preload

De U-opstelling

Wanneer je gaat kijken naar de opstelling van je keuken zijn er veel mogelijkheden, afhankelijk van de ruimte. Ga je voor een rechte keukenopstelling, een keukeneiland, een L- opstelling, of toch voor de speelse U-vorm? 

Bolton
Brighton platinagrijs

Wat is een U-keuken? 

De naam U-keuken komt voort uit de vorm van de keuken. De keuken is namelijk opgebouwd uit 3 rechte zijden, waardoor er een U-vorm ontstaat. Bij de traditionele U-keuken is iedere zijde van de keuken tegen een wand geplaatst. Tegenwoordig zijn er meerdere variaties mogelijk. Vraag uw aankoopadviseur in de winkel naar de mogelijkheden. 


De U-opstelling: optimaal gebruik maken van de beschikbare keukenruimte

Romance
Romance magnolia

Doordat er gebruik wordt gemaakt van maar liefst 3 zijden, is er in een keuken met een U-opstelling lekker veel plaats voor kasten en eventueel extra apparatuur. Een dubbele oven? Voldoende opbergruimte voor je pannenset? Liever geen bovenkasten, maar wel voldoende opbergruimte? De U-keuken maakt het mogelijk!


Extra veel werkruimte in de keuken

Atlas leem
Atlas leem

Hou er rekening mee dat je niet alleen veel opbergruimte, maar ook erg veel werkruimte hebt in een U-keuken. Dit komt door het grote oppervlak aan aanrechtblad. Zo kan er bijvoorbeeld met meerdere mensen tegelijk in de keuken gewerkt worden, is er ruimte voor mise-en-place, kun je met gemak keukenaccessoires op het aanrecht kwijt of kun je er voor kiezen om een extra grote spoelbak of kookplaat aan te schaffen bij jouw nieuwe keuken. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een deel van het keukenblad te gebruiken als bar. Je hebt dan een U-keuken met bar. 

Functionaliteit in de U-keuken

Functionaliteit
Functionaliteit

Wanneer we spreken over de functionele keuken, is een keuken met U-opstelling in veel gevallen erg handig. Door deze keukenopstelling leg je minimale afstanden af tijdens het voorbereiden en koken van je maaltijd. 

 

 

 

 

Aandachtspunten bij de aanschaf van een U-keuken

Matterhorn
Matterhorn rotsgrijs

Ondanks het gemak dat een U-keuken je kan brengen, is het belangrijk om goed te kijken naar je beschikbare keukenruimte. De opstelling komt het beste tot zijn recht wanneer er een minimale afstand van 150 cm. zit tussen de ‘’poten’’ van de U. Op deze manier creëer je voldoende werkruimte, kunnen meerdere keukenkasten tegelijk worden geopend en kan er met meerdere personen tegelijk in de keuken gewerkt worden. 

 

Er kan meer dan je denkt binnen jouw budget

Kom langs in de winkel voor een ontwerpafspraak. Samen kijken we naar jouw wensen en naar wat mogelijk is binnen jouw budget. En wist je al dat onderhandelen bij ons niet nodig is? Je krijgt bij ons direct de juiste prijs voor jouw keuken. 

Bruynzeel winkels   Afspraak maken

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.