Industriële keuken: robuust en modern

Op zoek naar een stoere keuken met een robuuste en moderne uitstraling? Dan is de industriële keuken misschien wel iets voor jou. Dit keukentype staat bekend om de stoere uitstraling en het gebruik van robuuste materialen. Een rauw randje is daarbij zeker van toepassing: denk aan het gebruik van beton, staal en roestvrijstaal (RVS). We nemen je graag mee in de kenmerken van een industriële keuken en tonen een greep uit ons aanbod aan industriële keukens.

Inspiratieboek aanvragen

Hoe maak je jouw keuken industrieel?

Hoe maak je jouw keuken industrieel? Dit kan op verschillende manieren. De industriële stijl is toepasbaar op elk type opstelling. Daarnaast kun je keuzes maken op het gebied van keukendeur, aanrechtblad en bijvoorbeeld het type kraan en spoelbak. Kies voor een combinatie van materialen, een compleet industriële keuken of juist voor industriële details zoals lampen of accessoires. 

Opvallend is dat veel industriële keukens een donkere kleur hebben. Deze donkere kleuren geven een rauw randje aan de keuken. Daarnaast wordt ook vaak gekozen voor een marmeren of een betonlook werkblad

Matterhorn leisteengrijs

Bruynzeel keuken Atlas Trend metaalzwart

Inspiratie voor de industriële keuken hout

Naast stoere en robuuste materialen, zie je ook natuurlijke materialen vaak terug in het ontwerp van de industriële keuken. Wist je dat je in de industriële keuken hout kan laten voorkomen? Ook voor dit keukentype leent onze Atlas Trend keukendeur zich uitstekend. Zo kun je de Atlas keukendeur in de kleur metaalzwart mooi combineren met een houten keukendeur. Maak de industriële look af door te kiezen voor een betonnen werkblad en een stoere regaalkast. 

Kleine industriële keuken voor de compacte keukenruimte

Het maakt niet uit welke keukenopstelling het beste in jouw ruimte past, een industriële look, kan in elke keukenruimte worden gecreëerd. Ook wanneer de keukenruimte klein is, is een kleine industriële keuken goed te ontwerpen. Een voorbeeld van een kleine industriële keuken, is de Atlas wild eiken licht. Dit is een zeer compacte keuken met een industriële look die ook nog eens is voorzien van alle gemakken. Door de keuze voor een parallelopstelling is alles binnen handbereik en ervaar je in een kleine keuken ook nog eens heel veel functionaliteit. Naast metaalzwart is de keukendeur ook verkrijgbaar in andere, industriële kleuren en tinten zoals staal en roest, of ga voor een betonlook keuken

Bruynzeel keuken Atlas wild eiken licht

Gun metal spoelbak Bruynzeel keuken Atlas Trend metaalzwart

Industriële keukenaccessoires

In de vorige voorbeelden benoemden we voornamelijk keukentypes en keukendeuren die een industriële look aan jouw keuken geven. Je kunt de industriële look ook op veel andere wijzen terugbrengen in de keuken. 
Allereerst in de keuze van keukenaccessoires: zo zijn er kranen en spoelbakken verkrijgbaar in de kleuren zwart en gun metal. Ook is er een ruime keuze in handgrepen met een metallic look, robuuste uitstraling of een zwarte, stoere look. 

Warm en stoer: de landelijke industriële keuken

Wat jouw stijl ook is, we ontwerpen altijd een keuken die helemaal past bij jouw wensen. We zijn dan ook van mening dat het sommige keukens niet binnen één stijl passen, maar veelal raakvlakken hebben met verschillende keukenstijlen. Zo komt de combinatie van hout en beton niet alleen maar voor in industriële keukens, maar zie je deze combinatie ook voorbij komen in sommige landelijke keukens. Maak vooral keuzes die passen bij jouw wensen en de stijl van jouw interieur. Misschien creëer je op die manier wel een landelijke industriële keuken! 

Aerdenhout grijs eiken

Moodboard Maker

Breng jouw keukenwensen tot leven

Maak met onze online Moodboard Maker in een paar stappen jouw keukenwensen visueel. Kies eerst je vloer en wandkleur en maak vervolgens een keuze uit onze keukendeuren, werkbladen, grepen en kranen.

Het resultaat? Een inspirerend moodboard als basis voor jouw nieuwe keuken. Download jouw moodboard, deel het met vrienden of plaats het meteen op social media.

Moodboard Maker

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.