Keuken

Top 10 Keukenergernissen

Geloof ons als we zeggen dat je niet de enige Nederlander bent die zich wel eens ergert aan zijn of haar keuken. In onze winkels horen we dagelijks de grootste ongemakken voorbijkomen. We hebben ze even op een rijtje gezet. Dit zijn de tien grootste keukenergernissen van gemiddeld Nederland. 

1. “Ik kan niet bij mijn bovenkast” 

Oplossing: Kies je voor bovenkasten? Zorg dan dat je er bij kunt. Bij voorkeur zonder de trap uit de schuur te moeten halen. Stel de hoogte van bovenkasten dus altijd af op jouw lengte.
 Keukenergernissen_1_IkKanNietBijMijnBovenkasten

2. “Mijn keuken is veel te klein”

Oplossing: Ruimtegebrek? Laat je goed voorlichten over kastindelingen. Door hierin slimme keuzes te maken, heb je zo twintig procent aan opbergruimte gewonnen. En dat gewoon op hetzelfde oppervlak in jouw eigen keuken. Je kunt natuurlijk ook gewoon wat spullen die je nooit gebruikt weggooien…

3. “Mijn kastjes krijgen bobbels”

Oplossing: Kies voor een gelakte of gespoten variant of kies voor laserafkanting van de naden. Folie kan soms gaan ‘bobbelen’. Dit komt doordat er vocht tussen de naden komt. Bijvoorbeeld door de hitte van het koken of de hete damp die uit de vaatwasser komt. Keukenergernissen_3_Onpraktisch_indeling

4. “Mijn keuken valt uit elkaar”

Oplossing: Kies bij de aanschaf van een nieuwe keuken altijd voor de juiste materialen. Voor elk budget zijn er verschillende opties in materiaal en afwerking. Laat je goed voorlichten over de eigenschappen van het materiaal en de duurzaamheid ervan. 

5. “Het is allemaal zo onpraktisch ingedeeld”

Oplossing: De hoekopstelling is nog altijd de meest functionele keuken. Heb je liever toch een andere opstelling? Let er bij het ontwerp dan op dat je je handig in de keuken kunt bewegen tussen koken, spoelen, koelen en opbergen.

6. “Ik heb veel te weinig werkruimte”

Oplossing: Let er bij het ontwerp van je keuken op dat je de vaste elementen in de keuken praktisch indeelt. Zo zorg je voor zoveel mogelijk werkruimte. En zet niet te veel spullen op je aanrecht. Dat scheelt ook. 

7. “Mijn aanrecht zit veel te laag”

Oplossing: Pas de hoogte van de kasten aan aan je lengte. Bij Bruynzeel Keukens zijn enkele keukens in Maxi-uitvoering verkrijgbaar. De kasten zijn dan zo’n 15 centimeter hoger. 

8. “Die afzuigkap maakt een herrie!”

Oplossing: Let bij de aanschaf van een afzuigkap op het aantal dB tijdens het gebruik. Er is een aantal geluidsstille en toch krachtige afzuigkappen op de markt die deze ergernis meteen wegnemen.
 Keukenergernissen_8_Afzuigkap

9. “Ik vind mijn keuken lelijk!”

Oplossing: Pimp je keuken of -als je er het geld voor over hebt- koop een nieuwe keuken. Kies de stijl die bij je past en stel jezelf de vraag of je over een paar jaar ook nog blij bent met jouw keuze nu. Trends volgen is leuk, maar als je weet dat je elk seizoen een andere smaak hebt, sta je over een paar jaar misschien weer met dezelfde frustraties in de keuken. Niet doen dus! 

10. “De apparatuur doet niet wat ik wil”

Oplossing: Maak een lijst van eisen die je hebt voor de apparatuur. Waar moet deze aan voldoen? Waar erger je je nu aan? Neem dit lijstje mee naar jouw keukenwinkel en laat je goed adviseren over de mogelijkheden en de verschillende prijsniveaus die je hierin hebt. 

Keukenergernissen_4_apparatuurDoetNietWatIkWil

 

Wil je andere mensen inspireren? Deel jouw Bruynzeel Keuken op Instagram met de hashtag #bruynzeelkeukens. Jouw foto zal dan worden gedeeld op onze website!

Voor particulieren Bruynzeel Keukens voor de particuliere markt Voor de zakelijke markt Bruynzeel Keukens voor de zakelijke markt

Welkom thuis.

Bruynzeel Keukens is er voor iedereen.
Kies hieronder hoe je verder wilt gaan.
Deze keuze hoef je maar één keer te maken.