk Milieukeur. Geen verrassing dus dat ook bij de inrichting van het kantoor erg gelet is op duurzaamheid. Bruynzeel is trots een steentje te hebben bijgedragen in de vorm van een duurzame keuken. 

SMK


Partner voor verduurzaming 

SMK werkt al meer dan 25 jaar voor het bedrijfsleven aan het verduurzamen van producten en bedrijfsvoering. SMK doet dat samen met een uitgebreid netwerk van overheden, producenten, brancheorganisaties, maatschappelijke organisaties, retailers, adviesbureaus, wetenschap en ketenpartijen.SMK

Een Milieukeur gecertificeerde keuken

De door Bruynzeel gesponsorde keuken is een Atlas, welke als enige keuken in de Benelux al 15 jaar in het bezit is van een Milieukeur certificaat. De keuken voldoet tijdens de gehele levenscyclus aan strenge eisen op het gebied van materialen, productiewijze en latere demontage.  

Verantwoord van kast tot werkblad

Bij het produceren van deze keukens is in alles rekening gehouden met de (duurzame) wensen van SMK. Zo is er gekozen voor een Solid10 green werkblad, wat een stuk lichter is en waarvoor veel minder grondstoffen nodig zijn. Daarnaast is dit werkblad ook nog eens voor 100% biologisch afbreekbaar, FSC gecertifieerd en volledig herbruikbaar. De frontpanelen zijn zoveel mogelijk met laser afgewerkt en de grondstoffen voor het plaatmateriaal komen uit verantwoord beheerde bossen. 

SMK


CO2 neutraal produceren

Niet alleen de materialen, maar ook het productieproces verloopt op duurzame wijze. Zo produceren we natuurlijk als enige keukenfabrikant in Europa CO2 neutraal. Dit doen we met onze eigen biomassa-installatie en zonnepanelen, energiebesparende maatregelen, het compenseren van resterende CO2 uitstoot én natuurlijk het gebruik van 100% groene stroom met SMK keurmerk. 

Maar ook…. mooi en functioneel!

Natuurlijk is er ook gelet op functionaliteit en het totaalplaatje. We zijn erg tevreden met het eindresultaat! 

Vind een accountmanager

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen. Kies hieronder hoe je verder wilt gaan. Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?