Keuken

Binnenkijken bij Isabelle

In Leiden staat de prachtige jaren ‘30 woning van Isabelle en haar vriend Laurens. In 2019 verbouwden ze het huis tot hun ideale woning. Alleen de keuken….. die was nog verouderd. Tot er een winactie van Interior Junkie en Bruynzeel Keukens om de hoek kwam kijken. 
 


Een authentieke woning met moderne accenten 

Enorm enthousiast was Isabelle toen ze hoorde dat ze de gelukkige winnares was van de winactie van Interior Junkie en Bruynzeel Keukens. Alles klopt namelijk aan het huis: een opgeknapte en authentieke jaren ’30 woning. Naast de originele accenten heeft de woning een strakke uitstraling. De meubels zijn veelal nieuw en het interieur kent een lichte uitstraling met pasteltinten. 

Woonkamer Isabelle
Beelden gemaakt door Interior Junkie

 

De keuken was een doorn in het oog

De verouderde open keuken paste helaas niet binnen het interieur. Deze was nog van de vorige bewoner en niet in lijn met de rest van de inrichting. Een deel van de keukenapparatuur was kapot, er ontbrak een inbouwvaatwasser. Een diepvries hadden Isabelle en Laurens niet en ook de koelkast was erg klein. 

Voor


 

De ideale keuken: strak, een marmerlook blad en zeker geen witte keuken

Omdat het een oude woning betreft, met moderne en strakke accenten, was het ook een wens om hetzelfde gevoel terug te laten komen in de keuken. Een ding was zeker: het moest geen witte hoogglans keuken worden. Kleur was welkom, evenals zwarte tinten. Wat betreft het aanrechtblad, was Isabelle meteen duidelijk: een marmerlook blad zou perfect zijn om het authentieke gevoel van het huis ook terug te laten komen in de keuken. Daarnaast wilde Isabelle zo min mogelijk bovenkasten om het open en opgeruimde gevoel in de ruimte te behouden. Extra opbergruimte kon gecreëerd worden met behulp van twee hoge kasten. Door geen grepen te kiezen, maar voor een greeploze keuken te gaan, bleef de uitstraling strak en modern. 

Inspiratie opdoen met de Moodboard Maker 

Samen met Interior Junkie Elisah, ging Isabelle aan de slag met de Moodboard Maker van Bruynzeel Keukens. In 10 simpele stappen kregen zij een visuele weergave van de wensen van Isabelle. De keukens die zeker een plaats op het moodboard kregen? De Matterhorn leisteengrijs en de Olympia nachtblauw. 

Matterhorn leisteengrijs


 

Olympia nachtblauw
Keuken: Olympia nachtblauw

 

Een bijzondere design afzuigkap in de Bruynzeel winkel 

Na alle online inspiratie, was het tijd om een bezoek aan de Bruynzeel winkel te brengen. Niet alleen Isabelle, maar ook Elisah voelde zich hier als een kind in een snoepwinkel. Alle kleuren en materialen werden in het echt bewonderd en onder begeleiding van een ervaren aankoopadviseur werd een eerste keukenontwerp gemaakt. 

In de winkel liepen ze tegen een bijzondere afzuigkap tegen het lijf: de design afzuigkap van Wave met een koperen uitstraling. Deze afzuigkap is zo vormgegeven dat het niet alleen een praktische functie heeft, maar ook een stijlvolle toevoeging is aan het interieur. 

Atlas marmer
Keuken: Atlas marmer & Andes platinagrijs

 

Wensen voor keukenapparatuur

Een grote oven, inductiekookplaat en een kokendwaterkraan mochten zeker niet ontbreken in het nieuwe keuken ontwerp. Door de kokendwaterkraan kan de waterkoker weg en ontstaat er meer ruimte op het aanrechtblad. 

Kraan


Elke dag genieten van de nieuwe keuken

Enkele maanden later bezoekt Interior Junkie Isabelle opnieuw om het eindresultaat te bewonderen. Isabelle is nog steeds enorm enthousiast over het eindresultaat. Elke dag geniet ze van de uitstraling en de functionaliteiten van haar nieuwe keuken. Het meest blij is Isabelle met het perfecte geheel dat de keuken nu vormt met de woonkamer. De grote combioven, koelkast op ooghoogte en ingebouwde vriezer zijn ook echte aanwinsten in de keuken. 

Na

 

Sinds het plaatsen van de keuken, is er ook al veel gekookt. Laurens houdt erg van koken en in de coronaperiode hebben Isabelle en Laurens direct veel gebruik kunnen maken van hun keuken. Het mamerlook blad valt daarbij ook goed in de smaak. Isabelle: ‘’Mijn vriend twijfelde nog even over een zwart blad, zodat de keuken een meer moderne uitstraling zou krijgen. Na het plaatsen van de keuken, kregen we een tijdelijk zwart blad, omdat het marmerlook blad nog op maat gemaakt moest worden. De keuken was een groot, zwart geheel. We waren opeens heel blij dat we voor een licht blad hebben gekozen. Ook het materiaal van het blad, dekton, is fantastisch. Het kan enorm veel hebben en ziet er ook nog eens erg stijlvol uit.’’

Tot slot geeft Isabelle aan blij te zijn met het advies uit de winkel voor een functionele indeling van de keukenruimte. Zo zijn de inbouwvaatwasser en spoelbak dicht bij elkaar geplaatst. Ideaal wanneer je borden hebt afgespoeld: je kunt ze direct in de vaatwasser zetten. 

Zowel praktisch als esthetisch heeft het eindresultaat goed uitgepakt. We wensen Isabelle nog veel kookplezier in haar nieuwe keuken. 
 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.