Grijze keuken

We helpen je graag in jouw zoektocht naar een nieuwe keuken. Misschien weet je al precies wat je wilt of ben je nog op zoek naar keuken inspiratie passend bij jouw stijl. In onze blogs lichten we verschillende stijlen en kleuren uit onze keukencollectie uit. Hierin tonen we stijlvolle keukens en unieke combinaties van kleuren en materialen. Genoeg inspiratie opgedaan? Onze aankoopadviseur maakt graag een 3D keukenontwerp op maat voor jou. 

Laat je adviseren

Keuken grijs

Naast de witte keuken, de zwarte keuken en de gekleurde keuken, is de grijze keuken een populaire keuze. Wil jij de keuken grijs? Of kies je voor grijze tinten en een combinatie met andere kleuren en materialen? Ook op het gebied van keukens, zijn er verschillende tinten grijs beschikbaar. We vertellen graag meer over de lichtgrijze keuken, donkergrijze keuken, maar ook over de grijze houten keuken. 

Bruynzeel keuken Atlas Trend betongrijs

Lichtgrijze keuken

Op zoek naar een lichtgrijze keuken? Dan is de kleur betongrijs een zeer geschikte kleur. Deze lichtgrijze keuken geeft een trendy en industriële sfeer aan je interieur en is helemaal van nu. De keukendeur Atlas is niet alleen in het betongrijs, maar ook in vele andere grijstinten te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan platinagrijs, antraciet of lichtgrijs. 

Ook Jeffrey en zijn vriendin kozen voor een lichtgrijze keuken in betonlook. “In ons hele interieur zie je het industriële en de betonlook terugkomen. We waren er al snel over uit dat ook onze keuken in diezelfde stijl moest.’’ Benieuwd naar de ervaringen van Jeffrey met de Atlas betongrijs? Lees dan snel verder.  

Een andere lichtgrijze keuken is de Luxor lichtgrijs. Deze uitvoering geeft een mooie, zachte kleur, maar tegelijkertijd ook een strakke en moderne uitstraling aan de keuken. In combinatie met het donkergrijze keukenblad krijgt de keuken een stoer en strak uiterlijk. Omdat de keukendeur Luxor een keukendeur is die gelakt kan worden in maar liefst 1.950 kleuren is het daarnaast ook mogelijk om een grijstint naar keuze te kiezen. Bij dit ontwerp hebben we de keuken ontworpen met een kookeiland en hoge kastenwand. Interesse in dit type keuken maar in een andere opstelling? Ook dat is mogelijk! We ontwerpen altijd een keuken die echt past bij jou en jouw wensen. Daarbij kijken we niet alleen naar stijl, maar ook naar jouw beschikbare keukenruimte

Matterhorn leisteengrijs

Donkergrijze keuken

De Matterhorn leisteengrijs is een donkergrijze keuken die bijna zwart te noemen is. Het is een heel donkergrijze keuken met een matte en moderne uitstraling. Het gebruik van de kleur leisteengrijs geeft een donkere, stijlvolle en stoere tint aan de keuken zonder dat dit kil aan voelt. Het is dan ook de ultieme kleur om te kiezen wanneer je een donkere keuken wenst, maar liever niet voor een compleet zwarte keuken wil gaan. De Matterhorn leisteengrijs is uitstekend te combineren met een zwart keukenblad, maar ook een lichtgrijs keukenblad doet het erg goed bij de donkergrijze keuken. Naast leisteengrijs, is de Matterhorn keukendeur ook verkrijgbaar in de kleur ijswit.  

Grijze keuken met zwart blad

We hebben een voorbeeld laten zien van grijze keukens met een grijs blad. Maar een grijze keuken met zwart blad is ook een stijlvolle optie. In het voorbeeld van de Matterhorn leisteengrijs, zagen we al een donkergrijze keuken met zwart blad. Zo ook bij de Finesse Antraciet: een donkergrijze keuken met een zwart composiet keukenblad. Wist je dat je het keukenblad ook als achterwand in de keuken door kan laten lopen? 

Bruynzeel keuken Finesse antraciet

Aerdenhout grijs eiken

Grijze landelijke keuken

Kenmerkend voor de landelijke keuken zijn warme en natuurlijke tinten. Grijs is dan ook een typerende kleur die gebruikt kan worden in de landelijke keuken. De grijze landelijke keuken kan voorzien zijn van grijze keukendeurtjes of juist van een grijs keukenblad. De Aerdenhout heeft het allebei: deze keuken hebben we namelijk uitgevoerd in grijs eiken. Grijs eiken is een houtsoort met een warme grijstint. Door de grijze keuken te combineren met een dik composiet keukenblad in een grijze kleur, ontstaat een grijze landelijke keuken. Het is ook mogelijk om de keuken uit te voeren in donkere grijstinten. Zo is de Aerdenhout ook verkrijgbaar in donkergrijs eiken, grindgrijs en antraciet. Of laat de keuken lakken in een grijstint naar keuze en creëer zou jouw unieke grijze landelijke keuken.  

Antraciet grijze keuken

De kleur antraciet is een donkere grijstint. Bijna al onze keukendeuren zijn in het antraciet verkrijgbaar. Ben je op zoek naar een antraciet grijze keukens? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de keukendeuren Atlas, Andes, Allure, Aerdenhout en Bolton. In onze winkels kun je de voorbeelden van onze keukendeuren met eigen ogen zien en ervaren en een keuze maken voor de antraciet grijze keuken die past bij jou.  

Binnenkijken in de keuken bij Marissa en Wesley

De grijze keuken die past bij jou 

Elke grijstint is anders. In onze keukenwinkels en op onze website bieden we je zoveel mogelijk voorbeelden op het gebied van stijl en opstelling van de grijze keuken. Toch begrijpen we maar al te goed dat jouw grijze keuken wellicht een mix is van verschillende materialen en kleuren. Ook dit is heel goed mogelijk. Niet alleen kun je kiezen voor grijs gelakte fronten in een grijstint naar keuze, ook de keuze voor het aanrechtblad en keukenaccessoires hebben invloed op de look en feel van jouw grijze keuken. Zo zien we in de keuzes van onze klanten ook heel vaak een witte keuken met grijs blad. Er zijn tal van mogelijkheden beschikbaar, passend bij jouw wensen. 

Ideale keuken samenstellen

Benieuwd hoe we jouw keuken inspiratie omzetten in een mooi en functioneel keukenontwerp? Maak dan een vrijblijvende ontwerpafspraak in een van onze winkels. Onze ervaren aankoopadviseur neemt je mee in alle mogelijkheden. Na afloop van de afspraak ontvang je gratis een 3D-keukenontwerp en een transparante offerte met de prijzen van alle onderdelen van de keuken. 

Vind een winkel in de buurt

Binnenkomst winkel Bruynzeel Keukens
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.