preload
Keuken

Landelijke keuken

Gezelligheid en warmte. Een keuken waarin je jezelf direct thuis voelt. Waar gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen zoals hout en warmte kleurtinten. Roept dit enthousiasme bij je op? Dan ben je in dit blog aan het goede adres. We vertellen je graag meer over de landelijke keuken en modern landelijke keuken en laten je direct een aantal landelijke keukens uit ons ruime keukenassortiment zien. 

Aerdenhout
Keuken Aerdenhout Stroken 20 grijs eiken


Keuken landelijke stijl voor elke keukenruimte

Iedereen is anders. Ondanks dat een stijl je kan aanspreken, zal er niet één keuken hetzelfde zijn als jouw keuken. De keukenontwerpen van Bruynzeel Keukens zijn maatwerk en gebaseerd op jouw specifieke wensen op het gebied van stijl, leefsituatie en beschikbare keukenruimte. Het is dus goed mogelijk om verschillende stijlen en materialen te mixen en zo jouw eigen stijl te creëren. 

We vertellen je graag meer over verschillende woonstijlen. Dit kan je helpen in jouw keuze voor een nieuwe keuken. Allereerst omschrijven we wat een keuken landelijke stijl inhoudt. Bij een landelijke keuken wordt veelal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen: denk aan een houten keuken, maar bijvoorbeeld ook aan stenen aanrechtblad. Ook de kleuren die terug komen in de keuken en het interieur zijn natuurlijke basistinten en warme kleuren. Kleuren die kenmerkend zijn voor de keuken landelijke stijl zijn voornamelijk wit, verschillende tinten grijs en bruin en taupe. Wanneer er meer voor kleur gekozen wordt, zal dit voornamelijk in een pasteltint zijn. In de modern landelijke keuken komen daarnaast ook kleuren voor als zwart, donkergroen en donkerblauw. 

Allure Leem
Keuken Allure Leem


Een andere touch: de keuken landelijk modern 

Een landelijke keuken wordt weleens in het hokje oubollig of saai gestopt. Zonde, vinden wij! De stijl is namelijk kenmerkend voor het gebruik van bepaalde kleuren en materialen en kan ook op een heel moderne manier geïnterpreteerd worden. Kies voor rust, sfeer en warmte, maar wel met sobere en strakke accenten. Combineer de landelijke keuken met natuurlijke materialen bijvoorbeeld eens met strakke, moderne apparatuur. Of kies voor een stoere, zwarte handgreep aan de keukendeurtjes. Ook kun je kiezen om de houten keukendeur te laten lakken in een stoere kleur om een moderne touch te geven aan jouw landelijke keuken.  

Een voorbeeld van een modern landelijke keuken uit ons ruime keukenassortiment is bijvoorbeeld de Ravenstein licht eiken wit. Naast de houten keukendeuren, is er gekozen voor een frisse witte toon. De zwarte handgrepen en zwarte, moderne apparatuur geven een moderne en stoere uitstraling aan deze landelijke keuken. 

Ravenstein


Een zwarte landelijke keuken die past bij jou

Hou je van een landelijke woonstijl, maar wel met industriële en stoere accenten? Een zwarte keuken of een deel van de keuken in het zwart laten ontwerpen, is dan echt een toegevoegde waarde in het interieur.

Ben je op zoek naar een zwarte landelijke keuken waarbij alle keukendeuren zwart zijn? Misschien dat onze Allure Luxor grafiet al een mooi stukje inspiratie biedt voor jouw zwarte landelijke keuken. Deze keuken is namelijk voorzien van zwarte keukendeurtjes, een licht keramiek aanrechtblad en mooie, warme en landelijke details. Zo zijn de keukendeuren voorzien van een kader, wat meer warmte geeft aan het totaalplaatje. Ook is er bij de bovenkasten van de keuken gekozen voor twee glazen deurtjes, zodat je jouw mooiste servies goed in het zicht kan zetten. Aan de details is gedacht: ook de kraan is zwart. 

Allure luxor grafiet


Ook Kirsten koos voor een zwarte landelijke keuken: De Olympia stroken 10 zorgt in combinatie met het strakke werkblad en de mooiste keukenaccessoires voor een stoer geheel. De zwarte landelijke keuken past helemaal bij de rest van het interieur en het mannenhuishouden van Kirsten. Daarnaast is de keuken ook nog eens erg functioneel. In de keukentour van Interior Junkie vertelt Kirsten meer over haar keuken en de keuzes die gemaakt zijn tijdens het ontwerpproces van de keuken. 

Keuken van Kirsten

 


Landelijke keuken hout

We gaven al eerder aan dat natuurlijke materialen zoals hout de basis vormen voor een landelijke uitstraling. Hout komt dan ook veel terug in onze collectie van landelijke keukens. Denk aan houten keukendeuren zoals de Karakter, maar bijvoorbeeld ook aan een houten keukenblad. Omdat hout een natuurproduct is dat gevoelig is voor warmte en vocht, raden we het aan om goed de voor- en nadelen op een rijtje te zetten wanneer je kiest voor een houten keukenblad of houten bardeel aan de keuken. Een goed alternatief is een kunststof keukenblad in houtlook. Bij de Atlas leem hebben we gekozen voor een keuken in de warme kleur leem, met een kunststof keukenblad in de kleur oud eiken grijs. Door de dikte van 9 mm. krijg je de stoere, landelijke uitstraling in de keuken met het gebruiksgemak van een kunststof keukenblad. 

Karakter


Een landelijke keuken met eiland

Op basis van jouw leefsituatie en wensen op het gebied van opbergen en keukenapparatuur, kijken mee naar de beschikbare keukenruimte in jouw woning. De landelijke keuken moet niet alleen uitstraling en warmte bieden, maar ook praktisch en functioneel zijn in gebruik. We adviseren altijd een keukenopstelling die past bij jouw keukenruimte. In grotere woningen, waarin de keuken een centrale rol speelt, is een kookeiland veelal een toegevoegde waarde. Veel mensen hebben dan ook de wens voor een landelijke keuken met eiland. De Olympia stroken NCS olijfgroen is een typische landelijke keuken met eiland. De keuken is voorzien van een keukendeur met stroken en gelakt in de warme, mediterrane kleur olijfgroen. Maak hem nog persoonlijker door hem in een kleur van jouw voorkeur te lakken: deze keukendeur is te lakken in maar liefst 1.950 verschillende kleuren! Het composiet aanrechtblad biedt tal van werkruimte om de lekkerste gerechten voor te bereiden, om ze vervolgens op het grote inductiefornuis te koken. 

Olympia olijfgroen


Wil je meer zien van de landelijke keuken met eiland? Bekijk dan onze uitgebreide keukencollectie. 

Rustieke keuken in een landelijke stijl 

Misschien heb je in jouw zoektocht naar keukens ook de term rustieke keuken voorbij horen komen. Een rustieke keuken is eigenlijk een synoniem voor de landelijk keuken. Het is een keuken met een warme uitstraling, waarbij veelal gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. In tegenstelling tot de modern landelijke keuken, heeft een rustieke keuken veelal een meer klassieke uitstraling. Zo kun je denken aan een keukendeur met een kader. Spreekt deze stijl jou aan? Dan is de keukendeur Rustiek uit ons assortiment wellicht iets voor jou! Ook deze keukendeur is te lakken in maar liefst 1.950 verschillende kleuren. Zo vind je de rustieke keuken die past bij jou. Wij kozen voor de kleur robijnrood, waardoor deze landelijke keuken rechtstreeks uit een Britse serie lijkt te komen. 

Rustiek Robijnrood


Maar ook de Romantiek keuken is een rustieke keuken waar je jezelf helemaal thuis voelt. Door de zwarte handgrepen en frisse, lichte kleur, krijgt deze rustieke keuken een frisse tint.  

NCS hemelsblauw


Maak vrijblijvend een ontwerpafspraak en laat jouw keuken ontwerpen

Ben je op zoek naar een landelijke keuken in jouw interieur? Wil je aan de slag met verschillende materialen en kleuren en zo zien wat mogelijk is? Onze ervaren aankoopadviseurs gaan graag vrijblijvend met je in gesprek. Op basis van jouw wensen, maken zij een 3D keukenontwerp. Na je afspraak in de winkel krijg je dit 3D keukenontwerp en een transparante offerte mee naar huis. Maak hier een afspraak in een winkel bij jou in de buurt of kies voor een online adviesgesprek. 
 

Jij bepaalt.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.