Een kijkje in de keuken van Marcel en Simone

Een kijkje in de keuken van Marcel en Simone

Marcel van der Heijden en Simone Wanders wonen samen met vier zoons in een nieuwbouwwoning in Schiedam. De locatie is extra bijzonder, de woning staat namelijk op een voormalig distillateursterrein (Dirkzwager). De woningtypes zijn hier op geïnspireerd en de gevel van Simone en Marcel is gebaseerd op de fles van Bobby's Gin. Ook van binnen is over alles tot in de puntjes goed nagedacht. We geven je graag een kijkje in hun warme, gezellige woonkeuken als centraal punt in het huis. 

Meer moderne keukens

Een warm en zacht geheel

Over de zoektocht naar de ideale keuken vertelt Simone: "Toen we de keuken uit gingen kiezen vonden we dat de keuken mocht opvallen, maar niet mocht domineren. We kozen daarom voor zachte kleuren in plaats van trendkleuren zoals zwart of donkerblauw. In de winkel zagen we het Dekton keukenblad met bronzen marmerlook erdoorheen, toen wisten we meteen dat dit ons blad werd. We hebben vooraf vooral online inspiratie opgedaan, brochures en tijdschriften bekeken en we zijn bij veel keukenwinkels langsgegaan. Gelukkig hebben we, ondanks dat Marcel en ik niet eerder samen gewoond hebben, dezelfde smaak en waren we het al snel eens over de stijl van de keuken."

Inspiratieboek aanvragen

Bruynzeel keuken

Bruynzeel kookeiland

De ideale eilandkeuken

Met vier jongens in de leeftijd van 13 tot 20 jaar gaat het er soms best chaotisch aan toe in het huis van Simone en Marcel. De keuken moest een plek worden waar alles samenkomt.Simone vertelt: "We zijn allemaal erg lang en in onze vorige huizen was het werkblad veel te laag. Ik houd erg van koken, maar in mijn oude keuken had ik geen goede apparatuur."

Marcel vult aan: "Ik borrel graag met vrienden, daarom leek een groot eiland waar veel mensen omheen kunnen staan mij heel fijn. De keuken is nu een echte woonkeuken geworden, waar we allemaal veel te vinden zijn." Buiten dat het kookeiland hoog moest zijn, was veel opbergruimte een vereiste en ook de wensenlijst op het gebied van apparatuur was goed gevuld.

Laat jouw keukenwensen tot leven komen

Apparaten die het leven makkelijker maken

Over die wensenlijst deelt Simone: "Ik wilde heel graag een stoomoven én een oven met magnetronfunctie. In mijn oude huis had ik nog een ouderwets stoommandje en ik raakte in Duitsland heel enthousiast over stomen met een stoomoven. Marcel had in zijn oude huis een Quooker en een espressomachine, dus dat wilde hij in onze nieuwe keuken ook graag terug zien. De messing patina kleur van de kraan past trouwens echt perfect bij het keukenblad en de rest van ons interieur."

Bruynzeel aanrecht

Bruynzeel apparatenkast

Altijd klaar voor gezelligheid

Marcel is tevreden met alle apparaten en vertelt: "De wijnklimaatkast van AEG stond hoog op mijn lijstje, het is ideaal dat er altijd een goede fles wijn klaarligt. Uiteraard hebben we ook een grote koel-vriescombinatie, vaatwasser en een boiler. Én een geïntegreerd zeeppompje, dat is toch wel mijn favoriete gadget. We hebben best veel luxe apparatuur. Maar met vier kinderen in huis en vrienden die regelmatig langskomen, is dat ook wel handig. Onze keukenadviseur heeft alles mooi weten te integreren."

Slimme adviezen en een ontspannen sfeer

Over het aankoopproces bij Bruynzeel Keukens zijn de twee enthousiast: "Onze adviseur heeft heel goed geluisterd en goeie tips gegeven. Tijdens onze eerste afspraak heeft hij onze wensen uitgevraagd en dit heeft hij vertaald in niet alleen een mooi, maar ook een praktisch ontwerp. Hij heeft ons echt geholpen met vragen zoals: Waar komt wat? Wat is een handige indeling? Welke draairichting is het meest ideaal voor de deuren? Maar ook met snufjes als het afvalopbergsysteem, zeeppompje en stekkerblok heeft hij ons goed geholpen. We hebben ook wel veel gelachen tijdens onze afspraken. Over dat ik een hele lade wilde voor mijn kruiden, terwijl Marcel genoeg had aan peper en zout bijvoorbeeld."

Persoonlijk advies

Bruynzeel lade

Bruynzeel gezinskeuken

Woonkeuken vol gezelligheid

Simone ziet koken als ontspanning na een werkdag en ze houdt ervan om nieuwe dingen klaar te maken. En dat is maar goed ook,  want met vier jongens in huis, wordt er veel gegeten. Simone vertelt: "Bij het ontbijt begint het al: van brood tot havermout en van rijstwafels tot kwark. In de avond probeer ik graag nieuwe recepten uit. Ik volg veel chefs en homecooks en haal veel recepten van social media. Ik probeer wat minder vlees te eten en op Instagram vind ik heel veel inspiratie om anders te eten."

Toch heeft iedereen in huis een favoriete maaltijd. "De jongens van Marcel zijn gek op zijn nachos gigantes, mijn jongens zijn fan van crispy chicken wraps. Marcel en mij kun je eigenlijk blij maken met van alles, van haute cuisine tot stamppot. En we houden allemaal van spaghetti carbonara als comfort food. Natuurlijk gaan er ook de nodige zakken chips, nootjes en koekjes doorheen. Bij ons blijft niets lang liggen in de keuken, écht alles gaat op." Zegt Simone lachend. 

Tip bij het uitkiezen van een nieuwe keuken

Als we het stel vragen naar een tip voor lezers die op zoek zijn naar een nieuwe keuken, geven ze aan: "Meestal denk je eerst na over wat je mooi vindt, maar het is echt net zo belangrijk of eigenlijk nog wel belangrijker om te weten wat je prettig vindt in de keuken. Vraag jezelf af wat je veel gebruikt en wat niet. Waar hecht je het meeste waarde aan en wat zou je graag aan je huidige keuken veranderen? Vanuit die basis ga je bouwen. Het mooi maken volgt vanzelf in het ontwerpgesprek."

Ontwerpgesprek plannen

Bruynzeel hoge kast

De ideale keuken voor Marcel en Simone:

Keukendeur: Olympia kashmir 
Keukenblad: Dekton Entzo
Grepen: Tip on systeem en kashmir greeplijsten
Apparatuur: AEG
Stijl: Modern en industrieel

Handige details in deze keuken:

  • Zone voor koken en spoelen aan de tuinkant van het eiland, voor interactie met de rest van de ruimte
  • Sterk, hygiënisch Dekton keukenblad met natuurlijke uitstraling
  • Twee ovens, één met stoomfunctie en één met magnetronfunctie
  • Espressomachine en wijnklimaatkast verwekt in de kastenwand
  • Quooker met ingebouwde zeeppomp in de kleur messing patina
  • Veel voorraadlades in het eiland én de kastenwand

Bruynzeel leefkeuken

Hoe ziet jouw ideale keuken eruit?

Laat net als Simone en Marcel jouw keukenwensen tot leven komen in een winkel van Bruynzeel Keukens in de buurt. De aankoopadviseurs nemen uitgebreid de tijd voor je en voorzien je direct van een 3D-ontwerp met transparante offerte van het ideale keukenontwerp. Daarin zie je meteen wat je voor welk onderdeel van de keuken betaalt. Wel zo ontspannen kiezen!
Liever thuis nog meer keukeninspiratie opdoen? Vraag dan ons nieuwe inspiratieboek aan. 

Persoonlijk advies Inspiratieboek aanvragen

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.