Keuken jura chanello

Keukentrends 2022: ontdek de 10 trends!

In het jaar 2022 is de functie van de keuken na tijden van Covid sterk veranderd. Het is een multifunctionele plek in huis geworden waar men samen kookt, eet, werkt, poetst en ontspant. Deze centrale plek in ons interieur is dan ook niet voor niets het hart van het huis. Doordat we veel tijd thuis hebben doorgebracht, zijn we met andere ogen naar ons interieur gaan kijken. En ons gaan verdiepen in de trends van vandaag de dag. Welke kleuren, materialen en details zien we terug in de keukentrends 2022? Wij praten je graag bij. Daarbij nemen we je mee in 10 trends in het design van de keuken en vertellen we je meer over de 3 sferen die de trends voor het interieur van 2022 bepalen. Natuurlijk komen ook de trendkleuren voor de keuken in 2022 aan bod.

Maak een afspraak   Bekijk de collectie

Trend #1: Koken en wonen wordt één, dé nummer 1 keukentrend

Een van de dingen die we terugzien in 2022 is een versmelting van de keuken naar de woonkamer. Ruimtes komen steeds meer samen. Het ontmoeten en samenkomen in de keuken is dus steeds belangrijker geworden. Samen eten, of dit nu met het gezin, buren, collega’s, familie of vrienden is, bepaalt mede ons gelukkige gevoel. Meer tijd voor qualitytime dus, wat zorgt voor verbinding.

De keuken is echt het hart van het huis. Doordat de keukens steeds mooier, luxer en aantrekkelijker zijn geworden, nodigt het materiaalgebruik heel erg uit om bij de woonkamer te betrekken. Zo kan de keuken dienen als thuiswerkplek. Maar ook in het gebruik van meubelen smelten keuken en woonkamer steeds meer samen. Zo zien we de materialen van de keukenkasten en het aanrechtblad meer en meer terugkomen in andere meubels in de ruimte zoals sideboards, vitrines, eetkamermeubelen en tv meubelen.

Afbeelding met binnen, vloer, muur, kamer

Automatisch gegenereerde beschrijving  Afbeelding met binnen, muur, plank

Automatisch gegenereerde beschrijving

Trend #2: Strak lijnenspel 

Als weerspiegeling van onze behoefte om het leven weer op het rechte pad te krijgen, hebben ontwerptrends voor 2022 alles te maken met geometrie en symmetrie. Door het toepassen van doorlopende lijnen en symmetrie creëren we rust. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de single line keuken, waar slechts één horizontale lijn te zien is in het keukenontwerp. Deze trend geldt echter ook voor het gebruik van verticale lijnen. Denk hierbij aan hoge kasten met doorlopende deuren, wat een oase van rust creëert in de gehele keukenruimte. Slanke lijnen zijn overal, met het gebruik van fluted glas dat zich uitbreidt naar keukenkasten, scheidingswanden, ramen en deuren. Een échte keukentrend.