Afzuigkappen – Efficiënt en opvallend stil

Wie als thuiskok veel tijd in de keuken doorbrengt, wil dat het liefst doen in een aangenaam binnenklimaat met een hoge luchtkwaliteit. De beste kookprestaties behaalt u immers in een frisse ruimte waarin afzuigkappen kookgeuren veilig en stil afvoert. Zo kunt u uw gasten blijven verwennen met ultieme culinaire hoogstandjes.

Afzuigkap atag


Duo Logic HR

Thuiskoks in flats en appartementen hebben vaak te maken met een centrale mechanische ventilatie die aanvullende eisen stelt aan de afzuigkap. Om te zorgen dat kookliefhebbers in deze omgeving toch een optimale luchtventilatie in de keuken hebben, heeft ATAG het unieke Duo Logic HR-systeem geïntroduceerd. Dit gepatenteerde systeem combineert de afvoer van de centrale mechanische ventilatie met een recirculatiesysteem. Hierdoor wordt de afzuigcapaciteit aanzienlijk vergroot en dat is te merken. De gerecirculeerde lucht komt na zuivering weer terug in de keuken, wat bovendien energie bespaart. Het resultaat is een optimale luchtkwaliteit in uw keuken.

Automatische naloopstand

De tijdgestuurde naloopstand zorgt ervoor dat de laatste kookdampen nog worden afgezogen. De naloopstand schakelt na vijf minuten automatisch weer uit.

Vetfilter geschikt voor vaatwasser

Deze vetfilters zijn dankzij het kliksysteem makkelijk te verwijderen en geschikt voor reiniging in de vaatwasser. De gemakkelijkste manier om de filters te reinigen.

Longlife filter

De Longlife koolstoffilters die worden toegepast voor recirculatie, zijn uitwasbaar en gaan tien keer langer mee dan reguliere filters.

Geschikt voor recirculatie

Als het niet mogelijk is de lucht via een afvoerkanaal naar buiten af te voeren, of moeilijk is om die afvoer aan te leggen, kunt u kiezen voor een gemotoriseerd systeem dat afgezogen lucht filtert en weer terug voert in de keuken; het recirculatiesysteem. Bij recirculatie wordt de lucht na de vetfilters gefilterd door koolstoffilters en gereinigd weer de keuken ingelaten. Energiezuinig omdat er geen warme lucht naar buiten wordt afgevoerd.

Afzuigkap atag


Air Logic HR

Dankzij ATAG’s Air Logic systeem absorberen de afzuigkappen vrijwel al het vet in de kookdamp. Alle dampen en geurtjes in de keuken worden snel, gelijkmatig en stil afgevoerd. Daarvoor zorgt een uitgekiend gatenpatroon in het RVS filter: dicht bij de motor – waar de meeste lucht wordt afgezogen – zijn de gaten klein, naarmate de afstand tot de motor groter wordt, zijn de gaten groter. Dat zorgt voor een gelijkmatige effectieve afzuiging over het gehele filteroppervlak. De zogenaamde ‘wolkzone’ vangt de koopdampen en geurtjes effectief op. Hierdoor werkt een Air Logic HR afzuigkap al bij een laag motorvermogen bijzonder effectief. Hij is dus stiller en energiezuiniger dan een conventionele afzuigkap en hij onttrekt minder warme lucht uit de woning. De duurzame RVS Air Logic HR filters zijn ook nog eens vaatwasserbestendig. Zo beschikt u altijd over een goed geventileerde ruimte waar uw gasten aangenaam kunnen vertoeven.

Clean air functie

De Clean air functie schakelt 12 of 24 uur lang, iedere tien minuten op de laagste stand in. Dit is een handige functie om de laatste kookluchtjes of de rooklucht na een feestje af te zuigen.

LED

Energiezuinige verlichting in een mooie warme kleur, (niet kil) met zeer lange levensduur, zorgt voor optimaal zicht op de kookplaat. De LED verlichting is bij de meeste afzuigkappen ook nog eens mooi dimbaar, voor een aangename (sfeer-)verlichting op het juiste niveau.

Afzuigkap


Randafzuiging

Randafzuiging is een zeer effectieve manier om lucht af te zuigen. Door de kleine opening langs de randen van de afzuigkap wordt de luchtsnelheid ter plekke sterk verhoogd. Door deze luchtsnelheid wordt alle lucht ‘gepakt’ en kan er geen damp naar buiten ontsnappen.

Afstandsbediening

Handige afstandsbediening om eenvoudig de plafondafzuigkap of inbouwunit te bedienen.

(opbouw) Plafondunit plafondunit

Creëer vrij zicht in de keuken met de opbouw plafondunit. De afzuigkap wordt niet in, maar op het plafond gemonteerd, waardoor het optimale plaatsingsvrijheid heeft. En met een hoogte van slechts 20 centimeter valt hij nauwelijks op. Met de meegeleverde afstandsbediening is de afzuigkap eenvoudig te bedienen. 

Door middel van randafzuiging in 4 snelheden, inclusief intensiefstand, worden alle kookdampen eenvoudig afgevoerd. De automatische naloopstand zorgt ervoor dat de laatste kookdampen nog worden afgezogen. De clean air functie schakelt de afzuigkap ieder uur, gedurende 10 minuten, automatisch in op de geselecteerde stand. Zo wordt ook na het koken de lucht in de ruimte gefilterd.

 

Keuken op maat

Elke keuken is uniek. De keukens die je op de website en in de winkels ziet, zijn bedoeld om jou zoveel mogelijk keuken inspiratie te bieden. Een keuken is wat ons betreft maatwerk: hij moet passen bij jouw stijl en leefsituatie, maar ook bij de beschikbare keukenruimte en het budget. In een vrijblijvend en persoonlijk adviesgesprek ontwerpen we een mooie én functionele keuken die past bij jou. Na afloop ontvang je een 3D keukenontwerp en transparante offerte van ons mee naar huis. Zien we jou binnenkort in een van onze winkels? Of maak je liever gebruik van onze online adviesmogelijkheid? Maak hier direct een afspraak. 

Maak al jouw keukeninspiratie en keuken ideeën visueel met een moodboard. Lees hier meer over het maken van en moodboard en ga meteen aan de slag.

Klik hier om terug te gaan naar ATAG

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.