Keuken

Koel-vriescombinaties

Het goede nieuws is: voor elke stijl keuken is een passende koel/vries combinatie te vinden. Van standaard uitvoeringen tot XXL-varianten met de meest hypermoderne snufjes. Zo zijn de nieuwste koel/vries combinaties uitgerust met een no-frost systeem waarmee ontdooien tot het verleden behoort. En wat dacht je van een nul graden zone waarin groenten tot drie keer langer vers blijven dan op andere bewaarplekken. Benieuwd welke keuze je allemaal hebt en wat de verschillen tussen de verschillende modellen zijn? We leggen het je uit. 

Side-by-side 

Zoals de naam al zegt staan de koelkast en vriezer zij aan zij naast elkaar opgesteld. Denk maar eens aan een Amerikaanse koelkast, want deze valt ook onder dit type. Een side-by-side koelkast met vriezer beschikt over een vershoudzone, nul graden zone en speciale groentelades boven de standaard groentelades. Zo blijft je fruit en groenten extra lang vers. Sommige uitvoeringen hebben in de deur ook nog een ice-dispenser waaruit je ijsklontjes, schaafijs of koud water haalt. Realiseer je hierbij wel dat aansluiting op de waterleiding noodzakelijk is. Ze werken namelijk niet met een reservoir.

Vrijstaand, inbouw of geïntegreerd 

De standaard koel/vries combinatie heeft een apart koel- en vriesgedeelte die boven elkaar geplaatst zijn. Ze kunnen aparte thermostaten hebben of één voor beide onderdelen. De meest gekochte versie heeft de vriezer onder de koelkast geplaatst. Echter kan het ook andersom als je dat wenst. Houd er dan wel rekening mee dat de kasten in dit geval vaak groter zijn. Afhankelijk van de opstelling van je keuken en dat wat je mooi vindt, kun je kiezen voor een vrijstaande koelkast of deze laten inbouwen of integreren. Het verschil tussen een inbouw en een geïntegreerde koelkast is dat de ingebouwde variant weggewerkt wordt achter een deurtje. De geïntegreerde wordt tussen twee kasten geplaatst en blijft dus zichtbaar. 

Invriescapaciteit

Hoeveel capaciteit je nodig hebt hangt af van het gebruik van jouw vriezer. Een standaard koel/vries combinatie heeft uiteraard meer inhoud dan het tafelmodel met slechts één klein vriesvak. Vind je het belangrijk te weten wat de maximum invriestemperatuur is? Let dan op de steraanduiding van het apparaat. Eén ster geeft aan dat de vriezer -6 graden celsius bereikt. Vier sterren staan voor een langdurige vriestemperatuur van -24 graden celsius. Afhankelijk van het type voedsel dat je wilt bewaren is het belangrijk te weten hoeveel sterren je hiervoor nodig hebt. 

Laat je inspireren in één van onze winkels.

Bezoek winkel

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.