Duurzame keuken - Atlas keuken - Over ons

Milieucertificaat Bruynzeel Keukens

Sinds 12 juli 2023 heeft DKG, waar Bruynzeel Keukens onderdeel van is, als eerste Nederlandse keukenfabrikant het hoogste niveau op de CO2-Prestatie ladder behaald. Met het niveau 5 certificaat toont DKG aan de nodige stappen te hebben gezet voor de reductie van CO2-uitstoot binnen de gehele keten. Hiermee is DKG voorloper op het gebied van duurzame initiatieven in de keukenbranche.

Het duurzame initiatief van DKG sluit aan op de ambitie van de Nederlandse overheid om in 2050 een volledig circulaire economie te realiseren. Hiervoor moeten duizenden kleine- en grote bedrijven in de bouw- en vastgoedsector omschakelen naar een nieuwe manier van werken.

Als 1e keuken in de Benelux het Milieukeurcertificaat

​Als enige keuken in de Benelux heeft onze Atlas al meer dan vijftien jaar het Milieukeurcertificaat. Dat houdt in dat deze keuken gedurende de hele levenscyclus aan strenge eisen voldoet op het gebied van gebruikte materialen. Ook op andere vlakken werken wij aan de duurzaamheid van onze keukens. Zo is ons Solid10 Green werkblad FSCⓇ gecertificeerd, honderd procent biologisch afbreekbaar en volledig herbruikbaar. En, omdat het gewicht van dit blad daarnaast zeer gering is, wordt het brandstofverbruik tijdens het transport beperkt. Vraag ook eens naar onze andere FSC-gecertificeerde producten.

 

Circulair keukenproces Bruynzeel Keukens

Circulair keukenproces

Naast het ontwikkelen en produceren van nieuwe duurzame keukens, halen we de oude keukens op. Zo worden deze niet verbrand, maar verwerkt tot grondstof voor nieuw spaanplaat. Waar wij dan weer nieuwe keukens van maken. We hebben de milieu-impact van de circulaire keuken in kaart gebracht door een ketenanalyse op te stellen.

  • De circulaire keuken in de 2e levenscyclus 25,46 kg minder CO2 uitstoot heeft t.o.v. een lineaire keuken;
  • De ketenuitstoot van 100 lineaire keukens gelijk is aan 122,14 circulaire keukens;
  • De ketenuitstoot van acht 45 m3 citytrailers met lineaire keukens gelijk is aan 10 citytrailers met circulaire keukens.

ISO certificeringen

Ook zijn we bij Bruynzeel Keukens ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu) gecertificeerd volgens de 2015-norm. Dit is de meest recente en nu actuele norm. Hiermee voldoet Bruynzeel keukens ook de komende jaren weer aan de eisen. ISO 9001 geeft aan dat de organisatie kan voldoen aan de eisen van klanten, aan de wet- en regelgeving die op het product van toepassing is en aan de eisen van de organisatie zelf. Deze eisen zijn een goede basis voor het opzetten en inrichten van een kwaliteitsmanagementsysteem. Met ISO 14001 voldoet de organisatie aan de eisen voor een milieumanagementsysteem. Daarmee ontwikkelt de organisatie een passend milieubeleid en borgt de uitvoering ervan.

Koken in Bruynzeel keuken Staalblauw
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.