Keuken

Gemeente Rotterdam en Bruynzeel Keukens slaan handen ineen voor een aardgasvrij Pendrecht

Pendrecht in 2030 helemaal aardgasvrij: dat is de doelstelling van de gemeente Rotterdam.

Maar hoe doe je dat? En waar moet je als bewoner rekening mee houden? Als ervaringsdeskundige op het gebied van koken op inductie, speelt Bruynzeel Keukens een rol in het informeren van de inwoners tijdens deze transitie. Dat gebeurt in een speciale huiskamer, midden in de wijk Pendrecht. Het is dé plek om informatie in te winnen, kookplaten te bekijken en te ervaren.

Vervolg op Heindijk

Eerder werkten Bruynzeel Keukens en de gemeente Rotterdam al samen in het project aardgasvrij Heindijk. Het aardgasvrij maken van Pendrecht is hier een vervolg op. In samenwerking met apparatenleverancier AEP (bekend van de merken ATAG, Etna en Pelgrim), heeft Bruynzeel Keukens een stappenplan gemaakt om de overstap naar gasloos koken zo zorgeloos mogelijk te maken. De bewoners worden uitgebreid geïnformeerd over koken op inductie: over de voordelen, het gebruik van de inductiekookplaat, een kostenraming en informatie over het installatiewerk. Bruynzeel Keukens verzorgt het elektrawerk, geeft advies op maat en sluit de kookplaat aan in de keuken. Zo kan men op gemakkelijke wijze de overstap maken naar een ‘groene’ keuken.

Huiskamer
Fotograaf: Jan van der Ploeg i.o.v. Gemeente Rotterdam


Dé plek voor al je vragen over koken op inductie

‘De huiskamer is zo ingericht dat het dé plek is om informatie en inspiratie op te doen op het gebied van koken op inductie. We hebben een mooie keuken weggezet, met 4 kookplaten waar bewoners echt op kunnen koken. Zo ervaren ze direct hoe het is om hun favoriete gerechten op een inductiekookplaat te bereiden. Daarnaast is een uitgebreid aanbod aan inductiekookplaten te bekijken.’’ vertelt Julian Stoppelenburg, commercieel manager bij Bruynzeel Keukens.  Inwoners kunnen hier samen koken, maar het is ook een hub voor nieuwe duurzame initiatieven in de wijk en een plek voor events, workshops, presentaties en acties. Ook is de huiskamer de thuisbasis voor energiecoaches en bijvoorbeeld het wijkcomité.

Huiskamer
Fotograaf: Jan van der Ploeg i.o.v. Gemeente Rotterdam


Feestelijke opening 

Op donderdag 13 februari vond de officiële opening van de huiskamer aardgasvrij Pendrecht plaats. Tijdens deze feestelijke opening kookte wethouder Bas Kurvers samen met tv-kok Ramon Beuk en leden van het wijkcomité een heerlijke Surinaamse nasi. Uiteraard op een van de inductiekookplaten! De huiskamer is te bezoeken van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag is de huiskamer tot 20.00 geopend. 

Je vindt de huiskamer aardgasvrij Pendrecht op Plein 1953, 24-25, 3086 ED Rotterdam.

Huiskamer
Fotograaf: Jan van der Ploeg i.o.v. Gemeente Rotterdam

 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.