Recept: Mini MonChou taartjes met lemon curdPerfect voor Pasen: Een heerlijk fris recept om zelf mini MonChou taartjes met lemon curd te maken. Voor de taartjes gebruikt Laura mini quiche vormpjes, omdat veel van jullie deze al in huis hebben. Het idee van het recept komt uit haar eigen onderzoek naar wat mensen het liefst bakken voor Pasen. Er kwamen veel recepten met citroen voorbij en ook de MonChou taart was populair. Daarom delen we nu dit lekker paasrecept: Mini MonChou traartjes met lemon curd. Laura maakt de lekkerste recepten klaar in haar Bruynzeel keuken en heeft naast haar website vol heerlijke recepten ook verschillende boeken uitgebracht. Ben je benieuwd naar de keuken waar Laura veel tijd in doorbrengt en de details die haar werk en leven makkelijker maken? Neem een kijkje in haar keuken! Kijkje in de keuken van Laura's Bakery Meer recepten van LauraIngrediënten1 pak bastognekoeken100 gram ongezouten roomboter50 gram suiker1 tl vanillesuiker125 gram MonChou150 ml slagroom + 2 el suiker6-8 tl lemon curdKleine dragee paaseitjes
Zo maak je de mini MonChou taartjes met lemon curdMaal de Bastognekoeken tot fijne kruimels in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer goed door tot een stevige massa.Schep het mengsel in de quichevormpjes, verspreid gelijkmatig over de bodem en druk stevig aan (ook tegen de randen). Zet de vormpjes in de koelkast zodat de bodems steviger kunnen worden.Ondertussen maak je de vulling voor de taart. Klop in een kom de MonChou, suiker en vanillesuiker romig. Giet de slagroom er rustig bij terwijl je blijft mixen. De room is klaar als het een stevig, glad en romig mengsel is.Schep de vulling op de afgekoelde taartbodems en verdeel gelijkmatig. Verdeel nu ook wat lemon curd over de taartjes. Zet de taartjes minimaal 1 uur in de koelkast zodat de vulling goed stevig kan worden.Voordat je de taartjes serveert, decoreer je deze met wat kleine paaseitjes.Tip: Maak zelf lemon curd met dit recept van Laura's Bakery en verdeel dit over de MonChou taartjes. Recept afdrukken
Over Laura's keukenHet werk van Laura als foodblogger speelt zich voor een groot deel af in de keuken. Het is voor haar dus extra belangrijk dat haar keuken niet alleen mooi is, maar ook handig werkt.“Bij Bruynzeel Keukens vond ik een keuken met voldoende opbergruimte voor al mijn keukengerei. Door twee grote ovens zijn bakdagen veel productiever geworden. Ook heb ik op het eiland lekker veel werkruimte, doordat de spoelbak meer naar de muur geplaatst is. Ik word nog altijd vrolijk als ik mijn lades opendoe. Naast een handige bestekindeling heb ik namelijk ook een lade-indeling speciaal voor mijn kruidenpotjes. Super overzichtelijk en ideaal om alles meteen bij de hand te hebben tijdens het koken en bakken.”Meer over Laura's keuken