Stichting Gered Gereedschap

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een belangrijk speerpunt binnen Bruynzeel Keukens en ons moederbedrijf DKG. Niet alleen kijken we hoe we op een duurzame en verantwoorde wijze processen kunnen inrichten en onze producten samen kunnen stellen, maar juist ook wat we daar buiten allemaal nog kunnen doen. Daarom slaan we samen met Jongeneel opnieuw de handen ineen om stichting Gered Gereedschap te ondersteunen bij haar projecten in Afrika. De stichting zet zich in om startende vaklieden te voorzien van goed gereedschap, wat het ondernemerschap in Afrika stimuleert. Op 29 november is deze samenwerking ondertekend op het hoofdkantoor van Jongeneel te Utrecht.

Wat doet Stichting Gered Gereedschap? 
Stichting Gered Gereedschap zet zich in voor mensen in ontwikkelingslanden. In het specifiek (leerling) vakmensen die behoefte hebben aan de juiste kennis, kunde en middelen. Zo kunnen zij aan een vakopleiding beginnen, de arbeidsmarkt betreden en praktijkervaring op doen en zelfs starten als eigen ondernemer. Het geeft de mensen de kans om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Bijvoorbeeld als timmerman, automonteur of kleermaker. 

Gered Gereedschap
Door gereedschap in te zamelen dat niet meer gebruikt wordt en dit waar nodig op te knappen, verzorgt de stichting de benodigde materialen en een goed gevulde gereedschapskist daar waar mensen dit hard nodig hebben. 

Verhuurwerkplaatsen in de regio Jinja
Vanaf nu zal Jongeneel zich inzetten voor het EQUIP Jinja project. Dit houdt in dat verzameld gereedschap via verschillende verhuurwerkplaatsen beschikbaar wordt gemaakt voor ondernemers in de regio Jinja in Oeganda. Op die manier kunnen zij hun onderneming starten. Het ontbreken aan onder andere technische kwaliteit en uitrusting, zorgt voor een belemmering in het ondernemen. Vandaar dat DKG Groep en Jongeneel zich inzetten om gereedschap toegankelijk te maken en werkplaatsen uit te rusten met hoogwaardig gereedschap. Daarnaast wordt samen met een groot aantal lokale partijen ingezet op het versterken van vakonderwijs en ondernemerschap van vakmensen zoals timmerlieden. Het gebrek aan voldoende geschoolde arbeidskrachten vormt een belemmering voor de economische ontwikkeling van Oeganda. De school die DKG Groep en Jongeneel ondersteunen binnen dit project is het Lords Meade Vocational College. Door de samenwerking kan de school gereedschap voor houtbewerking, trainingen voor leraren en studiebeurzen voor kansarme jongeren realiseren.

Een tweede leven voor oud gereedschap
DKG Groep en Jongeneel zamelen oud gereedschap in bij de DKG fabriek in Bergen op zoom en bij alle Jongeneel vestigingen. Dit gereedschap wordt nagekeken op bruikbaarheid en zal waar nodig worden gerepareerd. Vervolgens wordt al het bruikbare gereedschap verscheept naar Afrika. Het transporteren van het gereedschap gaat middels eigen gemaakte transportkisten. DKG Groep en Jongeneel stellen het plaatmateriaal wat hiervoor nodig is beschikbaar. Op die manier krijgt het gereedschap in Afrika een tweede leven en geeft het toekomstige vakmensen de kans om zelfstandig bestaan op te bouwen. 

We zijn er enorm trots op bij te mogen dragen aan dit mooie project. Bruynzeel Keukens kent een rijke geschiedenis waarin houtbewerking altijd centraal heeft gestaan. Van het maken van vloeren en deuren tot potloden en keukens. Hoe mooi is het dat we een bijdrage kunnen leveren aan de vakkennis en uitrusting van timmerlieden in opleiding en hen een toekomst op de arbeidsmarkt mogen bieden.

Lees meer over stichting Gered Gereedschap

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?