Zwarte keukens

Zwarte keukens

Iedereen is anders. Dit betekent ook dat iedereen andere wensen heeft op keukengebied. Hoe je levenssituatie eruit ziet, de grootte van de keukenruimte en je stijl hebben grote invloed op het keukenontwerp. Bij Bruynzeel Keukens zetten we jouw wensen om tot een betaalbare, inspirerende en persoonlijke keuken. Graag vertellen we je meer over een van de trends van nu: de zwarte keuken. En nemen we je mee in het uitgebreide aanbod aan zwarte keukens van Bruynzeel. We trappen af met een kijkje in de keuken van tevreden klanten. Want wat biedt er nu meer inspiratie, dan de keukens thuis bij klanten? Laat je inspireren!  

Collectie bekijken

Matzwarte keuken of hoogglans zwarte keuken

Er is een grote variatie in zwarte keukens: zo heb je hoogglans zwarte keukens, maar ook mat zwarte keukens. Lange tijd is de hoogglans zwarte keuken in trek geweest, maar de laatste tijd ontstaat er meer en meer vraag naar een mat zwarte keuken. Deze keuken past vrijwel in elk type interieur en heeft een luxe en strakke uitstraling. 

De Matterhorn is bij uitstek een voorbeeld van een keukendeur die zeer geschikt is wanneer je een zwarte keuken wenst. Deze deur is een zwarte matte keukendeur en verkrijgbaar in de kleuren leisteengrijs en rotsgrijs, twee mooie zwart/grijze tinten. Wij hebben in het onderstaande ontwerp gekozen voor een zwarte keuken met houten blad voor een extra stoere uitstraling. 

Matterhorn leisteengrijs

Bruynzeel keuken Aerdenhout zwart

Zwarte houten keukens

Op zoek naar een zwarte keuken, maar met een meer warme uitstraling? Denk dan eens aan een zwarte houten keuken. Onze Aerdenhout keukendeur is bijvoorbeeld beschikbaar in de kleur grafiet en donkergrijs eiken. 

Een zwarte keuken is in elk type opstelling te ontwerpen. In bovenstaand voorbeeld laten we zien hoe stijlvol een zwart kookeiland kan zijn. We ontwerpen de keuken altijd passend bij jouw wensen en ruimte. Dit kan een zwarte keuken met kookeiland zijn maar ook een rechte keuken, U-keuken of hoekkeuken. Interesse in de mogelijkheden van een zwart kookeiland? Lees dan ook eens meer over de keuken met kookeiland.  Is je keukenblok zwart en wens je dit te combineren met een andere kleur of materiaal? Lees dan snel verder op deze pagina. 

Gelakte zwarte keukens

Binnen Bruynzeel Keukens hebben we een uitgebreid aanbod aan verschillende type keukendeurtjes. Een groot deel van deze keukendeuren, kan worden gelakt. Zo kun je kiezen voor verschillende tinten grijs en zwart, waardoor jouw zwarte keuken ook nog eens heel uniek en persoonlijk wordt.

Binnenkijken bij Marleen

Zwarte Bruynzeel keuken Marleen

Bruynzeel keuken Atlas wild eiken licht

Zwarte keuken combineren met andere kleuren

Natuurlijk is het ook heel goed mogelijk om zwarte keukendeuren te combineren met andere kleuren en materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zwart keukenblok en een hoge keukenkasten van hout? Of de onderkasten van de keuken in het zwart en het aanrechtblad en de bovenkasten van de keuken in een andere kleur of materiaal? Een combinatie die we met name vaak terug zien is de keuken zwart met hout, zoals bij de Atlas wild eiken licht

Zwarte keukenbladen

Het type keukenblad dat je kiest heeft veel invloed op het totaalplaatje van de keuken. Bij een zwarte keuken passen veel verschillende soorten keukenbladen. Graag delen we een aantal suggesties van kleuren en materialen: 

  • Een composiet aanrechtblad in een grijstint 
  • Een keramiek aanrechtblad in een grijstint 
  • Een composiet aanrechtblad in een zwarte kleur 
  • Een keramiek aanrechtblad in een zwarte kleur

Marmer werkblad Bruynzeel keuken Matterhorn leisteengrijs

Inductiekookplaat Naarden grijs walnoot

Zwarte keukenapparatuur

Maak jouw zwarte keuken helemaal af met zwarte keukenapparatuur. Steeds vaker is er op het gebied van apparatuur een ruime keuze in uitstraling. Creëer een luxe design uitstraling door bij jouw zwarte keuken ook voor zwarte apparatuur te kiezen. Zo zijn er verschillende, mooie zwarte inductiekookplaten beschikbaar in diverse prijsklassen en van verschillende merken in ons assortiment. 

Zwarte handgrepen 

Op zoek naar bijpassende handgrepen voor in de zwarte keuken? Er zijn verschillende type handgrepen passend bij elke keuken. Kies je voor een zwarte keuken, dan maak je deze stijl gemakkelijk af met een mat zwarte handgreep. Bijvoorbeeld de stretto mat zwart. Liever een greeploze keuken? Kies dan voor greeplijsten in een passende kleur, zoals bijvoorbeeld leisteengrijs.

Greeplijst Bruynzeel keuken Matterhorn leisteengrijs

Zwarte Quooker

Zwarte keukenaccessoires

Niet geheel onbelangrijk: hoe maak je een zwarte keuken helemaal af? Met de juiste keuze voor keukenaccessoires! Ook het aanbod in zwarte keukenaccessoires wordt steeds groter. Allereerst kun je denken aan de meer noodzakelijke accessoires zoals de kraan en de spoelbak.

Ontzettend mooi bij een zwarte keuken met zwarte keukenapparatuur is een zwarte kraan en zwarte spoelbak. In ons assortiment hebben we bijvoorbeeld de zwarte Quooker: een 3-in-1 kokendwaterkraan met een design uitstraling en ook nog eens erg gemakkelijk in gebruik. Daarnaast hebben we ook kranen en spoelbakken beschikbaar in de kleur gun metal: een kleur die in de zwarte keuken een stoer geheel creëert.

Zwarte hoekkeuken

Weet je al in welke opstelling je jouw zwarte keuken wenst? Elk ontwerp dat we maken is volledig op maat en passend bij jouw ruimte. Zwarte keukens zijn dan ook in elke opstelling verkrijgbaar. Een populaire keukenopstelling is de hoekkeuken. Wil je meer weten over deze opstelling en ben je benieuwd of een zwarte hoekkeuken past bij jouw wensen?

Lees meer over de hoekkeuken

Matterhorn leisteengrijs

Mat zwarte keuken schoonmaken

Overweeg je om een mat zwarte keuken aan te schaffen? Of is hij misschien net geplaatst? Een veelgestelde vraag is hoe maak je een mat zwarte keuken schoon? Het lijkt op het eerste gezicht misschien spannend om deze keuken schoon te maken. Toch valt het reuze mee. 

Let op dat wanneer er een vlek op het mat zwarte keukenkastje terecht komt, je deze niet in laat drogen. Maak de vlek meteen schoon. Dit kan het beste met lauwwarm water en indien nodig een in water opgeloste milde allesreiniger of groene zeep. Was de zeepresten (indien je ervoor kiest om zeep te gebruiken) daarna af met lauwwarm water en maak tot slot met een droge, zachte doek de keukenkasten droog om strepen te voorkomen. 

Wanneer je een mat zwarte keuken schoonmaakt, gebruik dan een schone, zachte, vochtige en niet-pluizende doek. Gebruik geen schuursponsjes of microvezeldoekjes, deze kunnen voor krassen zorgen. Bij lichte, recente vervuiling is een zachte doek, handwarm water en een beetje afwasmiddel al voldoende voor het schoonmaken.

Meer weten? Bekijk ook eens onze onderhoudstips of vraag advies aan onze aankoopadviseurs in de winkels.

Persoonlijk advies over slimme indelingen

Wil je weten welke keukenindeling het best past binnen de ruimte? Breng samen met één van onze aankoopadviseurs jouw wensen in kaart. Samen maken we een keukenontwerp van de keuken die precies aansluit op jouw levensstijl. Uiteraard houden we hierbij ook altijd rekening met de ruimte en het beschikbare budget. Maak een afspraak bij een van de Bruynzeel winkels in de buurt en laat je adviseren! 

Kom langs

Koken in Bruynzeel keuken Staalblauw
Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.