Keuken

Stoomovens

Een kip grillen, taart bakken of vlees braden? Het kan allemaal met een stoomoven. De oven bereikt bovendien sneller de gewenste temperatuur dan de conventionele oven. Omdat een stoomoven stoom aan de hete-luchtfunctie toevoegt blijven gerechten lekker mals en vitamines en mineralen behouden. 
Bovendien kun je dit keukenapparaat ook nog uitbreiden met extra accessoires zoals pizzasteen of vleesthermometer. Maar wat is er nu precies anders aan een stoomoven dan bijvoorbeeld een heteluchtoven? 

Circulerende hete lucht

Bij een stoomoven blaast een ventilator hete lucht, krachtig door de oven. Hierdoor wordt de warmte snel en gelijkmatig verdeeld. Dankzij deze toepassing is het ook mogelijk op meerdere niveaus tegelijk verschillende gerechten te bereiden zonder dat ze elkaars smaak aannemen. 

Extra functies 

Naast bakken en grillen biedt de oven ook andere functies die je van een conventionele oven gewend bent. Denk aan ontdooifuncties of een tijdschakelaar waarmee je kunt bepalen wanneer en voor hoe lang je ovengerecht bereid moet worden. Handig voor vers gebakken broodjes in de ochtend. 

Zelfreinigend en kindveilig

Mocht je een hekel hebben aan het schoonmaken van de oven dan zit je met een stoomoven goed. Er zijn namelijk steeds meer ovens die voorzien zijn van een zelfreinigend systeem, zogenaamde pyrotechnische reinigingssystemen waarmee poetsen tot het minimum beperkt wordt. Heb je kleine kinderen in de buurt? Kies dan voor een stoomoven met kinderbeveiliging. Dit slot zorgt ervoor dat alleen jij in de hete oven kan komen.

Extra accessoires

Standaard wordt een stoomoven geleverd met één of twee roosters en een bakplaat. Tegen bijbetaling kun je vaak extra accessoires aanschaffen zoals een pizzasteen of vleesthermometer die aan de oven gekoppeld is. Je prikt de thermometer in het vlees en als het gaar is of de gewenste temperatuur bereikt, schakelt de stoomoven automatisch uit. Zo ben je altijd zeker van perfect bereid vlees!

Sous-vide

Sous-vide betekent ‘onder vacuüm’. Gerechten worden luchtdicht verpakt en verhit op een constante, lage temperatuur. Dit zorgt voor een gelijkmatig gegaard product. En de structuur, vitamines, sappen en oorspronkelijke smaak blijven zo behouden. 

Sous vide


Professionele bereiding thuis

Voor het sous-vide proces is het belangrijk dat de temperatuur tot op de graad nauwkeurig gereguleerd kan worden. Kies daarom voor een stoomoven die dit kan. Wil je je gerechten zelf vacumeren? Dan kun je een vacumeerlade aanschaffen. Natuurlijk kun je ook je slager vragen om je stukje vlees vacuüm te verpakken. Met de juiste combinatie van technieken en apparaten breng je de professionele keuken naar jouw eigen kookdomein.

Vacuum

 

Wil je meer informatie over sous-vide koken? Klik hier en lees onze blog over sous-vide koken! Of laat je informeren door één van onze aankoopadviseurs. 

Afspraak maken

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.