Zo maak je deze spook schuimpjes:
Klop de eiwitten en kristalsuiker tot je stevige pieken kunt trekken van het schuim. Spatel dan voorzichtig de poedersuiker en maïzena door het mengsel heen.
Vul een spuitzak met gladde ronde spuitmond met de meringue. Op een met bakpapier beklede bakplaat spuit je er toeven van. Houd de spuitzak iets boven het oppervlak en zet druk op de spuitzak, heel langzaam kun je je spuitzak wat omhoog halen.
Tevreden met het formaat? Stop met knijpen en trek de spuitzak recht omhoog weg van het schuimpje.
Voorzie ieder schuimpje meteen van twee suikeroogjes.
Bak de spook schuimpjes in 1,5-2 uur op 100 °C (boven- en onderwarmte).
In een trommel vrij van vocht zijn deze lekkere halloween traktaties één tot twee weken houdbaar. Je kunt ze dus makkelijk van tevoren al klaarmaken.