Recept: Hartvormige bladerdeegtaartjes voor Valentijnsdag

Bloemen, bonbons, een tijdschrift of romantisch samen uiteten? Verras jouw valentijn dit jaar eens met écht iets origineels en ga zelf aan de slag in de keuken! Deze hartvormige taartjes zijn de ideale verrassing op Valentijnsdag. Met een knapperige bodem van bladerdeeg en een frisse topping van onder andere roomkaas en fruit is dit een ideaal taartje dat ook nog eens snel klaar is. Als je de ingrediënten in huis hebt en je gaat nu aan de slag, kun je ze al over ongeveer een half uur uit de oven halen. Ideaal dus!
Laura maakt de lekkerste recepten klaar in haar Bruynzeel keuken en heeft naast haar website vol heerlijke recepten ook verschillende boeken uitgebracht. Ben je benieuwd naar de keuken waar Laura veel tijd in doorbrengt en de details die haar werk en leven makkelijker maken? Neem een kijkje in haar keuken! 

Kijkje in de keuken van Laura's Bakery 

Meer recepten van Laura

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 tl citroensap
  • 100 gram blauwe bessen
  • 150 gram frambozen

Speculaasstaaf recept

Zo maak je de hartvormige taartjes

Haal de rol bladerdeeg 10-15 minuten van tevoren uit de koelkast.

Maak ondertussen de roomkaastopping. In een schaaltje voeg je roomkaas, suiker en citroensap samen, roer rustig door elkaar. Roer niet te lang of stevig, want dan wordt je topping te dun.

Rol je bladerdeeg uit en gebruik een hartjes uitsteker om zoveel mogelijk hartjes uit te steken. Mijn uitsteker was ongeveer 8-9 cm breed en door flink te passen en meten kon ik er 14 á 16 taartjes uit halen. Leg de uitgestoken hartjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Op elk hartje schep je een flinke theelepel van de roomkaastopping, smeer die gelijkmatig uit. Maak het af door de frambozen en blauwe bessen over de taartjes te verdelen.

Bak de Valentijnstaartjes in ongeveer 16 minuten op 225 °C (boven- en onderwarmte).

Tip: Koud zijn de hartvormige Valentijnstaartjes lekker, maar je kunt de taartjes ook opwarmen voordat je ze serveert aan jouw geliefde. 

Recept afdrukken
 

Keuken Laura's Bakery

Over Laura's keuken

Het werk van Laura als foodblogger speelt zich voor een groot deel af in de keuken. Het is voor haar dus extra belangrijk dat haar keuken niet alleen mooi is, maar ook handig werkt.

“Bij Bruynzeel Keukens vond ik een keuken met voldoende opbergruimte voor al mijn keukengerei. Door twee grote ovens zijn bakdagen veel productiever geworden. Ook heb ik op het eiland lekker veel werkruimte, doordat de spoelbak meer naar de muur geplaatst is. Ik word nog altijd vrolijk als ik mijn lades opendoe. Naast een handige bestekindeling heb ik namelijk ook een lade-indeling speciaal voor mijn kruidenpotjes. Super overzichtelijk en ideaal om alles meteen bij de hand te hebben tijdens het koken en bakken.”

Meer over Laura's keuken

Hartvormige bladerdeegtaartjes

Hoe bewaar ik de hartvormige bladerdeegtaartjes?

Je kunt deze zoete bladerdeegtaartjes prima van tevoren maken. Koud zijn ze heerlijk, maar warm ze vooral op als je ze warm wilt.  In dit artikel vertelt Laura meer over het voorbereiden en bewaren van bladerdeeghapjes.

Kan ik de bladerdeegtaartjes ook in een andere vorm klaarmaken?

Zeker, je kunt deze taartjes van bladerdeeg in alle gewenste vormen maken. Gebruik hiervoor een andere uitsteker , zo kun je er ook na Valentijnsdag nog wat lekkers van maken! 

Kan ik het citroensap ook weglaten?

Het citroensap is voor de smaak, je kunt het ook vervangen door bijvoorbeeld een paar druppels vanille extract. 

Hebben jullie nog meer recepten?

Ja, in samenwerking met Laura delen we meer lekkere recepten. Deze vind je hier

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.