Landelijke keuken

Landelijke keuken

Gezelligheid en warmte. Een keuken waarin je jezelf direct thuis voelt. Waar gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen zoals hout en warmte kleurtinten. Roept dit enthousiasme bij je op? Dan ben je in dit blog aan het goede adres. We vertellen je graag meer over de landelijke keuken en modern keuken in landelijke stijl en laten je direct een aantal landelijke keukens uit ons ruime keukenassortiment zien. 

Bekijk de collectie

Landelijke keukens: een gezellige en warme sfeer

Voor welke keukenstijl ga jij? Landelijk of misschien toch wat stoerder? Ondanks dat een stijl je kan aanspreken, zal er niet één keuken hetzelfde zijn als jouw keuken. De keukenontwerpen van Bruynzeel Keukens zijn maatwerk en gebaseerd op jouw specifieke wensen op het gebied van stijl, leefsituatie en beschikbare keukenruimte. Het is dus goed mogelijk om verschillende keukenstijlenen materialen te mixen om zo jouw eigen stijl te creëren. 

We vertellen je graag meer over verschillende woon- en keukenstijlen. Dit kan je helpen in jouw keuze voor een nieuwe keuken. Allereerst omschrijven we wat een landelijke keukenstijl inhoudt. Bij een landelijke keuken wordt veelal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen: denk aan een houten keuken, maar bijvoorbeeld ook aan stenen aanrechtblad. Ook de kleuren die terugkomen in de keuken en het interieur zijn natuurlijke basistinten en warme kleuren.

Landelijke keuken Atlas Trend roodbruin

Landelijke keuken Atlas greige

Materialen in een landelijke keuken

Een landelijke keuken wordt weleens in het hokje oubollig of saai gestopt. Zonde, vinden wij! Deze keukenstijl is namelijk kenmerkend voor het gebruik van bepaalde kleuren en materialen en kan ook op een heel moderne manier geïnterpreteerd worden. Kies voor: rust, sfeer, warmte en strakke accenten.

Combineer de keuken met natuurlijke materialen, bijvoorbeeld eens met strakke, moderne keukenapparatuur. Of kies voor een stoere, zwarte handgreep aan de keukendeurtjes. Ook kun je kiezen om de houten keukendeur te laten lakken in een stoere kleur om een moderne touch te geven aan jouw landelijke keuken.  

Keukeninspiratie voor landelijke keukens

Hou je van een landelijke woonstijl, maar wel met industriële en stoere accenten? Een zwarte keuken of een deel van de keuken in het zwart laten ontwerpen, is dan echt een toegevoegde waarde in het interieur.

Ook Kirsten koos voor een zwarte landelijke keuken: De Olympia stroken 10 zorgt in combinatie met het strakke keukenblad en de mooiste keukenaccessoires voor een stoer geheel. Deze keukenstijl past helemaal bij de rest van het interieur en het mannenhuishouden van Kirsten. Daarnaast is de keuken ook nog eens erg functioneel. In de keukentour van Interior Junkie vertelt Kirsten meer over haar keuken en de keuzes die gemaakt zijn tijdens het ontwerpproces van de keuken. 

Zwarte landelijke keuken

Ontwerp je eigen landelijke keuken

We gaven al eerder aan dat natuurlijke materialen zoals hout de basis vormen voor een landelijke uitstraling. Hout komt dan ook veel terug in onze collectie van landelijke keukens. Denk aan houten keukendeuren zoals de Karakter, maar bijvoorbeeld ook aan een houten keukenblad. Omdat hout een natuurproduct is dat gevoelig is voor warmte en vocht, raden we het aan om goed de voor- en nadelen op een rijtje te zetten wanneer je kiest voor een houten keukenblad of houten bardeel aan de keuken. Een goed alternatief is een kunststof keukenblad in houtlook. 

Landelijke keuken met eiland

Op basis van jouw leefsituatie en wensen op het gebied van opbergen en keukenapparatuur, kijken mee naar de beschikbare keukenruimte in jouw woning. De landelijke keuken moet niet alleen uitstraling en warmte bieden, maar ook praktisch en functioneel zijn in gebruik. We adviseren altijd een keukenopstelling die past bij jouw keukenruimte. In grotere woningen, waarin de keuken een centrale rol speelt, is een kookeiland veelal een toegevoegde waarde. Veel mensen hebben dan ook de wens voor een keuken met eiland. De Olympia olijfgroen is een typische landelijke keuken met eiland. De keuken is voorzien van een keukendeur met stroken en gelakt in de warme, mediterrane kleur olijfgroen. Maak hem nog persoonlijker door hem in een kleur van jouw voorkeur te lakken. Het composiet aanrechtblad biedt tal van werkruimte om de lekkerste gerechten voor te bereiden, om ze vervolgens op het grote inductiefornuis te koken. 

Landelijke eilandkeuken Olympia olijfgroen

Allure zandsteenbeige landelijke keuken

Rustieke keuken in een landelijke stijl 

Misschien heb je in jouw zoektocht naar keukens ook de term rustieke keuken voorbij horen komen. Een rustieke keuken is eigenlijk een synoniem voor de landelijk keuken. Het is een keuken met een warme uitstraling, waarbij veelal gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. In tegenstelling tot de modern keuken, heeft een rustieke keuken veelal een meer klassieke uitstraling. Zo kun je denken aan een keukendeur met een kader. 

Kom langs voor persoonlijk advies

Zie, voel en ervaar daar onder het genot van een kop koffie verschillende keukenopstellingen, kleuren en materialen. Uiteraard geven de keukenadviseurs van Bruynzeel Keukens daar deskundig advies. Daarnaast ontvang je een keukenontwerp op maat en een transparante offerte.

Afspraak inplannen

Landelijke keuken ontwerpen
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.