Recept: Havermout ontbijttaart

Met deze havermout ontbijttaart begin je de dag goed. Laura gebruikt in haar recept kwark en fruit als vulling. De druiven, frambozen en blauwe bessen maken de ontbijttaart lekker zoet, waardoor er geen suiker nodig is in het deeg. Naast lekker, ook nog eens gezond! Laura maakt de lekkerste recepten klaar in haar Bruynzeel keuken en heeft naast haar website vol heerlijke recepten ook verschillende boeken uitgebracht. Ben je benieuwd naar de keuken waar Laura veel tijd in doorbrengt en de details die haar werk en leven makkelijker maken? Neem een kijkje in haar keuken! 

Kijkje in de keuken van Laura's Bakery 

Ingrediënten

Taartbodem

  • 70 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram bloem
  • 65 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • rasp van 1 kleine citroen
  • 50 gram bakgember (of stemgember) fijngehakt

​​​​​Vulling en topping

  • 500 gram kwark of Griekse yoghurt
  • hand blauwe bessen
  • hand druiven
  • hand frambozen

Speculaasstaaf recept

Zo maak je de havermout ontbijttaart

Klop je boter romig. De overige ingrediënten voor de taartbodem kun je tegelijk toevoegen, kneed alles tot een stevig deeg.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem. Druk stevig aan op de bodem. Verspreid gelijkmatig en zorg voor een opstaand randje.

Bak de koekbodem in ongeveer 18 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte) of tot de bodem goudbruin kleurt. Laat de bodem afkoelen voordat je verder gaat.

Schep kwark op de bodem en spreid gelijkmatig uit. Verdeel er het fruit over en je ontbijttaart is klaar!

Tip: Door het vocht uit de kwark wordt de taartbodem na verloop van tijd zachter. Wil je een knapperige bodem? Schep de kwark er dan pas vlak voor serveren in.

Recept afdrukken
 

Keuken Laura's Bakery

Over Laura's keuken

Het werk van Laura als foodblogger speelt zich voor een groot deel af in de keuken. Het is voor haar dus extra belangrijk dat haar keuken niet alleen mooi is, maar ook handig werkt.

“Bij Bruynzeel Keukens vond ik een keuken met voldoende opbergruimte voor al mijn keukengerei. Door twee grote ovens zijn bakdagen veel productiever geworden. Ook heb ik op het eiland lekker veel werkruimte, doordat de spoelbak meer naar de muur geplaatst is. Ik word nog altijd vrolijk als ik mijn lades opendoe. Naast een handige bestekindeling heb ik namelijk ook een lade-indeling speciaal voor mijn kruidenpotjes. Super overzichtelijk en ideaal om alles meteen bij de hand te hebben tijdens het koken en bakken.”

Meer over Laura's keuken

Havermout ontbijttaart maken

Hoe bewaar ik de havermout ontbijttaart?

De havermouttaart is 2-3 dagen afgdekt in de koelkast te bewaren, maar het lekkerst om dezelfde dag nog op te eten.

Ik houd niet zo van gember. Kan ik dit weglaten?

In principe kun je dit prima weglaten, de taart is dan alleen iets brosser. Je kunt de bakgember als je wilt ook vervangen door honing. 

Kan ik ook volkoren bloem gebruiken?

Om de taart nog gezonder en vullender te maken, kun je de 'gewone' bloem ook vervangen voor volkoren bloem. 

Hebben jullie nog meer recepten?

Ja, in samenwerking met Laura delen we meer lekkere recepten. Deze vind je hier

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.