Als 1e keuken in de Benelux het Milieukeurcertificaat

​Als enige keuken in de Benelux heeft onze Atlas al meer dan vijftien jaar het Milieukeur Certificaat. Dat houdt in dat deze keuken gedurende de hele levenscyclus aan strenge eisen voldoet op het gebied van gebruikte materialen. Ook op andere vlakken werken wij aan de duurzaamheid van onze keukens. Zo is ons Solid10 Green werkblad FSCⓇ gecertificeerd, honderd procent biologisch afbreekbaar en volledig herbruikbaar. En, omdat het gewicht van dit blad daarnaast zeer gering is, wordt het brandstofverbruik tijdens het transport beperkt. Vraag ook eens naar onze andere FSC-gecertificeerde producten.

 

Milieucertificaat Bruynzeel Keukens

MVO Prestatieladder niveau 4

Met het behalen van niveau 3 op de CO2-Prestatieladder lieten we al zien dat we echt werk maken van het verminderen van CO2-uitstoot binnen onze eigen organisatie. Dit sloot prima aan bij onze ambitie om op de MVO Prestatieladder een treetje hoger te kunnen komen. Niveau 4 op de MVO-ladder gaat όόk over onze rol buiten ons bedrijf. Als het om duurzaam ondernemen gaat willen we binnen onze branche en zelfs daarbuiten het verschil maken. Met het behalen van de MVO Prestatieladder niveau 4 laten we zien dat we onderscheidend zijn in de branche. DKG Groep, waar Bruynzeel Keukens onderdeel van is, is de eerste keukenfabrikant die op niveau 4 gecertificeerd is.

ISO certificeringen

Ook zijn we bij Bruynzeel Keukens ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu) gecertificeerd volgens de 2015-norm. Dit is de meest recente en nu actuele norm. Hiermee voldoet Bruynzeel keukens ook de komende jaren weer aan de eisen. ISO 9001 geeft aan dat de organisatie kan voldoen aan de eisen van klanten, aan de wet- en regelgeving die op het product van toepassing is en aan de eisen van de organisatie zelf. Deze eisen zijn een goede basis voor het opzetten en inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem. Met ISO 14001 voldoet de organisatie aan de eisen voor een milieumanagementsysteem. Daarmee ontwikkelt de organisatie een passend milieubeleid en borgt de uitvoering ervan.

Bruynzeel Keukens Atlas kader wit

Circulair keukenproces Bruynzeel Keukens

Circulair keukenproces

Naast het ontwikkelen en produceren van nieuwe duurzame keukens, halen we de oude keukens op. Zo worden deze niet verbrand, maar verwerkt tot grondstof voor nieuw spaanplaat. Waar wij dan weer nieuwe keukens van maken. We hebben de milieu-impact van de circulaire keuken in kaart gebracht door een ketenanalyse op te stellen.

  • De circulaire keuken in de 2e levenscyclus 25,46 kg minder CO2 uitstoot heeft t.o.v. een lineaire keuken;
  • De ketenuitstoot van 100 lineaire keukens gelijk is aan 122,14 circulaire keukens;
  • De ketenuitstoot van acht 45 m3 citytrailers met lineaire keukens gelijk is aan 10 citytrailers met circulaire keukens.
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.