Keuken

Alleen nog maar inductiekookplaten in Bruynzeel winkel Utrecht

Nieuwbouwwoningen worden alleen nog maar gasloos gebouwd en steeds meer huishoudens maken de overstap van koken op gas naar gasloos koken. Bruynzeel Keukens kiest er voor om, vanuit duurzaamheidsoogpunt, in haar vernieuwde winkel alleen nog maar inductiekookplaten te etaleren. Hiermee wil Bruynzeel Keukens een bijdrage leveren aan de overstap naar gasloos koken.

inductiekookplaten


Vooroplopen in de branche

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk speerpunt binnen Bruynzeel Keukens en haar moederbedrijf de DKG groep. In het productieproces van de keukens komt dit al jarenlang naar voren. Zo produceert DKG als eerste en enige keukenproducent in Europa CO2 neutraal, streeft zij een volledig elektrisch leasewagenpark na in 2020, wordt een deel van de elektriciteit in de keukenfabriek zelf opgewekt door middel van zonnepanelen en houtafval wordt zoveel mogelijk gebruikt om nieuw spaanplaat van te maken. Is dit niet mogelijk, dan wordt het houtafval gebruikt om de fabriek mee warm te stoken.

Duurzaamheid op productniveau

Naast het duurzame productieproces, voert Bruynzeel Keukens duurzaamheid ook meer en meer door in andere aspecten van haar bedrijfsvoering. Op productniveau biedt zij opties als duurzame keukendeuren, zoals de Atlas keuken. Dit is de enige keuken in de Benelux met een Milieukeur certificaat. Ook biedt Bruynzeel het duurzame werkblad, Solid10 Green aan. Daarnaast loopt het project circulaire keukens, waarbij in samenwerking met woningcorporaties, bouwbedrijven en de spaanplaatleverancier oude keukens worden gebruikt als basismateriaal voor nieuwe keukens.

duurzaamheid


Alleen nog maar inductiekookplaten

Met de introductie van de nieuwe retailformule die Bruynzeel ontwikkelde, kiest zij er voor om in haar winkel geen showroommodellen met gaskookplaten meer te laten zien. Dit naar aanleiding van uitkomsten van haar consumentonderzoeken én ontwikkelingen in de externe omgeving, zoals het bouwen van aardgasvrije woningen. ‘’Koken op inductie wordt steeds meer de norm. We willen als keukenleverancier het goede voorbeeld geven en de consument meenemen in het brede aanbod van inductiekookplaten. We merken dat veel consumenten nog vragen hebben over koken op inductie. Daarnaast geven zij aan dat ze duurzaamheid een belangrijk aspect vinden bij de aanschaf van een keuken. Door een ruim aanbod aan dit type kookplaat te tonen, nemen we hen mee in alle mogelijkheden en voordelen die koken op inductie te bieden heeft.’’, Manon Stoutjesdijk, PR- en communicatieadviseur bij Bruynzeel Keukens.
 

inductiekookplaten


Meedenken met de consument

‘’Zeker in de bouw en bij overheden heeft men uitdagende klimaatdoelstellingen. Wij denken hier vanuit onze rol als keukenleverancier graag mee.’’ vertelt Manon Stoutjesdijk. ‘’Eerder zijn we op de zakelijke markt al aan de slag gegaan met dit vraagstuk. Denk aan samenwerkingen met woningcorporaties en de samenwerking die we begin 2020 met de Gemeente Rotterdam zijn aangegaan om gasloze wijken te realiseren. Door de overgang van koken op gas naar gasloos koken nu ook door te voeren in de winkel, kunnen we onze kennis op het gebied van duurzaamheid nog breder uitdragen. 
‘’De keuze om nu ook onze winkels aan te passen, sluit volledig aan op de nieuwe retailformule. Wat de wensen van de consument ook zijn, wij ontwerpen een keuken die helemaal past bij zijn of haar wensen. Daar horen ook ruime keuzemogelijkheden op het gebied van duurzaamheid bij. Niet alleen streven we zelf een duurzaam beleid na, ook de consument heeft steeds vaker de wens om duurzaamheid te integreren zijn levensstijl. Dit houdt in dat er ook op productniveau duurzamere keuzes gemaakt worden door de consument.

utrecht


Duurzame keuzes tijdens de verbouwing

Gedurende de verbouwing van de winkel in Utrecht zijn er duurzame materiaalkeuzes gemaakt samen met winkelbouwer Store3D.  Zo zijn er verschillende vloeren terug te vinden in de nieuwe winkel, waarbij voor elke vloer goed gekeken is naar hoe de vloerenleverancier met duurzaamheid om gaat. Een van de voorbeeld zijn de vloeren van Tarkett. Bij Tarkett wordt gewerkt met cradle to cradle. Het materiaal dat over is door snijverlies, wordt door Tarkett gerecycled. Daarnaast is er ook gekeken naar het type wanden en hout dat gebruikt is, de keuze voor meubels, de installaties en keuze voor verlichting.

Passend bij elke leefsituatie

Met regelmaat brengt Bruynzeel Keukens de wensen van consumenten in kaart. De uitkomsten worden gebruikt om ervaringen van de consument te verbeteren. In de vernieuwde winkel van Bruynzeel Keukens zijn de wensen van de consument naar een nog hoger niveau getild. Zo vind je niet alleen inspirerende zaken op het gebied van keukens, maar volledige wooninspiratie door middel van styling van vloeren, muren, woon- en keukenaccessoires. Met behulp van digitale schermen is het bij elke keukenopstelling in de winkel mogelijk om te zien wat de andere mogelijkheden zijn op het gebied van kleuren en materialen. Daarnaast biedt Bruynzeel Keukens overal inspiratie en informatie waar de consument naar op zoek is: of dit nu in de winkel is of (online) thuis op de bank met behulp van een Moodboard Maker en 3D ontwerptool

Zo vindt men bij Bruynzeel Keukens altijd een keuken die écht past bij zijn of haar leefsituatie.

digitaal scherm

 

Bruynzeel winkels Afspraak maken

 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.