Keuken Houten keuken

Houten keuken voor een warme uitstraling

Op zoek naar een keuken met een warme en stoere uitstraling? Een keuken die voornamelijk bestaat uit natuurlijke en robuuste materialen? Kijk dan eens naar een houten keuken of een keuken waarin de combinatie gemaakt wordt met hout en andere kleuren en materialen. Het geeft al snel een warme en knusse uitstraling aan jouw interieur. 

Eikenhouten keuken

Een eikenhouten keuken is er in verschillende vormen. Zo heb je keukens van massief eikenhout, maar ook eikenhouten keukens die voor een deel voorzien zijn van eikenhouten keukenkasten in combinatie met andere type keukenkasten. We bieden uitgebreide mogelijkheden op het gebied van stijl en uitstraling.


Een mooi voorbeeld is de kleur licht eiken, welke we bij de opstelling van onze Ravenstein keuken combineren met de kleur wit en stoere, zwarte details. Het witte eiland is een frisse toevoeging aan de houten fronten die gebruikt worden voor de hoge kastenwand, het spoelgedeelte en het kookgedeelte. 

Houten keuken Ravenstein licht eiken en wit
Keuken: Ravenstein licht eiken en wit


Maar ook kun je een eikenhouten keuken in een donkere variant laten uitvoeren. Dit hebben we gedaan bij de hoge kastenwand van onze Atlas marmer. Hierbij is het kookeiland uitgevoerd in een marmerlook en komt het zwarte eikenhout terug in de hoge kastenwand. 

Houten keuken Atlas Marmer en jura eiken zwart
Keuken: Atlas marmer & Jura eiken zwart


Houtlook keuken

Combineer houten keukenkastjes met andere kleuren en materialen en creëer hier mee jouw eigen keukenstijl. Of je nu een houtlook keuken wenst of gebruik maakt van de houtlook in combinatie met andere kleuren en materialen: het is allemaal mogelijk. Ter inspiratie zijn we zelf aan de slag gegaan met het combineren van keukenfronten van hout met andere kleuren en keukendeuren uit onze collectie.  

Onze Olympia antiekgroen is een frisse, stijlvolle keuken die voorzien is van hippe details zoals gouden handgreepjes. Bij de kastenwand is naast het antiekgroen gebruik gemaakt van het warme kasteel eiken. 

Houten keuken Olympia antiekgroen
Keuken: Olympia Antiekgroen


De Atlas metaal geeft een enorm stoere uitstraling aan de keuken. Maar ook deze stoere keukendeur is goed te combineren met hout. In de onderstaande opstelling kozen we voor de keukendeur Jura in de kleur wild eiken licht. Met het betonlook keukenblad erbij, ontstaat een stijlvolle, stoere houten keuken. 

Houten keuken Atlas metaal zwart en jura wild eiken
Keuken: Atlas metaal zwart & Jura wild eiken licht


Ook met donkere kleuren, kun je door middel van het gebruik van houttinten een hele stijlvolle houten keuken creëren. Hier combineren we de Olympia nachtblauw met een marmerlook keukenblad en donker keukenkasten in de kleur walnoot.  

Houten keuken Olympia nachtblauw
Keuken: Olympia nachtblauw


Zwarte houten keuken

Ben je op zoek naar stoere houten keukens? Geef een stoere uitstraling aan jouw houten keuken door te kiezen voor een zwarte houten keuken. Of je kiest voor een keuken die helemaal zwart is of een combinatie maakt van een zwarte keuken met houten accenten, is aan jou. 

Onze Aerdenhout keuken is een houten keuken die in maar liefst 1950 verschillende kleuren te lakken is. Zo vind je altijd een zwarte of donkere tint voor jouw houten keuken. 

Houten keuken Zwarte Aerdenhout keuken
Keuken: Aerdenhout zwart gelakt


In onze keukencollectie vind je vele opties voor een zwarte keuken. Wanneer je een zwarte houten keuken wenst, is het bijvoorbeeld ook mogelijk om te kiezen voor zwarte keukenkasten in combinatie met lichte houten keukenkasten. Dit hebben we gedaan in het ontwerp voor de Brighton zwart in combinatie met Aerdenhout licht eiken. Van hetzelfde materiaal zijn houten vakken gemaakt. Zo kun je in je keuken ook je mooiste servies of aansprekende accessoires kwijt. 

Houten keuken Brighton
Keuken: Brighton zwart

Keuken wit met hout

Hout is ook uitstekend te combineren met wit. Het krijgt al snel een frisse en zomerse uitstraling en geeft ruimte aan je keuken. Een keuken waarmee je echt de zomer in huis haalt, is de Karakter natuur eiken. Extra bijzonder is dat de handgrepen zijn verwerkt in de houten keukenfrontjes. Daarnaast is er gekozen voor speelse, houten kasten, maar ook voor strakke witte details en zwarte accessoires. 

Houten keuken Karakter natuur eiken
Keuken: Karakter Natuur eiken


De Pallas wit hoogglans is een hoogglans keuken met een mooi, houtlook detail. In deze witte keuken vind je een houten blad. Althans: een houtlook werkblad. Het blad is namelijk van kunststof. Op deze wijze ervaar je het comfort en de prijs van kunststof, maar de uitstraling van een houten werkblad.  

Houten keuken Pallas wit hoogglans
Keuken: Pallas wit hoogglans


Houten keukenblad

Een houten keukenblad kan een mooie toevoeging zijn wanneer je wel hout wil terugbrengen in jouw keuken, maar geen volledig houten keuken wenst. Ook hierin zijn vele mogelijkheden. Alleen al het massief houten keukenblad is op zoveel verschillende wijzen inzetbaar. Zo hebben we bij de Rustiek robijnrood voor een klassieke look gekozen en een massief houten keukenblad op het werkeiland geplaatst. Het vormt nu een heerlijke plek om aan te zitten: van ontbijten tot gezellig borrelen. Wist je dat je ook altijd kunt kiezen hoe dik het keukenblad moet zijn? Zo zal een dun houten keukenblad vaak een iets strakker effect geven en een dik houten keukenblad een warme sfeer in je keuken brengen. 

Houten keuken Rustiek robijnrood
Keuken: Rustiek robijnrood


Het massief houten keukenblad kan ook een waardevolle toevoeging zijn door het als bardeel in jouw keuken te gebruiken. In dat geval is het keukenblad van een ander materiaal gemaakt en het bardeel van massief hout. Je legt hiermee nog meer de nadruk op het zitdeel in de keuken en creëert een echte eyecatcher in jouw keuken. In het ontwerp van onze Matterhorn leisteengrijs kozen we voor een zwarte basis, met een massief houten boomstamblad als bardeel. 

Houten keuken Matterhorn leisteengrijs
Keuken: Matterhorn leisteengrijs


Een houten keukenblad past bij elk type keukenopstelling en kan verwerkt worden bij elke stijl: of je nu van een landelijke keuken of industriële keuken houdt of juist graag verschillende stijlen mixt tot één keukenontwerp. Zelfs bij dezelfde keukendeur, maakt de keuze voor kleur, handgreep en opstelling al zoveel verschil in het totaalplaatje dat je krijgt met het houten keukenblad. Dit zie je in onderstaand voorbeeld waarbij we een houten bardeel hebben toegevoegd aan de Atlas betongrijs en dezelfde Atlas keuken in U-opstelling en een andere kleur van een houtlook keukenblad hebben voorzien.

Houten keuken Atlas betongrijs en oud eiken natuur
Keuken: Atlas betongrijs & oud eiken natuur
Houten keuken Atlas leem
Keuken: Atlas leem


Vind de houten keuken die past bij jou

We ontwerpen graag een keuken die helemaal past bij jouw stijl. In onze winkel laten we je graag alle mogelijke kleuren en materialen zien en stellen we samen met jou een keuken samen. Dit natuurlijk onder het genot van een lekker kopje koffie of thee. Na de ontwerpafspraak krijg je vrijblijvend een 3D keukenontwerp mee naar huis. Maak gemakkelijk een afspraak bij een winkel bij jou in de buurt

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.