Bruynzeel keukens voor Wonen in de Grendel

Bruynzeel Keukens is trotse partner van het project ‘Wonen in de Grendel’. Dit unieke project, is een initiatief van Vink Bouw. Als reactie op de krappe woningmarkt ontwikkelde het bedrijf (samen met partners) Cube House, een woonconcept waarmee het zowel duurzame als betaalbare woningen kan realiseren. De Cube Houses kunnen op simpele wijze aan elkaar geschakeld worden. Op die manier bouwt Vink Bouw in rap tempo biobased starterswoningen, zoals in Nieuwkoop.

Wonen in de Grendel

De duurzame ambities van Vink Bouw met de ontwikkeling van De Cube Houses, sluiten naadloos aan op de duurzame visie van Bruynzeel Keukens, die de keukens CO2 neutraal in Bergen op Zoom produceert. De unieke houtbouw van de Cubes Houses zorgt dat CO2 wordt opgenomen ipv uitgestoten. 

Keukens voor Wonen in de GrendelBruynzeel Keukens blijft ook de uitstoot van CO2 zoveel mogelijk beperken en zelfs helemaal reduceren. De afgelopen jaren is er veel op eigen kracht gereduceerd, onder meer door verduurzaming van het leasewagenpark en sterke reductie van het gasverbruik. Daarnaast wekken we een groot deel van de elektriciteit zelf op met zonnepanelen en we verwarmen de fabriek met ons houtafval. Gebruiken we toch nog stroom die we niet zelf opwekken? Dan is dit altijd groene stroom. De onvermijdelijke CO2 uitstoot die overblijft, compenseren we in samenwerking met Trees for All en de Climate Neutral Group. In 2021 zijn we een stap verder gegaan. Door te investeren in een project dat CO2 uit de lucht haalt en langdurig vastlegt in de bodem wordt DKG klimaatpositief. DKG investeert in Carbon Farming, ook wel koolstofboeren genoemd. Carbon Farming heeft als doel om zoveel mogelijk CO2 uit de lucht te halen en in de bodem vast te leggen als koolstof. Planten halen CO2 uit de lucht met behulp van fotosynthese. Door planten en gewasresten toe te voegen aan de landbouwgrond, wordt deze CO2 in de bodem vastgelegd. De boeren zorgen ervoor dat koolstof zo goed mogelijk bindt in de bodem. Dit zorgt vervolgens weer voor bodemvruchtbaarheid en de groei van gewassen.

Meer lezen aan welke projecten we meehelpen ontwikkelen en ondersteunen?

Lees meer

De eerste appartementen in het project worden in mei opgeleverd. Wij wensen de bewoners alvast heel veel kookplezier!

Lees alles over het project van Vink Bouw. 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.

Heeft u een vraag?