Bruynzeel Keukens en Jestone slaan handen ineen

November 2023

Bruynzeel Keukens en Jestone slaan handen ineen voor CO2 -arm vervoer van werkbladen
Bij Bruynzeel Keukens blijven we vooruit kijken naar de mogelijkheden om onze CO2 uitstoot te verlagen. Hiertoe hebben we in ons bedrijf al flinke stappen gezet door onder meer met ons eigen wagenpark aan de slag te gaan. Op dit moment is 95% van ons wagenpark elektrisch en 5% plug-in hybride. Maar we kijken ook verder dan alleen naar ons bedrijf en gaan hiervoor in gesprek met partners en leveranciers vanuit onze hele keten.

Een mooie stap die we hiermee gaan zetten is om vanaf 1 januari te rijden op HVO100 door onze leverancier Jetstone BV. Jetstone is dé specialist in steenachtige werkbladen en levert op dagelijkse basis keukenbladen voor onze klanten. HVO100, ook wel ‘Hydrotreated Vegetable Oil’ genoemd is de schone vervanger van diesel.

HVO100 wordt gemaakt uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen van onder meer plantaardige oliën en vetten. Door het overstappen naar HVO100 worden de schadelijke stoffen verminderd en de CO2 uitstoot van het gebruik van brandstof met maar liefst 90%. 

De voordelen van HVO100:

  • Minder CO2-uitstoot
  • Schonere lucht
  • Minder afhankelijkheid van fossiele brandstoffen
  • Betere verbranding

Nieuwsgierig wat we nog meer doen aan inspanningen op het gebied van duurzaamheid?

Meer lezen

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?