Recept: Hartige kerstkransjes

Recept: Hartige kerstkransjes

Bij de feestdagen is lekker eten niet weg te denken. De een staat graag uren in de keuken en de ander gaat liever uiteten of zet verschillende lekkere hapjes op tafel. Om je wat extra inspiratie te geven, delen we dit recept van Laura's Bakery. Laura maakt de lekkerste hapjes klaar in haar Bruynzeel keuken en heeft naast haar website vol heerlijke recepten ook verschillende boeken uitgebracht. Deze hartige kerstkransjes zijn een leuke variant op de zoete kerstkransjes en ideaal wanneer je eens wat anders op tafel wilt zetten met de feestdagen. Wil je meer van dit soort lekkere recepten ontdekken? Neem dan zeker eens een kijken op haar eigen website. 

Ontdek meer recepten van Laura's Bakery 

Ingrediënten

Deeg

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram geraspte pittige kaas
  • 100 gram bloem
  • 1 tl rozemarijn
  • 1/2 tl chilivlokken
  • peper en zout
     

Speculaasstaaf recept

Zo maak je de hartige kerstkransjes:

Klop de boter romig. Voeg kaas, bloem, rozemarijn, chilivlokken, peper en zout toe en meng tot een samenhangend deeg. De chilivlokken zorgen ervoor dat de kransjes pittig zijn. Voeg er dus naar smaak meer of minder van toe. 

Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte. Strooi eventueel wat bloem op je werkblad en deeg als het teveel plakt. Steek met een kartelvormige uitsteker vormen uit het deeg totdat al het deeg op is. Uit het midden steek je nog een klein rondje. Leg de kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de kaaskoekjes in ongeveer 14 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin. Als je hele grote uitstekers hebt gebruikt is de baktijd misschien een paar minuten langer.

Recept afdrukken
 

Keuken Laura's Bakery

Over Laura's keuken

Het werk van Laura als foodblogger speelt zich voor een groot deel af in de keuken. Het is voor haar dus extra belangrijk dat haar keuken niet alleen mooi is, maar ook handig werkt.

“Bij Bruynzeel Keukens vond ik een keuken met voldoende opbergruimte voor al mijn keukengerei. Door twee grote ovens zijn bakdagen veel productiever geworden. Ook heb ik op het eiland lekker veel werkruimte, doordat de spoelbak meer naar de muur geplaatst is. Ik word nog altijd vrolijk als ik mijn lades opendoe. Naast een handige bestekindeling heb ik namelijk ook een lade-indeling speciaal voor mijn kruidenpotjes. Super overzichtelijk en ideaal om alles meteen bij de hand te hebben tijdens het koken en bakken.”

Meer over Laura's keuken

Hartige kerstkransjes maken

Hoe bewaar ik deze kerstkransjes?

Als je de hartige kransjes bewaart in een luchtdicht bakje, blijven ze zeker een week lekker. 

Kan ik dit recept ook met andere kruiden maken?

Ja, dat kan. De chilivlokken zorgen ervoor dat deze kaaskoekjes licht pittig zijn. Voeg er dus niet te veel van toe als je daar niet van houdt (of voeg juist meer toe als je daar wel dol op bent). Je kunt ook uitproberen met andere kruiden die je lekker vindt. 

Hoe krijg ik de koekjes in de vorm van een kerstkransje?

Om kerstkransjes te maken heb je een grotere kartelvormige uitsteker van ongeveer 7 cm doorsnee nodig en een kleine ronde, gladde koekuitsteker. Maar je kan hiervoor ook de onderkant van een spuitmondje gebruiken.

Hebben jullie nog meer recepten voor de feestdagen?

Ja, in samenwerking met Laura delen we meer lekkere recepten voor de feestdagen. Bekijk alle recepten hier

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.