TruStone Initiatief

DKG Groep sluit zich als eerste grote retailketen aan bij TruStone Initiatief

DKG Groep, het moederbedrijf van Bruynzeel Keukens, is de 28e deelnemer aan IMVO-convenant natuursteen. Daarmee zijn wij de veertiende Nederlandse deelnemer aan het TruStone Initiatief. Hierin werken de Nederlandse en Vlaamse natuursteensector en overheid samen met NGO’s en vakbonden om een meer verantwoorde productie en inkoop van natuursteen te realiseren. Dit moet bijdragen aan verbetering van milieu- en arbeidsomstandigheden in de hele keten. 

TruStone

Retailers in de keuken-,tuin en bouwmaterialenbranche verhandelen een groot volume aan natuursteen en zijn daarom een zeer belangrijke samenwerkingspartner in het verduurzamen van de hele keten. Samen met importeurs en bewerkers van natuursteen kunnen zij een positief verschil maken bij zowel de productie als handel in natuursteen.

TruStone

Natuursteen wordt onder meer in Azië, Afrika en Latijns-Amerika gewonnen. De betrokken deelnemers maken niet alleen de keten transparanter, maar werken ook samen om problemen zoals kinderarbeid, gedwongen arbeid, onveilige werkomstandigheden aan te pakken. 

Lees meer over het IMVO-convenant: www.imvoconvenanten.nl/nl/natuursteen

TruStone

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen. Kies hieronder hoe je verder wilt gaan. Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?