Keuken industriele keuken

Industriële keuken: robuust en modern

Op zoek naar een stoere keuken met een robuuste en moderne uitstraling? Dan is de industriële keuken misschien wel iets voor jou. Dit keukentype staat bekend om de stoere uitstraling en het gebruik van robuuste materialen. Een rauw randje is daarbij zeker van toepassing: denk aan het gebruik van beton, staal en roestvrijstaal (RVS). We nemen je graag mee in de kenmerken van een industriële keuken en tonen een greep uit ons aanbod aan industriële keukens. 

Hoe maak je jouw keuken industrieel?

Hoe maak je jouw keuken industrieel? Dit kan op verschillende manieren. De industriële stijl is toepasbaar op elk type opstelling. Daarnaast kun je keuzes maken op het gebied van keukendeur, aanrechtblad en bijvoorbeeld het type kraan en spoelbak. Kies voor een combinatie van materialen, een compleet industriële keuken of juist voor industriële details zoals lampen of accessoires. 

Opvallend is dat veel industriële keukens een donkere kleur hebben. Deze donkere kleuren geven een rauw randje aan de keuken. Daarnaast wordt ook vaak gekozen voor een betonlook of een betonnen werkblad. 

Onze Atlas keuken is verkrijgbaar in de kleur betongrijs. Combineer deze keukendeur en kleur met een kunststof aanrechtblad in dezelfde kleur en je krijgt een enorm stoere keuken. In ons keukenontwerp van de Atlas betongrijs kozen we voor een aanrechtblad in dezelfde kleur en houten details. Daarnaast geven de design afzuigkap, zwarte kraan en rvs spoelbak een stoere touch aan het totaalplaatje. 

industriele keuken
Keuken: Atlas betongrijs en oud eiken natuur


Inspiratie voor de industriële keuken hout

Naast stoere en robuuste materialen, zie je ook natuurlijke materialen vaak terug in het ontwerp van de industriële keuken. Wist je dat je in de industriële keuken hout kan laten voorkomen? Ook voor dit keukentype leent onze Atlas keukendeur zich uitstekend. Zo kun je de Atlas keukendeur in de kleur metaal zwart mooi combineren met een houten keukendeur. Maak de industriële look af door te kiezen voor een betonnen werkblad en een stoere regaalkast. 

keuken industrieel
Keuken: Atlas metaal zwart & Jura wild eiken licht


Wil je wel hout gebruiken in het ontwerp van de industriële keuken, maar niet in een lichte tint zoals bij bovenstaande keuken? Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk. Zo kun je niet twee, maar ook drie type keukendeuren en kleuren met elkaar combineren. De Atlas staal in combinatie met de keukendeur Metallic in de kleur koper geeft een hele stoere en unieke uitstraling aan de keuken. De kleur ruw eiken donker laat het warme effect van hout terugkomen. Daarnaast is deze houten tint aan de industriële keuken niet alleen doorgevoerd in de keukenkasten, maar ook als achterwand van de keuken.  

Kleine industriële keuken voor de compacte keukenruimte

Het maakt niet uit welke keukenopstelling het beste in jouw ruimte past, een industriële look, kan in elke keukenruimte worden gecreëerd. Ook wanneer de keukenruimte klein is, is een kleine industriële keuken goed te ontwerpen. Een voorbeeld van een kleine industriële keuken, is de Atlas wild eiken licht en metaal zwart. Dit is een zeer compacte keuken met een industriële look die ook nog eens is voorzien van alle gemakken. Door de keuze voor een parallelopstelling is alles binnen handbereik en ervaar je in een kleine keuken ook nog eens heel veel functionaliteit. Naast metaalzwart is de keukendeur ook verkrijgbaar in andere, industriële kleuren en tinten zoals staal en roest, of ga voor een betonlook keuken

Atlas metaal industriele keuken
Keuken: Atlas wild eiken licht en metaal zwart


Keuken industriële look: er is meer mogelijk dan je denkt

In de vorige voorbeelden benoemden we voornamelijk keukentypes en keukendeuren die een industriële look aan jouw keuken geven. Je kunt de industriële look ook op veel andere wijzen terugbrengen in de keuken. 
Allereerst in de keuze van keukenaccessoires: zo zijn er kranen en spoelbakken verkrijgbaar in de kleuren zwart en gun metal. Ook is er een ruime keuze in handgreepjes met een metallic look, robuuste uitstraling of een zwarte, stoere look. 

Keukenaccessoires


Ook in de styling van de keuken kun je de industriële look laten terug komen: denk aan industriële lampen, accessoires, draden en buizen. Of kies voor een aansprekende achterwand die er helemaal uitspringt. Een mooi voorbeeld is de keuken van Chantal: zij koost voor een strakke, witte keuken, maar wel met een complete bakstenen muur als achterwand. 

Chantal in haar industriële keuken


Warm en stoer: de landelijke industriële keuken

Wat jouw stijl ook is, we ontwerpen altijd een keuken die helemaal past bij jouw wensen. We zijn dan ook van mening dat het sommige keukens niet binnen één stijl passen, maar veelal raakvlakken hebben met verschillende keukenstijlen. Zo komt de combinatie van hout en beton niet alleen maar voor in industriële keukens, maar zie je deze combinatie ook voorbij komen in sommige landelijke keukens. Maak vooral keuzes die passen bij jouw wensen en de stijl van jouw interieur. Misschien creëer je op die manier wel een landelijke industriële keuken! 

Op zoek naar nog meer keuken inspiratie?

Op zoek naar nog meer keuken inspiratie? Bekijk dan onze uitgebreide keukencollectie of maak eenvoudig een moodboard aan. Wil je onze keukens in het echt zien? Dan ben je natuurlijk van harte welkom in een van onze winkels. Maak direct en eenvoudig een vrijblijvende ontwerpafspraak
 

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.