Keuken jura chanello

Keukentrends 2022: ontdek de 8 trends!

In de afgelopen jaren is de functie van de keuken sterk veranderd. Het is een plek waar we niet alleen koken, maar ook eten, werken en ontspannen. Doordat we steeds meer tijd thuis doorbrengen, kijken we met andere ogen naar het interieur. Welke kleuren, materialen en details zien we terug in de trends van 2022? We vertellen je er alles over en nemen je mee in 8 keukentrends!

Download ons keukeninspiratieboek   Bekijk de collectie

Trend #1: Koken en wonen wordt één, dé nummer 1 keukentrend

Een van de dingen die we terugzien in 2022 is een versmelting van de keuken naar de woonkamer. Ruimtes komen steeds meer samen. Het ontmoeten en samenkomen in de keuken is dus steeds belangrijker geworden. Samen eten met het gezin, buren, collega’s, familie of vrienden? Dat geeft een gelukkig gevoel. Wanneer de keuken één is met de rest van het interieur, zorgt dit voor verbinding. Gebruik bijvoorbeeld dezelfde kleuren in de keuken als in de woonkamer. Of plaats een wandmeubel in de woonkamer van hetzelfde materiaal als de keukendeuren of het aanrechtblad. Maar denk ook eens aan bijpassende vitrines, eetkamer meubelen en tv-meubelen. Zo wordt het interieur één geheel.  

Afbeelding met binnen, vloer, muur, kamer

Automatisch gegenereerde beschrijving  Afbeelding met binnen, muur, plank

Automatisch gegenereerde beschrijving
Bijpassend wandmeubel in de Atlas puur eiken

Trend #2: Strak lijnenspel 

Als weerspiegeling van onze behoefte om het leven weer op het rechte pad te krijgen, hebben ontwerptrends voor 2022 alles te maken met geometrie en symmetrie. Door het toepassen van doorlopende lijnen en symmetrie creëren we rust. Dit zie je bijvoorbeeld terug in het ontwerp van de Bruynzeel keuken Atlas trend cubaniet RVS i.c.m. Atlas espresso eiken. Hierbij worden grepen over de hele lengte van de hoge kasten geplaatst. De hoge kasten creëren rust in de keuken.

Trend strak lijnenspel
Hoge kasten en grepen over de hele lengte in de Atlas trend cubaniet RVS i.c.m. Atlas espresso eiken

Trend #3: Zachte en matte oppervlakten

Niet alleen de look maar ook de feel is belangrijk. Dit zie je sterk terug in de diversietiet van oppervlaktes. Men gaat op zoek naar materialen die qua uitstraling en in het gebruik een gevoel van comfort en veiligheid geven. Iets waar we in de huidige tijd in onze thuisomgeving erg naar verlangen. In onze nieuwe keukencollectie zie je dit bijvoorbeeld terug door het gebruik van een linnen keukenfront zoals bij deze lade. 


Besteklade in de Jura chanello i.c.m. Atlas leem en Naarden Europees walnoot

Trend #4: Hout is en blijft het

Een trend die we al langer zien, is de hout trend. Natuurlijke materialen en houtkleuren zorgen voor een gemoedelijk gevoel. Je ziet vooral wat warmere en klassieke versies terug van deze duurzame uitstraling van hout. De chiquere fineren vervangen de groffe, robuuste trend van afgelopen jaren. In het kastanjehout zie je het donkere en rijk geaderde mooi terug.