Recept: Gevulde speculaasstaafBij pakjesavond hoort natuurlijk wat lekkers te eten. Laura van Laura's Bakery maakt de lekkerste gerechten en hapjes klaar in haar Bruynzeel keuken. Deze gevulde speculaasstaaf uit haar feestdagen bakboek is perfect voor 5 december. Wil je meer van dit soort lekkere recepten ontdekken? Neem dan zeker eens een kijken op haar eigen website. Ontdek meer recepten van Laura's Bakery IngrediëntenDeeg250 gram zelfrijzend bakmeel125 gram donkerbruine basterdsuiker4 tl speculaaskruidensnuf zout100 gram koude boter4-6 el melkVulling en decoratie300 gram amandelspijs 0,5 ei (M)amandelenextra ei om in te smeren
Zo maak je de gevulde speculaasstaaf:Voor het deeg kun je alle ingrediënten in een kom doen. Begin met 4 eetlepels melk. Kneed alle ingrediënten door elkaar zodat er een stevig deeg ontstaat. Mocht het nog iets droog zijn kun je meer melk toevoegen. En wanneer het te plakkerig is voeg je iets meer bakmeel toe.Verpak het deeg in folie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.Kneed amandelspijs en het ei door elkaar en maak hier een rol van 30 cm van.Rol het deeg uit tot een rechthoek die 30 cm lang is en breed genoeg om de rol amandelspijs mee te verpakken. Snijd met een mesje bij tot een strakke rechthoek.Leg het amandelspijs op het deeg en rol op tot speculaasstaaf. Leg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.Decoreer met amanden en bestrijk de speculaasstaaf met een geklutst ei. Bak de speculaasstaaf in ongeveer 30 minuten op 180 graden (boven- en onderwarmte).Recept afdrukken
Over Laura's keukenHet werk van Laura als foodblogger speelt zich voor een groot deel af in de keuken. Het is voor haar dus extra belangrijk dat haar keuken niet alleen mooi is, maar ook handig werkt.“Bij Bruynzeel Keukens vond ik een keuken met voldoende opbergruimte voor al mijn keukengerei. Door twee grote ovens zijn bakdagen veel productiever geworden. Ook heb ik op het eiland lekker veel werkruimte, doordat de spoelbak meer naar de muur geplaatst is. Ik word nog altijd vrolijk als ik mijn lades opendoe. Naast een handige bestekindeling heb ik namelijk ook een lade-indeling speciaal voor mijn kruidenpotjes. Super overzichtelijk en ideaal om alles meteen bij de hand te hebben tijdens het koken en bakken.”Meer over Laura's keuken