Nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws binnen Bruynzeel Keukens. We vertellen je graag meer over de ontwikkelingen binnen onze organisatie. Van de stappen die we nemen op het gebied van duurzaamheid tot productinnovaties. 

Woonzorg kiest voor een volledig circulair keukenproces

Woonzorg kiest voor een volledig circulair keukenproces

De ambitie van de Nederlandse overheid is om 2050 een volledig circulaire economie te hebben. Om dit waar te maken moeten duizenden kleine én grote bedrijven in de bouw- en vastgoedsector omschakelen naar een nieuwe manier van werken. Woonzorg Nederland, pionier in seniorenhuisvesting, kiest ervoor om niet af te wachten, maar hier nu al een voorsprong op te nemen door alle keukens bij hun renovatieprojecten volledig circulair af te voeren.
 

Bruynzeel Keukens en Hodes Huisvesting continueren hun samenwerking

Bruynzeel Keukens en Hodes Huisvesting continueren hun samenwerking

We zijn trots om te melden dat Bruynzeel Keukens en Hodes Huisvesting hun succesvolle samenwerking voortzetten! Al meerdere jaren werken wij nauw samen en delen we een gezamenlijke passie voor flexibele, duurzame, en betaalbare huisvesting in de sectoren leren, recreëren, wonen en zorg.

Duurzaamheid in beweging: DKG en TDS gaan elektrisch!

Duurzaamheid in beweging: DKG en TDS gaan elektrisch!

Bij DKG, moederbedrijf van Bruynzeel Keukens, nemen we onze verantwoordelijkheid voor het milieu serieus. We zijn vastberaden om onze CO2-uitstoot te verminderen en zetten daartoe belangrijke stappen, niet alleen binnen onze eigen organisatie, maar in de gehele keten. 

Bruynzeel Keukens en Jestone slaan handen ineen

Bruynzeel Keukens en Jestone slaan handen ineen

Bij Bruynzeel Keukens blijven we vooruit kijken naar de mogelijkheden om onze CO2 uitstoot te verlagen. Hiertoe hebben we in ons bedrijf al flinke stappen gezet door onder meer met ons eigen wagenpark aan de slag te gaan. Op dit moment is 95% van ons wagenpark elektrisch en 5% plug-in hybride. Maar we kijken ook verder dan alleen naar ons bedrijf en gaan hiervoor in gesprek met partners en leveranciers vanuit onze hele keten.

Samenwerking Avans Hogeschool

Samenwerking Avans Hogeschool

In het kader van AMX (Avans Multidisciplinary eXperience), een projectweek waarin studenten van verschillende opleidingen aan een actuele casus van een bedrijf werken, was DKG, moederbedrijf van Bruynzeel Keukens, afgelopen week trotse gastheer van een enthousiaste groep tweedejaars studenten van de Avans Hogeschool. Lisa van Hoof, duurzaamheidscoördinator van DKG, ontving deze groep jonge mensen op het bedrijf in Bergen op Zoom.

Werken aan een volledig circulaire economie

Werken aan een volledig circulaire economie

Sinds 12 juli 2023 heeft DKG, waar Bruynzeel Keukens onderdeel van is, als eerste Nederlandse keukenfabrikant het hoogste niveau op de CO2-Prestatie ladder behaald. Met het niveau 5 certificaat toont DKG aan de nodige stappen te hebben gezet voor de reductie van CO2-uitstoot binnen de gehele keten. Hiermee is DKG voorloper op het gebied van duurzame initiatieven in de keukenbranche.

Bruynzeel Keukens & Housing Heroes creëren one-stop-shop voor de inrichting van nieuwbouw koopwoningen

Bruynzeel Keukens & Housing Heroes creëren one-stop-shop voor de inrichting van nieuwbouw koopwoningen

Tijdens Provada 2023 hebben Bruynzeel Keukens en Housing Heroes de overeenkomst getekend om een langdurige samenwerking aan te gaan. Hierbij trekken beide partijen samen op om kopers volledig te ontzorgen bij het personaliseren van hun aangekochte nieuwbouwwoning. Housing Heroes biedt kopers een volledig interieurontwerp op maat waar de keukens van Bruynzeel naadloos in opgenomen worden. Door gebruik te maken van de winkels van Bruynzeel Keukens worden synergiën behaald en zijn ze altijd dicht bij de klant.

Bruynzeel Keukens JazzBoz 2023: een festival voor iedereen

Bruynzeel Keukens JazzBoz 2023: een festival voor iedereen

De komende editie van het Bergse jazzfestival belooft weer een mooie te worden. Op 2, 3 en 4 juni is iedereen weer welkom voor muziek en gezelligheid in de binnenstad van Bergen op Zoom. Naast een pakkende mix van muzikale namen kijkt het bestuur van Bruynzeel Keukens JazzBoZ ook verder dan dat: hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen verblijden met het festival? De jeugd, de ouderen, zij die nauwelijks hun woning uitkomen… Iedereen verdient het plezier van een festival als Bruynzeel Keukens JazzBoZ.

Bruynzeel Keukens gaat volledig circulaire keukens leveren in Cartesius

Bruynzeel Keukens gaat volledig circulaire keukens leveren in Cartesius

Tijdens de BouwBeurs 2023 heeft Bruynzeel Keukens op donderdag 9 februari de overeenkomst getekend met Cartesius Utrecht, een gebiedsontwikkeling van MRP en Ballast Nedam Development, voor de implementatie van de volledig circulaire keuken.

Stichting Gered Gereedschap

Stichting Gered Gereedschap

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een belangrijk speerpunt binnen Bruynzeel Keukens en ons moederbedrijf DKG. Niet alleen kijken we hoe we op een duurzame en verantwoorde wijze processen kunnen inrichten en onze producten samen kunnen stellen, maar juist ook wat we daar buiten allemaal nog kunnen doen. Daarom slaan we samen met Jongeneel opnieuw de handen ineen om stichting Gered Gereedschap te ondersteunen bij haar projecten in Afrika. De stichting zet zich in om startende vaklieden te voorzien van goed gereedschap, wat het ondernemerschap in Afrika stimuleert. Op 29 november is deze samenwerking ondertekend op het hoofdkantoor van Jongeneel te Utrecht.

BouwBeurs 2023

BouwBeurs 2023

Samen bouwen aan morgen. Dat was het thema van editie 2023 van de BouwBeurs. Van 6 t/m 10 februari 2023 vond in de Jaarbeurs in Utrecht dé beurs plaats waarbij wij als Bruynzeel Keukens aanwezig waren in hal 7 stand A008. Onderwerpen als toekomstbestendig ondernemen, moderne technieken, digitale toepassingen en circulaire transformaties in de bouw staan centraal. Tijdens deze beurs stonden we uitgebreid stil bij de toepassingen die doorgevoerd worden om op de thematiek en de veranderende behoeftes in de maatschappij in te spelen zoals de komst van het Bestelportaal en het circulaire keukenproces.

CO2-compensatie dankzij samenwerking met Trees for All

CO2-compensatie dankzij samenwerking met Trees for All

Bij Bruynzeel Keukens, onderdeel van DKG groep, zijn we continue bezig om onze activiteiten zo duurzaam mogelijk in te steken met oog voor klimaat en milieu. Een van de initiatieven die hieraan bijdragen is de samenwerking met organisatie Trees for All. Doormiddel van deze samenwerking compenseren we de CO2-uitstoot van de keukenfabriek.

Verhuizing hoofdkantoor DKG

Verhuizing hoofdkantoor DKG

Op de hoek van de Drebbelstraat en Marconilaan in Bergen op Zoom is er een compleet nieuw kantoorpand gerealiseerd dat onderdak biedt aan 300 medewerkers van de DKG Groep, moederbedrijf van Bruynzeel Keukens en Keller Keukens. 1 en 2 november vind de verhuizing van de afdeling B2B plaats. Bij zowel het ontwerp en de bouw staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De inrichting kenmerkt zich door veel licht en open ruimtes, wat zorgt voor verbinding tussen afdelingen en een prettig werkklimaat. De werkplekken worden ingericht volgens de richtlijnen voor ‘het nieuwe werken’, met moderne ICT-oplossingen voor o.a. werken op afstand.

Samenwerking met KBM Groep: Bouwen aan morgen

Samenwerking met KBM Groep: Bouwen aan morgen

Binnen de projectmarkt van Bruynzeel Keukens werken we dagelijks samen met verschillende organisaties. Samen komen we tot de oplevering van woningen voor verschillende segmenten zoals bijvoorbeeld voor (sociale) huur, zorg en studentenhuisvesting. Daarom geven we graag aandacht aan de partners die het mogelijk maken projecten te realiseren. Een van deze samenwerkingen is bijvoorbeeld met KBM Onderhoud, onderdeel van het Katwijkse familiebedrijf KBM Groep.

125 jaar Bruynzeel, tijd voor een feestje!

125 jaar Bruynzeel, tijd voor een feestje!

Dit jaar bestaat Bruynzeel 125 jaar en dat is reden voor een feestje! Op 2 augustus 1897 opende Cornelis Bruynzeel de deuren van de eerste stoomtimmerfabriek in Nederland: de Arend in Rotterdam. Dit was de eerste stap richting Bruynzeel als keukenproducent vandaag de dag. Met elke dag 250 keukens die over de band rollen, circa 1.000 medewerkers, een eigen keukenfabriek in Bergen op Zoom en 27 winkels mogen we trots zijn op wat we in de jaren hebben bereikt. Proost op het jubileum jaar!

DKG Groep ontvangt stimuleringsprijs De Groene Pluim

DKG Groep ontvangt stimuleringsprijs De Groene Pluim

Afgelopen donderdagavond 23 juni jl. hebben Ron van den Berg, CCO, en Sjoerd Gombert, Coördinator Kwaliteit en Milieu, namens DKG Groep tijdens het ondernemersgala in Bergen op Zoom de stimuleringsprijs, de Groene Pluim, in ontvangst genomen. Deze onderscheiding heeft DKG Groep ontvangen voor de activiteiten omtrent maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Climate Neutral Group

Climate Neutral Group

Bijdragen aan het klimaat en de natuur, dat vinden we bij DKG erg belangrijk. Daarom is er onlangs een contract getekend met Climate Neutral Group om zo bewust om te gaan met de CO2-uitstoot van onze keukenfabriek. De komende 3 jaar gaan we meer dan 1600 ton aan CO2 compenseren, waardoor de keukens CO2-neutraal geproduceerd kunnen worden.

Bruynzeel Keukens nieuwe hoofdsponsor van JazzBoZ

Bruynzeel Keukens nieuwe hoofdsponsor van JazzBoZ

Van 10 t/m 12 juni vindt de 46e editie plaats van JazzBoZ – hét jaarlijkse Jazzevenement van Bergen op Zoom. Het weekend is niet alleen favoriet bij veel Bergenaren, maar inmiddels ook bij muziekliefhebbers uit de rest van Nederland en België. Bruynzeel Keukens, van oudsher gevestigd in Bergen op Zoom, verbindt zich voor de komende drie jaar als hoofdsponsor en naamgever aan dit evenement.

Keukenproducent DKG werkt samen met koolstofboeren in de regio

Keukenproducent DKG werkt samen met koolstofboeren in de regio

Als eerste in de branche produceert DKG, het moederbedrijf van de keukenmerken Bruynzeel Keukens en Keller Keukens, sinds 2017 CO2 neutraal. Tijd voor een volgende stap. DKG wil de komende jaren klimaatpositief worden en doet dat samen met boerenorganisatie ZLTO en koolstofboeren in de regio Johan Laurijsse en Joris de Jager. 

DKG investeert in modernisering keukenfabriek

DKG investeert in modernisering keukenfabriek

De keukenfabriek van DKG in Bergen op Zoom behoort met een oppervlakte van 56.000m2 tot één van de grootste van Europa. Om klanten een echt kwaliteitsproduct te leveren wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van eersteklas materialen en de nieuwste technologieën. Om voorop te blijven lopen qua technologie én om de productiecapaciteit af te stemmen op de toenemende vraag, zijn er onlangs diverse investeringen gedaan.

Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Het depot staat naast Museum Boijmans Van Beuningen in Museumpark in Rotterdam. Bezoekers zien het resultaat van 173 jaar verzamelingen. Meer dan 151.000 verzamelde kunstwerken opgeslagen bij elkaar, gerangschikt en gestructureerd in veertien depotruimten met vijf klimaten. Naast de objecten zijn alle werkzaamheden die komen kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie te zien.

De Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten

De Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten

De Voedselbank is een organisatie die mensen in een financiële noodsituatie een steuntje in de rug biedt door het verstrekken van levensmiddelen en verspilling van voedsel wil tegengaan.

Project Milestone

Project Milestone

Gemeente Eindhoven, TU Eindhoven en de bedrijven Van Wijnen, Vesteda, Saint Gobain-Weber Beamix en Witteveen+Bos hebben het eerste bewoonbare huis gerealiseerd dat rechtstreeks uit de printer komt . De woning is de eerste van vijf woningen van 3D-geprint beton, die de komende jaren neergezet worden in de Eindhovense nieuwbouwwijk Meerhoven. De huizen van het project, met de naam Project Milestone, worden na elkaar gerealiseerd, terwijl onderzoek naar de techniek in ontwikkeling blijft.

Het goede voorbeeld geven

Het goede voorbeeld geven

Als marktleider in onze branche willen wij het goede voorbeeld geven door hét verschil te maken op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met een helder en ambitieus beleid nemen wij voortdurend maatregelen om bij te dragen aan een mooie, schone toekomst.

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?