Pannenkoek met banaan een chocolade drizzle

Ingestuurd door Tanja op 19 februari 2024

Ingrediënten voor vier personen
2 bananen
2 eieren
50 gram fondantchocolade
250 gram bloem
350 ml melk
50 ml bruiswater
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels honing
50 gram boter
1 snuifje zout

Pannenkoek met banaan

Recept

Laat de boter in een pan smelten. Roer bloem met water en wat melk tot een glad beslag. Voeg de eieren, het zout en de 50 g boter toe. Giet met een kleine pollepel een beetje beslag in de hete pan en verdeel dit. Draai de pannenkoek om zodra de bovenkant droog is en de randjes loslaten. 

Snij de bananen in plakjes en besprenkel met citroensap. Verhit 2 eetlepels boter in een pan en bak de plakjes banaan kort aan. Voeg honing toe en meng voorzichtig. Lepel de banaan daarna op de pannenkoek.

Smelt de chocolade en 1 eetlepel boter au bain-marie. Dit doe je door de chocolade door te roeren in een hittebestendige kom te plaatsen op een pan met lichtjes kokend water. De kom mag het water niet raken. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om. Versier daarna de pannenkoek met banaan door de gesmolten chocolade van een lepel af te laten lopen. Zo maak je de streepjes met gesmolten chocolade. 

Pannenkoek met stoofpeer

Nog meer lekkers.. 

Ben je benieuwd naar nog meer creatieve pannenkoekencreaties? Bekijk dan de recepten van onze pannenkoekenliefhebbers! Of deel jouw eigen eigen recept en maak kans op een jaar lang gratis pannenkoeken. 

Pannenkoekenactie

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.