Een design keuken

Een design keuken

In de zoektocht naar een nieuwe keuken heb je de term vast voorbij zien komen: de design keuken. Maar wat is een design keuken precies? En is een design keuken betaalbaar? Lees meer over dit keukentype en handige tips en tricks om tot een keuken te komen die helemaal past bij jou. Wordt jouw nieuwe keuken een design keuken? 

Bekijk de collectie

Design keukens in verschillende stijlen

Wat is een design keuken? Dit type keuken staat veelal bekend vanwege de gedetailleerde afwerking en strakke uitstraling. Vaak is de keuken voorzien van unieke details en zijn alle onderdelen van de keuken perfect op elkaar afgestemd. Toch is de design keuken ook in verschillende stijlen en kleuren te verkrijgen, waardoor je een keuken kunt samenstellen die helemaal past bij jouw stijl. We nemen je mee in dit keukentype aan de hand van een aantal voorbeelden.

Atlas Trend cubaniet

Atlas Trend marmergrijs

Marmerlook in de keuken

Marmer in de keuken is helemaal van deze tijd. Vanwege de luxe uitstraling past de marmerlook helemaal in de categorie design keuken. Onze marmerlook keukendeur en het bijhorende marmerlook keukenblad zijn ook nog eens een stuk beter betaalbaar en gebruiksvriendelijker dan echt marmer. Kies voor een complete marmerlook keuken of combineer marmerlook onderdelen met andere keukendeuren en kleuren voor een modern design. Op zoek naar een design kookeiland? Ook dat is mogelijk, kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden.

Zwarte design keukens

Een zwarte design keuken zorgt bij uitstek voor een luxe uitstraling in jouw keukenruimte. We schreven hier al eens eerder over in onze blog over zwarte keukens. Combineer de zwarte keukendeur met een opvallende kleur, kies voor een opvallende design handgreep of design apparatuur of benadruk de symmetrie door te kiezen voor een greeploze keuken

Matterhorn leisteengrijs

Bruynzeel keuken Atlas indigoblauw

Keukens met een opvallend design

Ben jij op zoek naar een opvallende design keuken? Kies dan voor een combinatie van verschillende kleuren en materialen. We schreven al eens eerder over de gekleurde keuken, maar hoe breng je kleur terug in de design keuken?  

Een mooi voorbeeld is de Olympia nachtblauw. Deze greeploze blauwe keuken is een single line keuken, wat voor nog meer symmetrie zorgt. Naast de mooie blauwe kleur vind je in deze keuken ook keukenkasten in de kleur walnoot en opvallende gouden details zoals een gouden kraan en gouden spoelbak. 

Inrichting design keuken: handige tips

We hebben het nu vooral gehad over de keuzes die je maakt op het gebied van keukendeuren, keukenkasten en de opstelling van de keuken om zo een design keuken te creëren. Maar de moderne uitstraling van design keukens zit vooral ook in de details. Een strakke belijning, opvallende keukenaccessoires. Met een aantal handige tips laten we jou zien hoe je het design van je jouw keuken helemaal af kunt maken: 

Tip #1: Keukenapparatuur met een mooi design

Welke keukenapparatuur is voor jou onmisbaar? Ben je op zoek naar een stoomoven? Een grote kookplaat met lekker veel ruimte? Kijk naast de functionaliteiten van de apparatuur ook naar de uitstraling. Er is steeds meer keuze op het gebied van stijl en uitstraling als het gaat om keukenapparatuur. Denk bijvoorbeeld aan matzwarte keukenapparatuur of de afzuiging die is weggewerkt in de inductiekookplaat.

Duurzame keukenapparatuur

D-beugel Manor Bruynzeel keuken Atlas Trend roodbruin

Tip #2: Kies voor greeploos of een moderne handgreep in de keuken 

Ondanks dat veel moderne design keukens bekend staan om strakke belijning en veelal greeploos zijn, wil dit niet altijd zeggen dat de keuken greeploos moet zijn. Kies je voor een greeploze keuken, dan heb je keuze uit diverse greeplijsten passend bij de uitstraling van het totaalplaatje. Maar ook is de keuze ruim in onze collectie moderne handgrepen. Onze aankoopadviseurs vertellen graag meer en kunnen je alle mogelijke opties laten zien. Wist je dat het zelf mogelijk is om sommige kasten greeploos uit te voeren en andere keukenkasten wel van een handgreep te voorzien? 

Tip #3: Match jouw kraan en spoelbak met het design van de keuken

Een kraan en een spoelbak: in elke keuken heb je ze nodig, maar de keuze is de afgelopen jaren enorm uitgebreid. Zo uitgebreid dat er zelfs gouden kranen, koperlook kranen en kranen in de kleur gun metal verkrijgbaar zijn. En dan hebben we nog niet eens alle mogelijkheden benoemd. Zelfs kokendwaterkranen zijn in diverse looks verkrijgbaar. Vrijwel altijd met een bijpassende spoelbak. Heb je een aanrechtblad van composiet of natuursteen? Dan is het ook erg stijlvol om de spoelbak door te laten lopen in het blad. 

Spoelbak composiet Bruynzeel keuken Aerdenhout grijs eiken

Inductiekookplaat Naarden grijs walnoot

Tip #4: Vergeet de afzuigkap niet 

De afzuigkap: een fijn apparaat dat de geuren na het koken uit de keukenruimte laat verdwijnen. Lange tijd is de afzuigkap een doorn in het oog geweest: een groot apparaat waar je snel hoofd aan stoot en lang niet altijd paste bij de verdere uitstraling van de keuken. Dit is de afgelopen jaren flink veranderd. Er zijn steeds meer design afzuigkappen verkrijgbaar. Of werk de afzuiging slim weg in de kookplaat. Er zijn tal van mogelijkheden. 

Tip #5: Opvallende accenten maken jouw keuken uniek

Een keuken bestaat uit allemaal losse onderdelen. Dit betekent dat je een nieuwe keuken helemaal zelf kan samenstellen, gebaseerd op alle wensen die je hebt. Je kunt bijvoorbeeld voor verschillende onderkasten en bovenkasten kiezen en variëren in kleuren en details. Ook kun je kiezen voor open kasten, rookglaskasten of metallic kasten. Maar natuurlijk vind je in een design keuken ook minimalisme terug: een strakke keuken uitgevoerd in dezelfde kleur. Wil je hier toch een bijzonder tintje aan toevoegen? Denk dan eens aan verschillende mogelijkheden voor de keukenachterwand

Achterwand Bruynzeel keuken Atlas acacia

Klanten in Bruynzeel keuken

Altijd een keukendesign op maat

Ben je benieuwd naar een visuele weergave van jouw design keuken? Maak dan een vrijblijvende afspraak. We nemen hierbij uitgebreid de tijd om te luisteren naar jouw wensen. Naast een 3D-ontwerp van de keuken, ontvang je ook een transparante offerte waarin we je precies laten zien wat elk onderdeel van de keuken kost. Of ben je op zoek naar een design showroomkeuken? Neem dan eens een kijkje in ons actuele aanbod van showroomkeukens. 

Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.