Bruynzeel Keukens Keuken kiezen Keukenopstellingen

De meest gangbare keukenblokken

Als u een nieuw keukenblok koopt, kunt u kiezen voor verschillende keukenopstellingen. Houdt u bij uw keuze voor een nieuwe keuken rekening met de beschikbare ruimte, uw kookbehoeften en woonwensen. Hieronder vindt u de meest gangbare keukenblokken op een rij.

Vijf keukenzones

Om de loopafstanden in uw keuken optimaal te houden, is het handig de keukenfuncties in vijf zones op te delen, namelijk:

  • Bevoorraden
  • Opbergen
  • Spoelen
  • Voorbereiden
  • Koken en bakken

Lees meer over de slimme keuken van Bruynzeel.

L-keuken

Het L-vormige keukenblok kunt u bijna in elk huis realiseren en is dan ook erg populair. U heeft enkel twee aan elkaar grenzende muren nodig. Met hoge kasten aan beide zijden creëert u veel bergruimte en in combinatie met een hoekkast verhoogt u de veelzijdigheid en het opberggemak. Ideaal voor gezinnen.

U-keuken

De U-keuken is een ideaal keukenblok om in te koken. U kunt een optimale zoneplanning realiseren, zodat u alles binnen handbereik heeft en dus weinig hoeft te lopen. Om de U-keuken te realiseren heeft u drie aan elkaar grenzende muren nodig.

H2 Enkelwandige keuken

Deze rechte keuken neemt slechts een wand in beslag. Het is de perfecte oplossing als u weinig ruimte heeft. Om de loopafstanden zo optimaal mogelijk te houden, plaatst u de wasbak in het midden.

Dubbelwandige keuken

Als in de keukenruimte een deur en raam tegenover elkaar staan, dan is de dubbelwandige keuken de meest geschikte oplossing. Doordat de keukenbladen parallel aan elkaar lopen, biedt dit keukenblok u veel werkruimte. Plaats de wasbak en de kookplaat aan dezelfde kant en zorg dat u de lades aan beide kanten tegelijk kunt openen.

Eilandkeuken

Een kookeiland brengt koken en wonen samen in één ruimte. Het is sfeerverhogend, want terwijl  u kookt, kunt u deelnemen aan een gesprek in de eet- of woonkamer. Als u de keukenruimte optimaal indeelt, kunt u met een kookeiland aan de ene kant koken en aan de andere kant wassen en snijden.

G-keuken

Kenmerkend voor de G-keuken is de cirkelopstelling. Heeft u een grote ruimte, dan is dit keukenblok een prettige oplossing. Naast veel werkruimte, biedt het u ook veel opbergruimte met verschillende soorten keukenkasten. Ook kunt u van een G-keuken een zogenaamde gesloten woonkeuken maken met een royale eettafel. Een gezellige plek waar u koken, eten en lang tafelen combineert.

Keuken op maat

Heeft u andere ideeën over het ideale keukenblok voor uw ruimte? Dat kan! U kunt een keukenblok op maat laten ontwerpen en bouwen. Zo zorgt u ervoor dat uw nieuwe keuken perfect aansluit op uw persoonlijke kook- en woonwensen.