Recept: Mini MonChou taartjes met lemon curd

Recept: Mini MonChou taartjes met lemon curd

Perfect voor Pasen: Een heerlijk fris recept om zelf mini MonChou taartjes met lemon curd te maken. Voor de taartjes gebruikt Laura mini quiche vormpjes, omdat veel van jullie deze al in huis hebben. Het idee van het recept komt uit haar eigen onderzoek naar wat mensen het liefst bakken voor Pasen. Er kwamen veel recepten met citroen voorbij en ook de MonChou taart was populair. Daarom delen we nu dit lekker paasrecept: Mini MonChou traartjes met lemon curd. Laura maakt de lekkerste recepten klaar in haar Bruynzeel keuken en heeft naast haar website vol heerlijke recepten ook verschillende boeken uitgebracht. Ben je benieuwd naar de keuken waar Laura veel tijd in doorbrengt en de details die haar werk en leven makkelijker maken? Neem een kijkje in haar keuken! 

Kijkje in de keuken van Laura's Bakery 

Meer recepten van Laura

Ingrediënten

  • 1 pak bastognekoeken
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram suiker
  • 1 tl vanillesuiker
  • 125 gram MonChou
  • 150 ml slagroom + 2 el suiker
  • 6-8 tl lemon curd
  • Kleine dragee paaseitjes

Speculaasstaaf recept

Zo maak je de mini MonChou taartjes met lemon curd

Maal de Bastognekoeken tot fijne kruimels in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer goed door tot een stevige massa.

Schep het mengsel in de quichevormpjes, verspreid gelijkmatig over de bodem en druk stevig aan (ook tegen de randen). Zet de vormpjes in de koelkast zodat de bodems steviger kunnen worden.

Ondertussen maak je de vulling voor de taart. Klop in een kom de MonChou, suiker en vanillesuiker romig. Giet de slagroom er rustig bij terwijl je blijft mixen. De room is klaar als het een stevig, glad en romig mengsel is.

Schep de vulling op de afgekoelde taartbodems en verdeel gelijkmatig. Verdeel nu ook wat lemon curd over de taartjes. Zet de taartjes minimaal 1 uur in de koelkast zodat de vulling goed stevig kan worden.

Voordat je de taartjes serveert, decoreer je deze met wat kleine paaseitjes.

Tip: Maak zelf lemon curd met dit recept van Laura's Bakery en verdeel dit over de MonChou taartjes. 

Recept afdrukken
 

Keuken Laura's Bakery

Over Laura's keuken

Het werk van Laura als foodblogger speelt zich voor een groot deel af in de keuken. Het is voor haar dus extra belangrijk dat haar keuken niet alleen mooi is, maar ook handig werkt.

“Bij Bruynzeel Keukens vond ik een keuken met voldoende opbergruimte voor al mijn keukengerei. Door twee grote ovens zijn bakdagen veel productiever geworden. Ook heb ik op het eiland lekker veel werkruimte, doordat de spoelbak meer naar de muur geplaatst is. Ik word nog altijd vrolijk als ik mijn lades opendoe. Naast een handige bestekindeling heb ik namelijk ook een lade-indeling speciaal voor mijn kruidenpotjes. Super overzichtelijk en ideaal om alles meteen bij de hand te hebben tijdens het koken en bakken.”

Meer over Laura's keuken

Mini MonChou taartjes met lemon curd maken

Hoe haal je de taartjes makkelijk uit de quichevormpjes?

Als de taartjes goed afgekoeld zijn kun je ze makkelijk in één keer uit de vorm halen, maar je kunt ze er ook in laten zitten. 

Hoe kan ik de taartjes het beste bewaren?

Je kunt de taartjes 3-4 dagen bewaren in de koelkast. Hier lees je meer tips van Laura over het bewaren van gebak zoals deze mini MonChou taartjes met lemon curd. 

Kan ik dit gebak ook klaarmaken in een grotere quichevorm?

Ja, dat kan. Reken met Laura's handige rekentool om hoeveel ingrediënten je bij een bepaalde diameter nodig hebt. 

Hebben jullie nog meer recepten?

Ja, in samenwerking met Laura delen we meer lekkere recepten. Deze vind je hier

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.