5 donkere keukens voor elk type keukenruimte

Een donkere keuken is stijlvol en tijdloos. Bij Bruynzeel Keukens hebben we donkere keukens in verschillende kleuren en opstellingen. Vind de keuken die past bij jouw stijl en keukenruimte. Laat je inspireren door deze 4 donkere keukens of ontdek wat er nog meer mogelijk is in onze uitgebreide online keukencollectie en in onze winkels. 

Maak een afspraak

Donkergrijze keuken: chique en functioneel

De grijze keuken staat bekend om haar chique uitstraling. Niet alleen de keukendeuren, maar ook het keukenblad is in deze marmergrijze kleur verkrijgbaar. Daarnaast is deze kleur uitstekend te combineren met andere kleuren en materialen. Zo stel je een donkergrijze keuken samen die helemaal past bij jou. 

Naast kleur en uitstraling raden we ook aan goed te kijken welke keukenopstelling het beste in jouw ruimte past. Een donkere kleur laat de ruimte soms kleiner ogen. Door te kiezen voor de juiste opstelling passend bij jouw keukenruimte, creëer je een stijlvolle donkere keuken die ook nog eens functioneel is. Deze marmergrijze keuken hebben we ontworpen in een handige U-opstelling. Een opstelling die zorgt voor extra veel werkruimte en opbergruimte. 

Atlas Trend marmergrijs

Matterhorn leisteengrijs

Een donkere keuken in een matzwarte kleur

Meer interesse in een grijstint die richting zwart gaat? Deze donkere keuken heeft een matzwarte uitstraling en past in elk type interieur. Of je nu kiest voor deze donkere keuken met een licht blad of ook een donker keukenblad wenst. Combineer de donkere keukendeur met stoere handgrepen of ga voor greeploos. 

Deze keuken is ontworpen in een L-opstelling. Door te kiezen voor een hoekkeuken heb je meer opbergruimte en werkruimte dan bij een rechte opstelling. Daarnaast kun je deze opstelling eenvoudig uitbreiden met hoge keukenkasten. Ook achter de keukendeuren kun je kiezen voor slimme oplossingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Le Mans hoekkast

Donkere houten keukens

Ben je op zoek naar een donkere houten keuken? We kunnen onze houten keukens laten lakken in een donkere kleur van jouw voorkeur. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de pagina van onze Aerdenhout keuken en ontdek de mogelijkheden. 

Een andere mogelijkheid is de combinatie van houten keukendeuren met donkere keukendeuren. Jouw keuken krijgt een warme uitstraling door het gebruik van hout of houttinten, maar behoudt ook een stoere touch met behulp van de donkere keukendeuren. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij de Atlas wild eiken licht

Bruynzeel keuken Atlas wild eiken licht

Bruynzeel keuken Atlas indigoblauw

Donkerblauwe keukens 

Een donkere keukenkleur waar je misschien niet direct aan denkt, is de kleur blauw. Toch zijn er erg veel stijlvolle donkerblauwe kleuren. Wat dacht je van de kleur indigoblauw? Deze kleur is met vele materialen en kleursoorten te combineren. In onze Atlas indigoblauw pakken we uit met een combinatie van hout, marmerlook en gouden details. Maar natuurlijk is er nog veel meer mogelijk: je kunt alle keukenonderdelen combineren naar wens, zodat je de keuken vindt die echt helemaal bij jou past. 

Deze donkere keuken met een licht blad is uitgevoerd in een rechte opstelling. De rechte keuken is geschikt wanneer je op zoek bent naar een compacte keuken of wanneer je een lange wand hebt om de keuken tegen te plaatsen. Natuurlijk is dit keukentype ook te ontwerpen in elke andere keukenopstelling naar keuze. 

Donker kookeiland 

Het is de droom van veel interieurliefhebbers: een grote keuken met kookeiland. Deze donkere keuken met kookeiland biedt enorm veel ruimte voor koken én wonen. Het is niet enkel een bruine keuken, maar ook nog eens uitgevoerd in het fluweelmat. Dit geeft een luxe uitstraling aan de keuken. Laat je inspireren door de Emerald mokkabruin.

Wil je meer weten over de voordelen van een kookeiland? En wat het verschil is tussen een kookeiland en een keukeneiland? We vertellen je graag meer. 

Meer info

Bruynzeel keuken Optima Emerald mokkabruin

Uitleg handige kasten

Een donkere keuken in de kleur van jouw voorkeur


Staat jouw ideale keuken (nog) niet tussen de vijf bovenstaande voorbeelden? Niet getreurd! Onze keukenkasten zijn in iedere mogelijke opstelling te ontwerpen. Zo vind je altijd een keuken die helemaal past bij jouw keukenruimte. Daarnaast zijn veel van onze keukendeuren te lakken in verschillende kleuren. Of je nu op zoek bent naar een zwarte keuken, grijze keuken, blauwe keuken of groene keuken: Bruynzeel Keukens biedt je ruime keuze in kleuren, opstellingen en handige indelingen. Laat je adviseren over de mogelijkheden. 

Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.